Fehérvérsejt a vizeletben és megemelkedett vérnyomás 140-150/90. ha ott fogtak a kórházban meddig voltál benn? Milyen vizsgálatokon és gyógyszereken estél át? Egy 31 hetes
en magas vernyomassal 31 hetesen belgyogyászhoz kezdtem jarni, kaptam gyogyszert, ennek ellenére ugralt es korházba kerultem 34 hetesen.
4 napig voltam ben, NST-t csinaltak napi 2x, kardiologiai kivizsgálást, uh-t, infuziokat kaptam, 24 orás vizeletvizsgálat, novelték a gyogyszeradagomat.. mikor rendezodni latszott, elengedtek.
a 140/90 már elég magas ahhoz, hogy figyeljék, elsosorban az anyukara nézve veszelyes, foleg ha még fehérje is van.
a végén 150/90-nel ujra bekerultem (39. heten), akkor már nem sikerult levinni, beindítottak a szulést...
Szia!
Hát akkor kitartás, én azt mondom.
Ha már fehérjét találtak a vizeletedben a magas vérnyomás mellett, akkor nem sok esélyed van arra hogy hazaengedjenek mert ez már toxémia, ami rendkívüli odafigyelést igényel.
Tudom hogy nehezen telnek a bent töltött napok.
De gondolj bele hogy mindez a picúrod érdekében történik.
Nekem 2-szer volt súlyos toxémiám.
Most vagyok 3.-szor várandós.A vérnyomásomat már a legelső hetektől folyamatosan figyeljük a dokimmal, és azóta gyógyszert szedek rá. Folyamatosan lett emelve az adag ahogy láttuk a változást a vérnyomás értékekben.
Aztán a 26. héten elküldött áramlásvizsgálatra a dokim és ott azt mondták van egy kis eltérés. Na, több se kellett a dokinak azonnal befektetett, mert hogy ő biztonságban akarja tudni ezt a babát. Naponta néztek uh-on. Persze annyira meg voltam ijedve hogy a vérnyomásom is kiugrott 160/90-re. A vizeletem hála égnek mindig negatív volt. Pedig volt hogy napjában többször is nézték..
Aztán most már itthon vagyok, igaz csak eltávokra jöhetek haza. Eleinte 2 naponta kellett visszamennem ellenőrzésekre, a dokim megnézte a papírokat, és hazaengedett ismét eltávra.
Most vagyok 28 hetes, pénteken jöhettem haza de holnap ismét vissza kell mennem ellenőrzésekre. Remélem minden rendben lesz.
Ja, nem írtam a gyógyszereimet: cordaflex,depressan, betaloc,dopgeyt
Amikor bent feküdtem akkor kaptam tüdőérlelőt a babának. Csináltak toxrutint. 24 órás vizeletgyűjtés volt. és ugye folyamatosan figyelik a picimet uh-on.
Kitartás!
ja, azt lefelejtettem, hogy mióta hazakerültem azóta a vérnyomásom újra tökéletesen normális. Előfordul hogy még túl alacsony is.
A dokim egyik nap mikor mentem vissza a kórházba hozzá, még viccelődött is hogy most meg arra kell figyelnie nálam nehogy gutaütést kapjak az alacsony vérnyomástól...
Hát, az a veszély nem fenyeget mondjuk.
De még jó hogy jó a vérnyomásom ennyi bogyótól. Bár ha a kórházban mérik akkor tudok érdekeseket produkálni így is.
31 hetesen kerültem be.delőtt voltam védőnőnél,++fehérje,160as vérnyomás.ez dutánra 180 lett.Persze benn fogtak és maradtam is végig.,vagyis 35.hétig mert csak addig tudták húzni,mert már több mint ++++fehérje volt a vérnyomásom és napi4x dopegytmcordaflex,depressan és seduxen mellett is folyamatosan ugrált a vérnyomásom 190re és alig tudták levinni.ja,és annyira vizesedtem hogy 10perc után úgy bedagadt a lábam h alig bírtam menni,ezért fel sem nagyon kelhettem.a vége felé már alig láttam a víztől.Aztán 35+2 nél végre vége lett a rettegésnek és megcsászároztak,még időben.
Kitartás kívánok neked,ne idegeskedj mert az nem tesz jót.igyál sok vizet.Majd írj,hogy mi újság van veled.Megy a drukk!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!