Hosszu ido utan vegre pozitivat teszteltel? Meselnel e a varva vart pillanatrol? Mennyi ido utan sikerult? Milyen "praktikaval"? Es mit ereztel a 2 csik lattan? Mit tanacsolnal a most varakozoknak?
Nálunk fél év időzített próbálkozás, kivizsgálások és vitaminkúra után lett pozitív a teszt. A munkahelyem WCjében csináltam meg, amikor megláttam a tesztet valami hihetetlen mélyről jövő megállíthatatlan sírógörcs fogott el az örömtől. Hatalmas öröm és megkönnyebbülés is volt egyben, hogy nem vagyok defektes. A párom is megkönnyezte a bejelentés, mindketten nagyon örültünk.
Aztán rá két napra elvetéltem. Ennek a történetét inkább nem írom le, röviden csak annyi, piszok nehéz volt.
Aztán épp egy hosszú elutazásra készültünk, tényleg a párom már zárta a házat. Én meg már vagy 1,5 hete maszatolgattam, na mondom ellövök egy tesztet mert már elegem van. És pozitív lett!! Egyből még kettőt csináltam, az is pozitív lett!! A fürdőből hófehér arccal és egy halom teszttel a kezemben léptem ki, a párom is nagyon meglepődött.
A második pozitív teszt már nem öröm volt, azt elvesztettem végleg az elsőnél, inkább csak hihetetlen meglepődés volt, nem is mertem elhinni a terhességem jópár hétig. Inkább csak olyan várakozó állásponton voltam. De most már kezd egyre egyértelműbb lenni nekem is. :-)
Egy 17 hetes pici lány anyukája
Koszonom a valaszokat. Megnyugtato. De mint tudju amig itt "orom" er addig masfelol ismet "csalodottsag"...
Hogy birtatok amikor folyamatosan a kozvetlen kornezetetekbol csak jott es jott az ujjabb baba hir? Miota babat szeretnek 4 baba szuletett es 6 bejelentes hogy baba lesz... Ma ujjabb 2... Mar nem birom... Teljesen osszetortem... Csalodott vagyok nagyon... Mindenkinek sikerul csak nekem nem... Hogy lehet ezt feldolgozni? Kibirni?
Az elsőre elvetélt kismama vagyok.
Pontosan tudom, mit élsz meg nap mint nap. Nálam is ugyanez volt. A sok kivizsgálás, méricskélés, időzített próbálkozás meg pláne nem hagyta, hogy elfelejtsem. Aztán jön a csalódás, sírás, kiborulás, dühömben beboroztam és utáltam mindent és mindenkit. A párom próbált segíteni, de ő is tehetetlen volt.
Nekem a változást a teljes feladás hozta meg. Mikor elvetéltem, összetörtem, egy élőhalott lettem. Igazságtalannak éreztem a történteket és gyakorlatilag bármikor bárhol elsírtam magam. Aztán kb 2 hónap mélypont után már nem volt hova lejjebb süllyedni. Már nem volt rosszabb. Az a helyzet volt a legrosszabb, az egész nap reggeltől estig, az egész életem. Mint egy betegség. És akkor valahogy megérett bennem, hogy ki kell gyógyulnom a "betegségből" mert nem mehet rá az életem erre. És sikerült feladnom. Beszereztünk egy cicát hogy úgymond pótoljam a szeretethiányom és megnyugodtam. Valahogy elfogadtam, hogy egyszer még leszek én terhes, csak nem most. Onnantól már nem méricskéltem, nem terveztünk, csak a vitaminok szedését folytattam. És következő hónapban már babás voltam.
Még egy érdekesség, pont akkor fejeztünk be egy méhpempő kúrát a párommal, mire bebabásodtam. Nem tudom, hogy emiatt vagy másmiatt, de érdekes...
Sok sikert!
1 év után lett először + tesztem, ami után rögtön elkezdtem pecsételni, így az a baba korán elment. Eltelt közben kb. 1 év, volt hormonvizsgálat, férjemnek vizsgálat, petevezeték-átjárhatósági, elvileg mindent rendben találtak. Inszeminációt javasoltak, de végül nem mentünk vissza, mert úgy gondoltam, ha minden rendben, a természetre bíznánk még egy ideig. Eltelt újabb év, amikor ismét pozitív lett a teszt: előtte ismét pecsételtem, volt erős görcsöm, a férjem calici vírust szedett össze, nem is mertem nagyon örülni, de blül éreztem, ez más lesz. És az lett. :-)
3 év telt el, ma 15 hónapos a kislányunk. Volt közben minden hónapban sírás, feladás, önmagamat semminek tartás, irigykedés másokra. Voltak végül furcsa álmaim is, amiből már tudom így utólag, hogy a jót jövendölték: a háborgó lelkemet jelképezte benne pár dolog, majd láttam lefelé zuhanó gólyát, ami hirtelen irányt változtatva a magasba tört. Érdekes dolgok ezek, ahogyan a belsőnk reagál.
Amikor a lányunk kb. 8 hónapos volt, úgy gondoltuk, abbahagyjuk a védekezést, mivel ő is 3 évbe telt, ki tudja, mi vár ránk... A most 30 hetes pocaklakó kisfiú akkor kb. 2 héten belül, azonnal megfogant. Ismét csak a lélek...
Szóval remény mindig van, nagyon pozitívan kell hozzáállni, a lelkedet ti
Szóval remény mindig van!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!