24 hetes kismama vagyok. Úgy néz ki terhességi magas vérnyomásban szenvedek, amire majd dopegytet kell szedjek. Kinek van ilyen téren tapasztalata?
Nem vagyok ödémás.Eddig 5,5 kg-ot híztam.
Tegnap a vérnyomásom 158 volt majd azóta 140-en körülieket mérek.Holnap délig 2 óránként kell mérjem és ha nem változik a dr. felírja a vérnyomáscsökkentőt.Nagyon aggódom,ugye nem lesz baja a babának?
Ez amúgy mitől alakulhat még ki?
Kedves kérdező
Akkor leirom hol tartok éppen én a magas vérnyomás terén.
32+5 hkm vagyok.A vérnyomásom a 24.hétig isten király volt 120/80 P:86.Utánna szépen mértek 149/80,155/85,160/70, a pulzusmoról ne is beszéljünk mert ugye az amugy is megnő terhesség alatt de nekem jelenleg is 95 és 130 között mocorog!
Tehát én a vérnyomásomra szedek 3x2 Dopegytet és 3x1 Cordaflexet.Ez szépen tartja 138 és 145 között a perem soha nem ment még 90 fölé,mert ugye a terhességi vérnyomás max értéke 140/90 a fölé nem mehet.Többen mondják csak a per értéket hpgy inkább az ne mozduljon 90 fölé mert akkor károsodik a méhlepény.Vannak mai napig kilengős napok amikor mérek 150 155 általában a reggeli órákban délig de utánna szépen eddig hála a jóistennek lemegy 140 138 136 ra.Fehérje nincs a vizeletembe,de viszont dagad a lábam, a lábfejem ritkán de ez lemegy reggelre.A kezemen is észre vettem már a dagadást és néha nagyon fáj amikor behajlitom.Nagyon félek én is mikor nem fog már hatni a gyógyszer és mennem kell !75 kiló voltam jelenleg szégyenkezve irom 100 kg vagyok 180 magas.Ha bármiben tudok segiteni irj és megpróbállak menyugtatni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!