8 hetes kismama magas cukorral, nagy a baj?
Vannak ilyen extrém esetek. Nekem pl. a pozitív terhességi teszttel egyidőben már megugrott a vércukorszintem 10-re. Azonnal inzulinra raktak.
Ráadásul az egész terhesség alatt meredeken nőtt az inzulinigényem.
Szülés után 2 hét alatt visszaállt a cukrom a normális értékre.
A következő babánál ugyanez volt, pozitív teszt, diabetológia, inzulin, a végére majdnem 60 egység naponta.
Szülés után viszont lassabban állt vissza, 8 hónap kellett, hogy elhagyhassam a szurit.
De mindkét gyerek egészséges hála az égnek.
Gondolj bele, az 1-es és 2-es típusú diabétesszel küszködőknek is egészséges babája születik, ha szoros kontroll alatt emelik az inzulinadagjukat.
Szerintem mihamarabb menj el a diabetológiára, beállítják a cukrodat, és nem lesz semmi baj.
Arra azért készülj fel lelkileg, hogy ha vissza is áll szülés után a cukrod, komoly esélyed van a későbbiekben a 2-es típusú diabéteszre.
Érdemes szülés után is odafigyelned a diétára, ha nem is annyira szigorúan, életmódváltással ugyanis ezt jelentősen késleltetheted.
Szia!
Semmiképpen sem szeretnélek megijeszteni, mert ezek az értékek még nem valószínű, hogy gondot okoznak, de szerintem nagyon gyorsan menj vele diabetológushoz. Akár már holnap foglalkozhatnál a témával, mert az első 12 hét a legfontosabb. Próbálj meg olyan diabetológust keresni, aki kifejezetten terhesekkel foglalkozik. Szerintem a megyei kórházakban biztosan van ilyen, legalábbis nálunk Miskolcon így van. Kérdezd meg a nőgyógyászodat, vagy a védőnődet, ők biztosan tudnak tanácsot adni, hogy hová menj.
Nem lehet, hogy már a terhesség előtt is magasabbak voltak az értékeid, mert a terhességi cukor általában jóval később jelentkezik.
Én egyébként cukorbeteg vagyok, nem terhességi, hanem amúgy is. Egy hónapja szültem. Nekem nem is ajánlották, sőt nem engesélyezték a terhességet, amíg 7-8 körüli cukorértékeim voltak. Közel másfél évig tartott míg beállt tartósan 6 körülire, vagy inkább az alá.
2-es vagyok.
Nagyon igaza van a 3-asnak, nálam az kimaradt a válaszból, hogy minél hamarabb menj szakorvoshoz, mert tényleg azt első 12hét a legfontosabb ebben is.
És az is valószínű, hogy előtte is voltak magasabb értékeid. Nálam is ez volt, ezért is vettem észre már a terhességi teszttel egy időben,hogy gáz van.
Én inzulinos terhes-cukros vagyok, de csak a 24. hét óta. Előtte elég volt a diéta. Nagyon ügyes vagy hogy ilyen hamar észrevetted!
Nálam amíg a diéta elég volt, hamar észrevettem, hogy bizonyos ételek akkor is kiváltják, ha a diabetológusok nem ellenzik az adott ételt. Például kenyérből nekem csak az válik be, amelyikben egyáltalán nincs sima búzaliszt, a többi megemelte a cukromat. Érdemes megnézned hogy milyen kenyeret eszel, és olyat választani, ami csak teljes kiőrlésű lisztből van. (előnyben a csomagolt kenyerek, ezen fel van tüntetve minden összetevő).
A másik az volt, hogy le kellett vinni a reggeli mennyiségét 20 gramm szénhidrátra, ezzel még kihúztam pár hetet. Ha többet eszel ennél, akkor javaslom neked is a csökkentést, amíg eljutsz orvoshoz.
Nem tudom hogy milyen diétát tartasz pontosan, nekem az a tapasztalatom hogy nem mindenhol veszik szigorúan, lehet hogy a diétán is van mit optimalizálni még.
Igazuk van a többieknek, mielőbb orvost kellene felkeresned, mert ezek az értékek tartósan okozhatnak gondot. Ha budapesti vagy, akkor javaslom a Mens Mentist, fizetős, de biztosan ki tudsz sírni tőlük egy kb azonnali időpontot valamelyik orvoshoz aki tud inzulint felírni, mert ha tényleg rendesen csinálod a diétát, akkor ez lesz az egyetlen választási lehetőséged.
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!
Az kimaradt, hogy pár nappal előtte kezdődött, és tegnap előtt óta folyamatosan 6 körül van az érték. Szóval nagyjából egy 3-4 napig volt magas a cukrom, így már nem is értem, mitől.
Külföldön élek, itt máshogy megy az egészségügy, sajnos nincs bejárásom a diabetológiára, de köszönöm szépen a jó tanácsokat, remélem, most már így is marad a cukrom, 6 körül, kontrollon meg mindenképpen beszélek a dokimmal, hátha elmondja, itt hogy mennek ezek a dolgok.
Köszönöm szépen még egyszer!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!