Végre találtunk a kisfiúnknak nevet a férjemmel de gyakori, ettől ti még adnátok?
Azt még elfelejtettem írni,hogy sajnos több olyan név tetszik,ami a vezetéknevünkhöz nem passzol és ezért nem adható:(
Érdekelne amúgy,hogy 17es kérdező milyen top 5 fiúnevet tudsz mondani,amik a te kritériumodnak megfelelnek?Leírod?
5 gyerekem van, 3 - an ovisok, 3 külön csoportba járnak.
A kifejezetten cigányos nevek mellett (Márió, Raffael, Julio, Dominik, Renátó) az összes magyar kisfiú (jó, nem sok van, mert eléggé kisebbségi a településünk)vagy Bence, vagy Máté, vagy Marci.
Baráti körben is csak Máték, Bencék, Balázsok, Marcik születtek az elmúlt években. Nekem ez nagyon sok.
Nem kell az én véleményemre hallgatni, de az én kritériumaimnak a hagyományos magyar(vagy a köztudatban már elmagyarosodott) nevek felelnek meg : János, Illés, Sebestyén, Albert, vagy a kicsit nemzetköziek közül a bibliai nevek (nem vagyok vallásos): Sámuel (az én kisfiamat is így hívják)
A 22-es válaszolónak mondom:
3 Sebestyén van a baráti körünkben és 2 Sámuel:)
Lehet neked nem elcsépelt nevek,de például a férjem pont ezért zárta ki a Sebestyén nevet,pedig tetszett mindkettőnknek,mert nálunk gyakori.
Listás nevem volt még,ha érdekel a Bendegúz,Zsigmond,Andor,Boldizsár,Zétény,Ákos de a férjem ezeket mind kizárta.Simon,Sebestyén pedig a vezetéknevünk miatt nem passzolt,pedig nagyon tetszenek.
Így jutottunk el az M-betűs nevekhez ahol a Mihályt a férjem szintén kizárta.Így jött a Marcell és a Máté.
22 - es válaszoló vagyok.
Te is tudod szerintem kedves Kérdező, hogy az általad emlegetett Máté TÉNY, hogy tucatnév, hiszen évek óta 2. helyezett a gyakorisági listán. Az, hogy Sebestyén, vagy Sámuel pont van az ismeretségi körötökben azonban még nem jelenti azt, hogy ezek gyakori nevek lennének (a Sámuel tavaly pont a 100. helyezett volt a 100 - as listán, épp, hogy rákerült)
Mindezekkel együtt Nektek kell eldöntenetek, hogy zavaró - e számotokra, hogy a más szempontokból megfelelő név egyébként tucatnév. És megjegyzem, valahol biztos zavar, különben nem tetted volna fel a kérdést. DE!!! Nektek kell dönteni, én csak a véleményemet írtam meg (hiszen a kérdés erre irányult, hogy mi attól még adnánk - e az adott nevet, hogy történetesen elég gyakori)
Köszönöm a válaszodat,
igen természetesen foglalkoztat ezért kérdeztem.
Ettől függetlenül azért írtam le neked a Sebestyén és Sámuel példáját,mert nálunk többen vannak és biztos megkapnánk "na ti is ezt adtátok".Így nem lennék előbbre,mint pl.a Mátéval vagy a Marcellal amit lehet sokan adnak,de nem mi környezetünkben.
Egyébként az egyik válaszoló nagyon jól leírta,ami mi ritka, egyedibb pár éven belül lehet gyakori lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!