17+6hetes kismama vagyok. A problémám az hogy alacsony a vérnyomásom, viszont a pulzusom magas. Van valaki hasonló gonddal? Mit lehet ezzel kezdeni?
Harmadik terhességem, ugyanígy voltam mindegyikkel és most is. Ez nem baj szerencsére, nem kell tenni semmit.
30 hkm
Én is hasonló tüneteket produkálok. Az előző laboromnál már kicsit alacsonyabb volt a hemoglobin szint, úgyhogy a doki írt fel vastablettát. A biztonság kedvéért most néznek még egy vérképet. Amúgy az előttem szólónak igaza van, az alacsony vérnyomás nem olyan gáz, mintha magas lenne. Azért a legközelebbi terhesgondozáson említsd meg.
31 hkm
Amúgy mennyire alacsony Neked?
Én most mértem: 108/60 volt, 85 P
Azért magas a pulzusod, hogy ellensúlyozza az alacsony vérnyomásodat.
Tehát érzékeli a szervezeted, hogy kell egy kis plussz meló, a többlet vér keringetéséhez :)
Ha megszülsz, akkor visszaáll kis szíved a normális ritmusára.
Szia!
Nekem már terhességem előtt is megvolt ez a magas pulzus szám, alacsony vérnyomással párositva. Mentem is a háziorvoshoz és elküldött egy 24 órás ekg-ra. Csak nem tudtam már elmenni, mert a lombikozás miatt elment a sok szabim, meg nem is mertem már kéreszkedni. 2 hónapra rá meg spontán kismama lettem. És bizony bánom , hogy nem jártam utána, mert néha ngyon rosszul érzem magam. van, hogy 130-ra is felmegy a vérnyomásom meg 80/ 50 ilyenkor. Olyankor rengeteg vizet iszom és lassan hejre áll. De van, hogy a boltban sorbanállás közben jön rám, na az borzasztó. Most 38 hetes vagyok és vagy 2 hete nem éreztem ilyet. Hátha elmulik nekem is.
nekem a 19 héten volt 94/62 Pulzus:96
ez is hagy némi kivetnivalót maga után,de nem most terhesség alatt fogom kivizsgáltatni. azt mondják a pajzsmiriggyel van probléma ha ilyen magas a pulzus.... nem tudom,de engem idegesít. kávét nem ihatok, rosszul vagyok tőle. marad a rengeteg folyadék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!