Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Másnak is ennyire beleszól az...

Másnak is ennyire beleszól az anyósa (családja) abba, hogy hogyan nevezzétek el a születendő gyermeket?

Figyelt kérdés
Nálunk a párom fülébe sutyorog már hónapok óta, hogy elhunyt férjének nevét adjuk a gyermek második nevének, de mi nem szeretnénk. Illetve a párom az anyja kedvéért már ebben is benne lenne. Számomra ez érzelmi zsarolás, és a név sem tetszik, úgyhogy én folyamatosan visszautasítom őt, de közben már teljesen ki vagyok borulva, mert úgy kezdem magam érezni, mintha szívtelen dög lennék emiatt.
2009. febr. 4. 23:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Hm,ez tényleg kellemetlen lehet.Szerintem beszéld meg az anyósoddal,hogy neked az a név nem tetszik,ami persze nem azt jelenti,hogy bármi problémád lenne az elhunyt férjével.Meg ha most azt a nevet kapja,amit ő szeretne,jobban fogja szeretni vagy mi?Ha nem,akkor meg kevésbé?

Ha nem érti meg,akkor ne foglalkozz vele,egyébként is önzőség,hogy ő nevezze el a gyerkőcötöket.Ez a szülők feladata.Jó babavárást!

2009. febr. 4. 23:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez a baba a Te és a férjed közös gyermeke. Ti döntsetek. Amíg anyósod nem neked mondja h szeretné ha az elhunyt férje neve 2.-ként szerepelne a gyerkőc nevében, és erre nemet mondasz, még akkor sem vagy önző dög, hisz a ti döntésetek. Ha viszont csak pusmogva a párodnak mondja és téged kihagy belőle....akkor ne aggódj...hi te nem is hallottad.

Az én anyósom is meg fog lepődni!!!:D

2009. febr. 4. 23:15
 3/10 A kérdező kommentje:
Megmondtam már neki, hogy nekem az a név nem tetszik, és hogy az elhunyt férjétől örökli a vezetéknevét is, hiszen apai ágon megy tovább, illetve az uh szerint hasonlít is a kis pofija a nagyapjára, úgyhogy biztosan nagyon boldog. No meg, az én édesapám is meghalt, mégsem nevezem el a gyerkőcöt ugyanúgy, mint apukámat, stb. Mindezt végighallgatta, nekem nem is mondja többet, csak a páromnak, neki viszont szinte minden nap, hogy ez neki mennyire fáj. :(( Most tényleg rá való tekintettel nekem úgy kellene nevezni a fiamat, ahogyan ő szeretné?
2009. febr. 4. 23:16
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne! Ez csakis a ti döntésetek legyen, olyan nevet adjatok neki, amit VALÓBAN szeretnétek!

Hiszen egy életen át viselni fogja, és valahányszor ránéznél mondjuk a tajkártyájára -vagy tökmindegy, szal egyéb igazolványra ahol a teljes neve szerepel -, annyiszor szúrna beléd a tüske...

Miért lenne önzőség, ha szeretnél ÖNÁLLÓ döntést hozni a pároddal ebben a kérdésben? Ha az anyósod ezt nem éri fel ésszel, az csakis az ő korlátoltságát mutatja meg.

Ne engedj az érzelmi zsarolásnak, mert esetleg ezen felbátorodva később majd még inkább, egyre több dologban megpróbál titeket manipulálni (akár tudatosan, akár tudat alatt).

Meg kell neki mondani (és ebben a férjednek kőkeményen a sarkára kell állni, ne csak te konfrontálódjál) kerek-perec, hogy bár tudjátok hogy ő ezt szeretné, Ti már eldöntöttétek, hogy így-és-így fogják hívni, és kész!

kívánom, hogy legyen erőtök minél hamarabb rendezni ezt a kérdést, hogy ne árnyékolja be a babavárást :)

2009. febr. 4. 23:34
 5/10 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem írták, csak ahhoz tudok csatlakozni!

Nem hiszem, hogy gonoszságból mondja az anyósod, Neki persze, hogy jól esne, ha úgy hívnák. (Bár én nem nevezném el a gyerekemet egy halott rokonról)

Hidd el, hogy hosszútávon jobban jársz, ha most, még a pocidban van, vagy határozott és konkrét! Ha megszületik a baba, a nevelésébe sem szólhat majd bele, mert Ő a Ti gyermeketek, nem az Övé! Mondd meg Neki, hogy nem szeretnéd megbántani, és hogy nem akarod azt sem, hogy ez a kettőtök viszonyába rontson ez a dolog, de értse meg, hogy Te nem szeretnéd neki azt a nevet adni, és nem szeretnéd, ha tovább befolyásolná a férjed, mert csak konfliktust szül...

2009. febr. 5. 00:46
 6/10 anonim ***** válasza:

Hát, ne hagyd az érzelmi zsarolást. Tényleg mondd meg neki, hogy nem szeretnél neki, csak egy nevet, és kész. És ennyi erővel 3 nevet kéne adjál, mert ugye neked is volt apukád.

Nálunk a dédmama erősködött, hogy adjuk neki a születése napján levő nevet, a Máriát. Többszörre sem sikerült vele megértetnünk, hogy nem akarunk másik nevet, mikoris mondtam, hogy már amúgy is anyakönyvezve van, és kész.

2009. febr. 5. 08:56
 7/10 anonim ***** válasza:

Az én anyósom mindenbe beleszól és hisztizik ha valami nem úgy történik ahogy ő szeretné, természetesen a nevekkel sincs kibékülve...

Neki B-vel kezdődik a neve és az összes gyerekét B betűsre kereszteltette, most azt akarja, hogy a mi gyerekünknek is B-vel kezdődjön a neve...

A párom szeretné fiú gyermek esetén ha ő utána neveznék el, ebbe bele is mentem, de csak a párom kedvéért, viszont ha lány lesz Sára lesz a neve, de anyós pajtás már most hisztizik emiatt, hogy zsidó név meg hogy nem B-s!

Hát én lesz...m!

2009. febr. 5. 08:57
 8/10 anonim ***** válasza:
Az én anyósom is erölteti a maga hülyeségét! Már a választott fiú nevünket is lesajnálta. De mióta kiderült, hogy lányunk lesz, egyre erölteti, hogy Kitti legyen! Nekem semmi bajom ezzel a névvel, de nem érti meg, hogy ismerek néhány olyan Kittit, akik miatt nem szívesen adnám a gyerekemnek. És különben is nem azért tervezget kislánykora óta mindegyikünk, hogy egy anyós átírja a forgatókönyvet! Mekkorát fog nézni, hogy a gyerek neve nálunk is Sára lesz! Ő is prüszköl a zsidó nevekre. Márpedig ez lesz és punktum. Még jó, hogy a párom sose hagyta magát zsarolni. Mert már az esküvő szervezésénél is mindent maga (ízlése szerint) akart intézni! Meg is volt sértve, hogy mindent inkább magunk intéztünk el! Viszont idővel mindig túllép rajta. Hidd el, minden úgy lehet, ahogy Ti akarjátok. Sokáig duzzogni úgyse fog, mert látni akarja majd az unokáját! Én egy kérdéssel tudom őt mindig leszerelni: Ő mennyi beleszólást engedett az anyjának vagy az anyósának hasonló döntésekben? Erre ugyan a válasz mindig az, hogy: "Az egészen más", de gyakorlatilag az eszébe villan, hogy SEMMIT.
2009. febr. 5. 09:25
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Hú, már tegnapelőtt a kérdés, de azért még szívesen hozzászólok, mert nekem is van ilyen gondom.

Nálunk a párom azért kapta az apja nevét, mert a nagyszülők beleszóltak, anyósomék mást szerettek volna. Én is azért nem lettem Alíz, mert nagyszüleim azt paraszt névnek tartották...

Ezek után, mikor az anyósomnak sikerült kihúznia belőlem, hogy mik az elképzeléseink a nevekről (inkább nem is mondtam először, mert gondoltam, h nem fog neki tetszeni) ekkor még csak a lány név volt biztos, elkezdett fujjognim hogy az milyen név már. Meg hogy még gyerekkorban jó, de mi lesz ha majd komoly állása lesz és egy ilyen névvel mutatkozik be. Közben mindig azt hangoztatja, hogy ő csak a véleményét mondja el, és nem akar beleszólni semmibe.

Aztán legközelebbi látogatás alkalmával: Tényleg az lesz a neve hogy...? kérdéssel zaklatott, meg hogy majd ha megkérdezik tőle hogy hogy hívják az unokáját, úgy fog válaszolni "hát nagyon hülye neve van: ..." hát köszönöm szépen!

A páromnak is feltette a kérdést: "Tényleg úgy fogják hívni? Egy éve még biztos fujjogtál volna ezen a néven"

Na most erre mit mondjak??

Remélem lány lesz és csak azért is az lesz a neve! (Egyébként mikor elkezdünk próbálkozni azóta ez a név lett kitalálva)

A fiú nevet inkább nem is mondom neki (bár az szokványosabb)

2009. febr. 6. 10:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Sziasztok,

Az a megfigyelésem, hogy nem csak ebbe szólnak bele ezek a szülők, hanem úgy általában mindenbe. Illetve ők úgy mondják, elmondják a véleményüket, és aztán megvannak sértődve, ha az ember mégsem úgy csinálja :)

Nálunk após és apám is szereti hangoztatni a véleményét, pl. ház felújítás, autó vásárlás, aztán ha nem úgy teszünk, kicsit zsörtölődnek, aztán ennyi, nincs harag belőle. Apósomék most is elmondták, ők mit adnának az unokájuknak, de mi nem azt szeretnénk, és kész. A mi gyermekünk :) Egyébként, olyan hülyeség, hogy mindenki zsidó nevezik.... Héber eredetűek, ennyi.

2009. febr. 7. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!