Magas vérnyomás jó vagy sem?
Figyelt kérdés
34 h betöltött kismama vagyok.25 héttől magas vérnyomással van problémám.3x2 Dopegyt és 3x1 Cordaflexet szedek minden nap.A kérdésem az lenne vezetem a vérnyomás naplóm és szépen mindig 135 és 140 / 74-85 között volt a vérnyomásom.Jelenleg 5 napja 144/86 ra beállt és nem tágit erről az értékről.A dokim azt mondta max 145 lehet a plafon.Vajon a front is okoz ilyet mert frontérzékeny vagyok és azt hiszem behatároz.Amugy is mértek már nálam mikor nem voltam terhes 150 /80 vérnyomást.Fehérje nincs a vizeletemben minden reggel nézem ,mert van savam ami ehez kell.Ti mit tennétek,mert 10 én megyek az első nst-re és akkor nehogy baj legyen hogy nem szoltam az érték miatt.2012. dec. 2. 09:58
1/6 anonim válasza:
szerintem nyugodtan szólj a védőnőnek vagy az orvosnak, 144-es vérnyomás nem hangzik túl jól
3/6 anonim válasza:
szia nekem nincs hal istennek ilyen problemam de a baratnom is terhes es 179/102 a vernyomasa es nem tudnak vele mit csinalni
4/6 anonim válasza:
Keress rà googl-ben a hellp sindromára. Nem ilyesztgeni akarlak. Én ìgy jártam.Hála az orvosomnak itt vagyunk a babómmal épen és egészségesen. Azért nem mond semmit a doki csak hogy vezesd a vérnyomásnaplót és ha x fölé megy orvos,hogy ne ijesszen rád. Nekem is utólag mondta a dokim hogy gyanította egy ideje,de nem akart vele idegesíteni nehogy mégjobban felmenjen a vérnyomàsom.Végül életmentő császár lett. Valakinek mondd el,hogy a határon van a vérnyomásod!Orvos,szülésznő,ügyeletes orvos. ..
5/6 anonim válasza:
Ne várd meg a 10-ét, az még egy hét. 140/90 felett már nagyon nem jó, mindenképpen menj azonnal a dokihoz, vagy be a kórházba a terhesgondozóba, sürgősen! Valószínűleg emelik a gyógyszeredet, mert ez sok, és tök mindegy, hogy nem terhesen is ennyi volt-e, terhesen semmiképp nem jó ha 140/90 felett van, itt nem csak rólad van szó, hanem a babáról is! Még van 6 heted, és a végén szokott drasztikusan megemelkedni, ha hajlamos vagy rá, nekem 38. hétig 120-130 volt, aztán hirtelen pár nap alatt felment a 140/90 fölé, és még akkor is gyógyszert kaptam arra a pár hátralévő napra, mert ez veszélyes!
6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Voltam ma amugy is a körzetihez ő 160/ 110-et mért a rendelőben.Hivtam a dokim mit tegyek,ő éppen szabin van egész héten,de mondta nyugodtan menjek fognak róla tudni.Bementem ,elmondtam mi is a bajom,mértek egy vérnyomást furi módon már csak 145/80-at,fehérje nincs a vizeletembe.Mondták várjak egy kicsit.Lejött egy főorvos és csináltatott sürgőségibe egy vér és vizeletet,hogy nem e lett rosszabb a májfunkció eredményem.Mivel az eredményem jó lett,nem tartottak bent a korházban,de megint felhivták a figyelmem a 140/ 90 es értékre ne menjen följebb.Én mától csak akkor mérek amikor kell ,többet biztos nem napi 3x és punktum.Kivannak az idegeim e miatt már a vérnyomásmérővel kelek fekszek.
2012. dec. 3. 15:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!