Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi pénzből éltek meg...

Mennyi pénzből éltek meg egy-esetleg több gyerekkel?

Figyelt kérdés

Ne haragudjatok, nem akarok senki pénztárcájába turkálni, csak érdekelne hogy mennyi a szülők fizetése és abból mennyire lehet megélni egy vagy több gyerekkel. Mi a férjemmel jelenleg 230eFt-ot keresünk, ebből kapásból 42e a hitel (hálisten forint alapú és fix) amit még 14 évig fizetünk a családi házunkra. A maradékból számlák, autó fenntartás stb... És hó végén szinte nem marad semmi. Igaz, a férjem dohányzik sajnos...

Ha elmegyek gyedre akkor kb 30000Ft-al kevesebbet fogok keresni, így kicsit bevagyok parázva hogy mi lesz... A férjem azzal jött nekem hogy mossam a babára a pelenkát mert nem lesz havi 20.000ft-unk pelenkára... Ti hogy jöttök ki a fizetésetekből???

2012. dec. 6. 13:36
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
A mi havi kiadásunk 180.000-220.000 ft. Nincs hitelünk. Spórolok mindenen amin tudok, de szerencsére amit meg akarunk venni, vagy éppen szükség van valamire mindig jut rá. Két gyerekünk van, a kicsi még pelenkás, de havi 10.000 ft-nál sohasem költöttem többet pelenkára, pedig általában mindig a Pampers pelust, ritkán a Liberot, Huggiest használjuk.
2012. dec. 6. 13:51
 2/26 anonim ***** válasza:
55%
90ezres fizuból élünk 3an, ebből 65-70ezer elmegy a számlákra meg minden. A maradékból eszünk meg minden. Nincs nélkülözés, megvan mindenünk, szóval úgy gondolom 230ezerből már vígan meg lehet élni. Persze ha nem szórjátok két kézzel minden felesleges dologra, mint a cigi, meg nem tudom. Ideje leszokni.
2012. dec. 6. 13:51
 3/26 anonim ***** válasza:
Mi is kb. annyit kerestünk, mint ti, volt hogy 10ezerrel többet vagy kevesebbet. Ebből 40ezer nekünk is hitelre megy, van autónk is, albérlet. De emelett mi tudtunk félretenni, úgyhogy szerintem nálatok valahol elfolyik a pénz. Most a táppénzem havonta 60ezer, e így is kijövünk és minden hónapban tudok valamit venni a babának is. Igaz, hogy drága lesz a pelenka, de azt meg lehet oldani. Mikor már 6 hónapos terhes leszel, előre veszel mindig egy-egy csomagot. Vagy vannak, akik úgy oldják meg, hogy ha rokonok jönnek látogatni, akkor pelust kérnek, mást nem. Vagy ha tényleg más nincs, akkor mosható pelust kell venni, hosszútávon jobban megéri. Viszont szerintem nem a pelenkán fog múlni a dolog, hanem azon, hogy most mire mennyit költötök.
2012. dec. 6. 13:55
 4/26 anonim ***** válasza:

A férjed meg szívja a levegőt cigi helyett, ha te majd mosod a pelenkát!

Havi 350 ezer a bevètel.

100 a lakás rezsi

30 tankolás

30 telefon internet

15 életbiztosítás

20 férjemnek kaja melóban ( reggeli, ebéd)

15 óvoda

Havi nagy bevásárlás 50.000, + heti 5000 elmegy kenyér felvágott tejföl... 70.000

A maradék meg mindig elmegy ruhára a gyereknek,( senkitől ég hol ig nem örököltünk, nem vesz) vagy nekem, vagy a férjemnek, vagy ha félre teszünk akkor mindig valamire elmegy, pl. Új laptop, porszívó, olaj csere, gumi az autóra, vagy elromlik valami, vagy jön valami ráfizetés... Vagy befizetünk a gyereknek a start számlára...

Most várjuk a második babát, most neki teszünk félre, a szülés, meg ugye havi szinten a magán orvos...

2012. dec. 6. 13:57
 5/26 anonim ***** válasza:

210.000ft a bevetel/4fő-ketgyerek(a kicsi pelenkas)

Hitelunk nincs,rezsi+telefon szamla40.000ft,etel:60.000FT,ket gyerek havi szinten 45.000ft(benne van nekik a ruha,cipo),ruha-cipo havi szinten epp ami kell nekem es a ferjemnek 20.000ft,patika havi szinten 10.000ft, szorakozas 20.000ft (havi ket program)

A ferjemnek helyben van a munkahely igy utazasra szerencsere nem koltunk jelentos osszeget,es evi ket nyari nyaralasra osszetudunk gyujteni.

2012. dec. 6. 14:06
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem mondtad h mossa ő ki a pelenkákat....cccccccc na az ilyennek kutyája se legyen.ő dohányzik és sajnálja az eldobható pelenkát a gyerektől???mi durván 130 ezerből élünk a párom nekem is dohányzik de eszébe se jutott h a gyerekeken spóroljunk.inkább nem gyújt rá.nekünk az a mottónk h első a gyerek a második és a harmadik is a gyerek aztán mi.
2012. dec. 6. 14:15
 7/26 anonim ***** válasza:

280 ezerből élünk 3-an, hitel nincs!

Nem szűkölködünk, de nálunk pl. a gyerek sokba kerül.

Mert az oké, hogy ha minden szép és jó, van anyatej, nem beteges stb., de mi van,ha nem.

Nálunk kapásból tápszeres lett, ami havi 15 ezer. Dévény tornára kellett járni, mert gyenge lett a nyaka, az havi 12 ezer. Ha beteg lett, 4-5 ezer alatt nem úsztuk meg. Hasfájásra is szerintem elköltöttünk vagy 10 ezret, mire meglett az ellenszer, aminek 2 ezer volt üvege, havonta 2 elment belőle!

Szóval ha összeadom az első pár hónapban is simán került a gyerek 40 ezerbe.

Nem sírni akarok, mert kijövünk a pénzünkből, de ha ennél kevesebbet keresnénk, nem biztos,hogy nagyon nyugodt lennék!

2012. dec. 6. 14:28
 8/26 anonim ***** válasza:

300-350 ezer bevétel,ebből:

40 ezer lakáshitel

30 ezer párom útiköltsége

30 ezer kaja

20 ezer rezsi

15 ezer telefon,tv és internet

20 ezer körül megy el a babára egy hónapban

a többiből élünk és megtakarítunk.

2012. dec. 6. 14:34
 9/26 anonim ***** válasza:
Kb annyiból élünk, mint ti, csak nekünk 55 a lakbér. Most jön a második baba. A pelus meg amúgy max 5000ft egy hónapra, legalábbis nálunk. Viszont szerintem addig ne vállaljatok gyereket amíg ilyen a hozzáállása, mert nem a gyereken kell spórolni. Tegye le a cigit, az nem létszükség!
2012. dec. 6. 14:34
 10/26 A kérdező kommentje:

23 hetes babás vagyok úgyhogy sok választásom már nincs. :)

Köszönöm szépen a válaszokat, én nagyon igyekszem spórolni de sok olyan hónap van amikor be-be csúszik +10,000ft kiadás, vagy elszámoló számla vagy ilyesmi, van egy kis tartalékunk amit a férjem gyűjtögetett össze de azért egy picit félek.

Hogy hogy csak 5-10.000ft a pelenka? Én csak kb számoltam ki, de egy csomag pelus pl egy újszülöttnek (Pampers) ha jól láttam 4-5000ft között van, szerencsés esetben ez 80db-os, egy csomag pelus 10 napra elég (azt olvastam hogy napi 8 pelus simán elfogy), vagyis akkor egy hónapban kb 15.000ft a pelenka, bocsánat akkor nem 20e.

2012. dec. 6. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!