Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Végre találtunk a kisfiúnknak...

Végre találtunk a kisfiúnknak nevet a férjemmel de gyakori, ettől ti még adnátok?

Figyelt kérdés
Olyan rossz mikor azzal jönnek nekem az emberek,hogy tucatnév:( A családban és baráti körünkben szerencsére nem fordul elő ez a név.
2012. dec. 1. 13:37
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen!

Tudom ám,hogy igazatok van.Mire oda jutok úgysem fog érdekelni.Különben is nincsen 2 egyforma ember.

Dániel is nagyon szép név,nekem is tetszik!Jó választás volt!

A többiek is biztos jót választottak,mert nekem általában a hagyományos,gyakoribb nevek mind tetszenek.

2012. dec. 1. 13:59
 12/28 anonim ***** válasza:
Mi azt a hagyományt követjük, hogy a pici az apa vagy az anya nevét kapja majd meg, mert tetszik nekünk és nem foglalkozunk mások véleményével :)
2012. dec. 1. 14:11
 13/28 anonim ***** válasza:
Először is én tiszteletben tartom mindenki döntését. Sógornőm olyan lány nevet választott, ami igen népszerű. A férjem is olyan nevet szeretett volna a kislányunknak ami csúnyán fogalmazva "tucatnév". Mondtam hogy én nem szeretném, ha mondjuk elmegyünk majd az oviba érte és szólnak neki, hogy pl "Luca, jöttek érted!" és akkor feláll 5 kislány. Remélem érted mire gondolok. Viszont az érem másik oldala meg az, hogy lehet idén nem tömegnév amit választ az ember, viszont 2-3év múlva meg az lesz. Szóval ebben nem lehet okosnak lenni. Hallgassatok a szívetekre. Ha nektek tetszik, akkor ne foglalkozzatok senkivel! ;)
2012. dec. 1. 14:18
 14/28 A kérdező kommentje:

utolsó előtti,

nekünk apa nevét már megkapta:)

kedves utolsó,

igazad van.Én is félek attól,hogy 5 azonos nevű gyermek jár 1 csoportba,de ezt nehéz kivédeni.Eddig a nagy nem járt másik Márkkal együtt,viszont a csoportjában 3 Benedek és 3Júlia van,ami talán annyira nem is gyakori...szóval ezt tényleg nehéz kiküszöbölni.

Nekem gyakori nevem van,de most belegondoltam:sosem zavart eddig:)

2012. dec. 1. 14:44
 15/28 anonim ***** válasza:
Legjobb döntésetek alapján cselekedjetek, ne hallgassatok másokra. Nagyon szép nevek. Keresztfiúnk is Márk, aki holnap 4 hónapos :)
2012. dec. 1. 14:53
 16/28 anonim ***** válasza:

Persze, így is lesz :)

Mi már 2 éve tudjuk mi lesz a neve, (most lettem csak várandós 3 hónapja) de mára a választott fiú nevünk nagyon gyakori lett. (Noel) De nekünk ez tetszik, ezt szeretnénk, és ezt is adjuk ha fiú lesz. Nem érdekel mennyire gyakori :)

2012. dec. 1. 15:14
 17/28 anonim ***** válasza:
21%

Soha nem adnék a gyerekemnek ennyire gyakori és elcsépelt nevet, és nem is tetszenek ezek egyáltalán.

Más volt régen, amikor sokkal kevesebb névből lehetett választani, és más most is, amikor lehetne rengeteg név közül választani, de 10 - 15 nevet az unásig használnak + vannak a kirívóan külföldies + a rettenetesen cigányos + az eröltetett ősamagyar nevek, és nagyon ritka, amikor valaki egy kicsit egyénibb, de szép hagyományos nevet választ.

2012. dec. 1. 16:59
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Utolsó! Gyakorlatilag minden nevet kilőttél.:) De azért azt tudod, hogy az ízlések különbözőek és ezért mindenkinek más a szép. Nekünk a te listádból a különcködőek szerepelnek, nem tudom, milyen szót használtál, de nem is ez a lényeg. És nekünk ezek a világ legszebb nevei.:)
2012. dec. 1. 17:41
 19/28 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, úgy látszik egyezik az ízlésünk! :) Dani mellett a másik fiam Marcell! :))
2012. dec. 1. 18:18
 20/28 A kérdező kommentje:

kedves 17es válaszoló.

köszönöm a válaszodat bár az indoklással nem értek teljesen egyet.

Sok név közül választanak az emberek (nézzél bele a top 100-as listába) és szerintem a "cigányos,külföldi" nevek nem gyakoriak.

Nálunk a bölcsi,oviba nem volt 1 Bence,Máté,Levente sem pedig ezek a leggyakoribbak.Volt Ágoston,Zente,Tamás,Noel,Albert,Viktor,Dominik szóval széles skála.

Az én környezetemben 1 pici Bence van,3 Ádám,1 Levente pedig állítólag sok van belőlük!

Engem egész addig nem érdekelt a gyakoriság amíg az utónévstatisztikát meg nem néztem.Csak innen tudom mi a sorrend és szerintem sok ember szintén innen veszi(a véleményét).

Lányokból is hiába gyakori a Luca,Lili,Jázmin,Emma én csak 1-1et ismerek.

De neked biztosan azért van ilyen rossz véleményed ezekről a nevekről,mert egy tucat fiú viseli körülötted.Szerencsére körülöttem nem.Arról pedig nem fogsz meggyőzni,hogy nem szépek,mert szerintem nagyon is azok:)

2012. dec. 1. 19:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!