Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Másnak is az agyára megy néha...

Másnak is az agyára megy néha a családja?

Figyelt kérdés

39 hetes vagyok.Nagyon várja mindenki a babát,az egész család.A barátom ill. az én részemről.Mindenkivel jó a viszonyom/unk.Mégis attól tartok hogy annyira fel vannak pörögve a családtagok hogy félek ha megszületik a baba nem lesz egy szabad percünk sem, mert valaki mindig itt lesz, ha nem az én részemről akkor a barátom családja részéről.Már volt egy pici nézeteltérésem az anyóssal, mert egy nap képes volt 3 szor is felhivni hogy hogy vagyok, nagyon durván(idegesitően) tul van pörögve és bár jó a viszonyunk mégis annyira iritál hogy már fel sem veszem neki a telefont, de a fia ezt megbeszélte vele, azóta csak 1szer hiv:(és akkor mi lesz ha megszületik a baba?

Lehetünk 3asban egyáltalán, és vajon majd minden hétvégén mennünk kell valakihez vagy bejelentkezik majd valaki hozzánk, és kézről kézre jár majd a lányom?Tudom hogy előre nem érdemes ezen agyalni, mégis ettől tartok de nagyon,és mindezt ugy hogy senkit nem akarok megbántani, vagy kisajátitani.

Más is gonolkozott már ezen?

2008. aug. 23. 04:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Nagyon várják a kisbabát,ne agodj minden csoda 3 napig tart:)ha meglesz a kicsi akkor nyugodtan mond meg hogy mit szeretnél és mit nem.jöhetnek de ne vegyék fel stb...vagy hogy mikor jöjenek...én is igy csináltam,de segitség mindig jol jönn:)
2008. aug. 23. 07:14
 2/8 anonim ***** válasza:
szia. el fog múlni ez a kezdeti nyüzsi.még jj a helyzet nekik,és érthetően aggódnak,kiváncsiak.biztos alábbhagy majd a folyamatos hívás, és a nyakadon se fognak mindig ülni.de még az is lehet, hogy még jol is fog esni neked a látogatás.ne aggódj,megoldódik magátl.
2008. aug. 23. 07:17
 3/8 anonim ***** válasza:

hát én is ezektől a dolgoktól tartok, mint te. de mi megbeszéltük a párommal, hogy szépen megmondjuk, hogy mikor alkalmas és mikor nem. mert már azon aggódtam, hogy majd szopiztatnom is az apja előtt kell?? nálunk ő van túlpörögve, még azt is kijelentette, hogy majd ő neveli a kicsinket... szóval képzelheted!! de majd igyekszünk tudtukra adni, hogy mennyire van szükségünk rájuk :) tudom, hogy nem rosszból csinálják. nálunk ráadásul a társaságban is első baba :)

de ne aggódj ezen, ha a párod partner ebben, akkor sokat tud segíteni neked!!

boldog pocakoskodást!!

26 hetes kismami

2008. aug. 23. 08:23
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is ilyen helyzetben voltam. Mikor terhes voltam,minden nap volt nálunk vki látogatóba,még egy jót pihenni sem tudtam délutánonként. Persze én örültem,hogy gondolnak és vigyáznak rám,de ennyire..!:)

Mikor szültem,Még a szülőszobai telefonon is elértek!! Tudom,hogy hihetetlenül hangzik,de egyszer szólt a szülésznő,hogy keresnek a szülészeti telefonon. Azt a beszélgetést úgy kell elképzelni,hogy addig tartotta a telefont ameddig jött egy fájásom,utána folytattuk. Sőt..még egy rokon be is tudott "szökni" hozzám a szülőszobára,ami szerintem nem volt egyszerű. Hihetetlen mire képesek az aggódó rokonok:))

Nem akarlak elkeseríteni,de ez a baba megszületésével nem múlt el:)) Nem sok szabadidőnk van:(

2008. aug. 23. 08:27
 5/8 anonim ***** válasza:
Szia! Én pont a másik véglet vagyok és tudod milyen rossz.Semmi segítség, semmi tanács, hogy mit hogyan kell csinálni. Szeretem a szüleimet és a férjem szüleit is, jó a kapcsolatunk, csak túl nagy a távolság. Mikor megszültem akkor jöttek egy héten keresztül, lezavarták a látogatást, és utána ottmaradtam a gyerekkel egyedül. Ha nem ilyen segítőkész lenne a gyerekorvosunk nem is tudom mihez kezdenék. Kérdésedre visszatérve, nemcsak hátrányai vannak.Persze, ha megszülsz te beszéld meg a látogatókkal, de őszintén, hogy ezt, hogy szeretnéd, mikor nem alkalmatlan a látogatás. Ha nem értik meg és megharagszanak, ő bajuk.
2008. aug. 23. 09:36
 6/8 anonim ***** válasza:
Esküszöm, mintha én írtam volna :) Nálunk dettó ugyanez a helyzet, és párom anyukája van durván túlpörögve, mindenben ilyen, de mióta babát várunk, már totál idegesítő. Jó-jó, értem én, hogy nagyon várják az unokát (első unoka mindkét családban), de a normál kereteken belül kéne ezt csinálniuk, mert egy idő után kiüldöznek ezzel a világból, főleg az anyósjelölt! Szerintem ha meglesz a baba, legyetek határozottak, mi eldöntöttük, hogy az első héten hármasban leszünk, hogy összeszokjunk, max. egyszer feljöhetnek megnézni a babát, de ennyi, nekünk is szükségünk lesz arra, hogy felfogjuk, szülők lettünk és amúgy sem hiszem, hogy sok energiánk lesz arra, hogy vendégeket fogadjunk. Ha már csak egyedül leszel otthon a babával, akkor fogadd el a segítséget, de ha fárasztó, akkor szólj rá(juk) nyugodtan! Sok sikert és kitartást a dologhoz, nekem még van egy kis időm, hogy megrágjam, hogy hogyan lesz, de te mindjárt anyuka leszel :) 31 heteske
2008. aug. 23. 11:04
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi csajok:)Bár meg nem nyugodtam de jó hogy nem csak nálunk ilyen a helyzet.Nyilván jól jön majd a segitség az nem vitás csak nemszeretem ha rámeröltetik magukat az emberek:(, viszont az meg nem lenne jó ha rosszban lennék az anyósjelöltel szóval, majd meglátjuk....
2008. aug. 23. 11:16
 8/8 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez helyzet,vagyis csak volt.Megbeszéltem anyósommal és nem is volt vita.

Meg a többiekkel is,hogy pihenésre van szükségünk.Ha nincs pihi,nincs tej se!

Viszont amikor a férjem dolgozik,ők hoznak kaját.Ami hidd el nagy segitség!

Szóval kitartás!

2008. aug. 23. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!