Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csináljak hogy ne cseszege...

Mit csináljak hogy ne cseszegessen a párom családja?!

Figyelt kérdés
Kicsit kezd elviselhetetlen lenni hogy beszólnak! Pl ma a párom mondja hogy itthon lesz majdnem egy hónapot mikor megszülök erre beszól a sógornőm mármint a párom húga hogy legalább lesz ideje a páromnak megtanitani pelenkázni meg ellátni a gyereket mert sok az unokatesó akin már ő gyakorolt! Vagy hogy mindig megszólják hogy kocsival járok bevásárolni heti 2-3szor ha megyek és nem emelhetek cipelhetek nehezet( veszélyeztetett terhes vagyok) meg nem ök tankolnak! Akkor anyósom mindenbe beleköt hogy ez nem szép pl babaágynemü! Meg a kijelentik hogy jönnek aztán akkor viszik a babát ha ök akarják nincs beleszolásom! Szóval már nagyon idegesít hogy hülyének vagyok titulálva jó lehet lesz amit tényleg elsőre nehezebben fogok megoldani de első baba! Már most félek előre hogy itt fognak a nyakamon ülni ha meglesz a baba! Pedig aztán nagy ívben le vagyunk szarva most! A párom is az én anyumhoz ragaszkodik jobban! Szóljak nekik már most hogy nem úgy lesz ahogy ök gondolják vagy hagyjam aztán majd lesz valahogy?

2012. dec. 2. 19:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a párodnak kellene megbeszélni velük, nem neked. Szerintem.
2012. dec. 2. 19:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
igazából játsz velük nyílt lapokkal mondj el nekik mindent és kész. Ja és jegyezd meg nekik h nálatok ők csak vendégek és nem szeretitek a váratlan látogatókat (pl. én sem megyek oda ahová nem hívnak).
2012. dec. 2. 19:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Még most húzd meg a határt, mert nem lesz ez így jó. Párod szépen álljon melléd és mondjátok meg nekik, hogy nem az van, amit ők akarnak és nem lehet beleszólásuk a gyereknevelésbe. Nálunk s ez volt, még a szülés alatt is végig (16 óra) kint ültek anyósomék a folyosón. Na aztán mikor hazajöttünk a kórházból közöltem, hogy 1 hónapig nem óhajtok senkit látni. így is lett, szerencsére sikerült kézbe vennem az irányítást. Kívánom, hogy nálatok is így legyen!
2012. dec. 2. 20:22
 4/8 anonim ***** válasza:

Az én anyosom is kijelentett a terhesség alatt hogy ő az első hónapot velem tölti...Hát én a falra tudtam volna mászni!!!Időközbe kiderült hogy a sógornőm is terhes és csak pár hét van köztünk...Ő idősebb terhes volt mint én 2 héttel...hát nagy szerencsémre előbb is szült mint én és anyosom ott volt nála hála istennek!Jóformán nekem nem segített senki,de nem is tartottam rá igényt,azért mert a hugom 10 évvel fiatalabb mint én és elmékszek mindenre amikor ő volt kicsi!

Állj a sarkadra és beszéld meg először a pároddal a helyzetet és mindenféleképp ő mondja meg nekik,ne te!De legyél te is jelen!

2012. dec. 3. 00:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom, most húzd meg a határt, mert ha meglesz a kicsi, eleinte nagyon fáradt és hajszolt leszel, hajlamosabb leszel engedni, meg örülsz ha kicsit tehermentesítenek, így hagyni fogod. Az olyanokra ne figyelj oda, hogy beszólnak pl. amiért kocsival jársz bevásárolni (semmi közük hozzá), ha valamire kijelentik, hogy nem szép, akkor megjegyezheted, hogy ízlések és pofonok, neked és a férjednek tetszik, és ez a lényeg, mert ti vagytok a kicsi szülei. És az ilyesmit, hogy mikor vihetik el (egyáltalán ez az első időkben szerintem szóba sem jöhet, hogy elvigye valaki a kicsit), meg mikor jöhetnek, azt közösen tisztázzátok a pároddal. Jönni csak úgy, ha előre szólnak, nem a kapuból, hogy jöttünk, itt vagyunk, a gyerek elvitellel meg csak óvatosan. Állj ki a saját elveid és akaratod mellett, még most, akkor is ha sértődés lesz a dologból, különben a fejedre nőnek, és mindenbe bele fognak szólni. De a pároddal közösen mondjátok el nekik a szabályokat, nem kell külön leültetni őket ezért, de ha legközelebb szóba kerül majd, hogy mikor akarnak majd jönni, meg elvinni, akkor lehet mondani, hogy ne haragudjatok, de nekünk ez és ez az elképzelésünk a dologról, és ez így is lesz, mert mi vagyunk a gyerek szülei, magunknak akartuk a gyereket, nem a nagyszülőknek, családtagoknak. Természetesen lehetnek együtt vele, de csak előre tisztázott "szabályok" szerint.
2012. dec. 3. 13:58
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. dec. 3. 14:05
 7/8 anonim ***** válasza:
Értelmes,önálló,független nő vagy. A te testedről, a te gyermekedről,a te életedről van szó,senkinek semmi köze hozzá,nem hogy még beleszólása legyen. Veszélyeztetett terhes vagy,nem hiányzik,hogy bárki stresszeljen téged. Ha úgy esik jól,zárd ki őket az életedből, a családban is lehetnek olyan emberek,akikkel nem szívesen vagyunk egy légtérben. A gyereknevelés meg összesen két emberre tartozik,rád és a párodra. Nem hiányzik,hogy ezt az egységet bármi befolyásolja,mert később a gyerek fogja megszenvedni. Ahogy így leírtad ez az a tipikus helyzet,amikor te azt mondod,hogy nem kaphat a gyerek ebéd előtt csokit,ők meg a hátad mögött teletömik vele. Sok ilyet láttam már,hidd el,nem hiányzik,hogy a fejedre nőjenek. Te alkotod a szabályokat,ha nem tartják be, elfelejthetnek. (Lehet,hogy ez így kicsit erős,de testközelből tapasztaltam, undorító dolog.)
2012. dec. 3. 17:33
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Igazatok van nem is nagyon értem mert elég szókimondó ember vagyok és nem szóltam a véleményem véka alá rejteni de talán azt néztem hogy a családi béke de már nem fogom párom egyet ért velem úgyhogy max lesz egy össze veszés aztán vagy felfogják vagy így jártak! amúgy igen kedves utolsó én tipikusan az vagyok akinek elég szigorú elképzeléseim vannak a gyerek nevelésről és nem fogom őket felrúgni és nem szeretném ha a hátam mögött nem az történne amit én szeretnék!
2012. dec. 3. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!