Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kérlek SEGÍTSETEK.2 hét múlva...

Kérlek SEGÍTSETEK.2 hét múlva esküvőm lesz, és valószínűleg addigra meghal a nagymamám, és a temetés is ott körül lesz? .18 hetes kismama vagyok.

Figyelt kérdés
Nagyon nagy dilemmában vagyok. Idén május végén elhunyt anyukám anyukája, akkor még nem voltam terhes, elmentünk a temetésre. December 8-án lesz a párommal az esküvőnk, és most a másik mamám (apa anyukája) fog napokon belül elhunyni... tudom, nem lehet ezt kiszámítani, de mivel áttétes az egész teste, napi 24 órás felügyeleten van, leállt a mája egy hete és mozogni se tud, csak beszéli, így napjai vannak hátra... 18 hetes kismama vagyok, 2 hét múlva esküdök a párommal, és amilyen az "élet", addigra következhet be kb. a tragédia... nagyon szeretem a mamámat, de kismamaként NEM SZERETNÉK elmenni a temetésre... ugyanakkor félek, hogy ezzel megbántom apát, és talán örökre megharagszik rám, és felállíthat ez a szituáció kettőnk közt egy nagy szakadékot. Természetesen a kisfiam megszületése után meglátogatnám a temetőben, nem érzem úgy, hogy a szeretet, ami eddig volt, azon múlna, hogy most elmennék e a temetésre, vagy sem... anyának már elmondtam ezt, ő megérti teljesen. Ugyanakkor félek, hogy apa van annyira makacs, hogyha nem megyek el a temetésre, ő nem kísér az oltárig, vagy valami... ezt nem szeretném... így is elég rossz, hogy az esküvőnk előtt 2 héttel gyakorlatilag mindenki már a gyászra gondol. gy sem lesz nagy lagzink (30 fős), de a "kellő hangulat" már most megvan... tudom, ezt nem lehetett előre kiszámolni, nem is hibáztatok én sem senkit, ha nem fog egész este táncolni, meg mosolyogni... továbbá azzal az érzéssel sem tudnék mit kezdeni, ha esetleg elmennék a temetésre, és a részvétnyilvánítás mellett a rég nem látott távoli rokonok gratulálnának a babához... kérlek, ne mondjátok, hogy ilyen az élet, mert most eléggé padlón vagyok :( Párom, és párom családja megért, de félek, hogy a sajátom nem fog. Volt valaki hasonló helyzetben? Mit tennétek, esetleg mit tanácsoltok? Nagyon köszönöm az elsődleges biztatást és támogatást...!

2012. nov. 24. 11:41
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
77%

Ja persze, majd babonából nem megy el a temetésre, de terhesen a fehér ruhát felveszi. Egyébként még mindig ki vagyok akadva azon, hogy egy élő emberről beszélünk.

Eszembe is jutott egy jó ötlet. Kérdezd meg a nagyit.

2012. nov. 24. 13:50
 32/49 anonim ***** válasza:
69%
Igaza van az utolsónak a babonás hülyeségről akkor fehér ruhába fátyolba se házasodjon terhesen.
2012. nov. 24. 13:53
 33/49 anonim ***** válasza:
82%
Amit írok azért le leszek pontozva, de nem érdekel:-) Nekem úgy tűnik, hogy a kérdezőnek nem az a gondja, hogy elmenjen, vagy ne a temetésre, henem, hogy (jobb szó hiányában) a "mama" beárnyékolja az Ő "csillogását". Nem az Ő esküvője a fénypont, hanem szegény mama temetése..... Ha az én lányom nem jönne el anyukám temetésére csak azért, mert férjhez megy, meg mert terhes, én biztosan nagyon megharagudnék rá. A terhesség nem kifogás. Ha a saját esküvőjén részt tud venni, éjfélig mulatni, akkor nehogy már egy temetésen ne jelenhessen meg......
2012. nov. 24. 14:34
 34/49 anonim ***** válasza:
56%

7 honapos terhes voltam, mikor az eskuvonk volt. Delutan 4tol este 11ig tartott. Egesz jol birtam:)

Ra ket napra volt az egyik rokonunk temetese. Mnden gondolkodas nelkul elmentem, utana a halotti toron is jelen voltam.

Sajnos egy hete megint volt egy temetes, nagymamam testvere halt meg. Szinten gondolkodas nelkul elmentem. Fel oras volt a szertartas, leultem, semmi problemam nem volt, nem ertem miert kene amiatt otthon maradnom, merthogy terhes vagyok. 36 hetes vagyok egyebkent.

Szoval a mi eskuvonk szombaton volt, ott volt a csalad, jol ereztuk magunkat, boldog voltam.

Aztan hetfon mentunk a temetesre.

Es meg most a 9. honapomat megkezdve is elmentem egy temetesre. Eszembe sem jutott volna, hogy ne menjek!

Szep dolog, hgy eskuvod lesz, de ne feledkezz mar meg a szeretteidrol, csak azert mert varandos vagy! Az eskuvodon boldog leszel, el fogjatok par orajra feledni a tragediat, de aztan par nap mulva igenis tiszteld meg azzal a nagymamadat es apukadat, hogy ott leszel es gyaszolsz!

2012. nov. 24. 14:43
 35/49 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem akarsz elmenni a temetésre (ami szerintem is elég morbid, hogy ezen tipródsz, hiszen a Nagyid még él)? Mert veszélyeztetett terhes vagy és félted a babádat? Ha igen, elég érdekesen gondolkozol. Az esküvőd biztos nem lesz fárasztó, ugye? Függetlenül attól, hogy fogsz-e táncolni vagy sem. Nem mindenórás vagy, hanem félidős terhes. Ha az esküvődet nem halasztod el és kibírod veszélyeztetett terhesként, akkor talán kibírhatnád azt a másfél órát is, amíg a temetés tartana.
2012. nov. 24. 14:55
 36/49 anonim ***** válasza:
81%

Ne haragudj kedves Kérdező, de szörnyű vagy!

1.:A mama még él.Szegényem ha megtudná, hogy még életében eltemeted...Tudod mit, erre mondok valamit:Az én édesapámnak haldokolt.Egy pénteki nap azt mondta az orvos, hogy készüljünk fel, mert a hétfőt már nem éri meg.És a kómából felébredt, és élt még 2 hónapot!Részedről ez a hozzáállás undorító, ne haragudj rám, de most ez így kifakadt belőlem.Más lenne, ha pontos időpontot tudnál a temetésről, de így, hogy még él...nekem picit morbid:(

2.Talán nem fáj így Neked, hogy nem veszel részt a temetésen?Így nem is ér megrázkódtatás?Lehet, hogy ugy gondolod, hogy megóvod magad és a babádat egy lelki traumától, de ki tudja, majd miként kíséri életedet végig a lelkiismeretfurdalás, és a tudat, hogy nem mentél el a temetésre.

3.6 hónapos terhes voltam az esküvőmöm.Hát elmondom neked, baromi fárasztó volt , hiába tartott csak éjjeli fél 1-ig.Hosszú volt a nap, reggel rohanás fodrászhoz, majd fényképeszkedni, meg vendégeket fogadni stb...stb..Ehhez képest egy temetést még fejen állva is 5x könnyebben kibírnál.

Tehát:Először is lazíts picit.Majd ha valóban bekövetkezik a tragédia,akkor gondolkodj, hogy hogyan tovább.Menj el kérlek a temetésre.Idővel megbékélsz a gondolattal, hogy a mama nincsen többet.De ha nem mész el, örök életedbe eszedbe fog jutni, hogy nem voltál ott.Akinek sokat jelent a mamája, és erős érzelmi szálak fűzik hozzá, az egy percig sem fog azon agyalni, hogy menjen-e, vagy sem.Annak nincsen ennél természetesebb dolog....

2012. nov. 24. 15:22
 37/49 anonim ***** válasza:
71%

Tudod kedves kérdező nem tudom mennyire őszinte a nagymamád iránti szereteted!:(

Én 18hetes voltam mikor a nagypapám agyvérzést kapott.2héttel az esküvőnk előtt,amit már fél éve szerveztünk.Minden álmom az volt,hogy a nagypapámmal táncolhassam a lagzimon.Mikor megtörtént a baj az egész család egyként volt vele és minden percünket vele töltöttük.Eszembe se jutott az esküvőm,hogy mennyi mindent kéne intéznem az utolsó pár napban.Úgy voltam vele,hogy majd lesz valahogy minden és legrosszabb esetben elhalasztjuk...

A papámat 3nappal a nagy nap előtt engedték ki a kórházból,fantasztikus akaraterejének és a jó Istennek köszönhetően ott volt és táncolt az esküvőmön.Igaz kímélve magát és vigyázva rá,de megvalósult.

Nekem első lenne a helyedben a nagymamád és az,hogy ha bármi történik vele méltóképpen elbúcsúzzál tőle!

Azt hiszem esküdni bármikor tudsz később is a pároddal...

2012. nov. 24. 16:27
 38/49 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem az eddig hozzászólók nagy része vagy nem veszített el olyat, akit igazán szeret, vagy nem túl érzékeny ember, tisztelet a kivételnek. Én ott voltam a nagyszüleim temetésén, mindegyikén (kivéve azén, aki a születésem előtt halt meg), és tudom, hogy ez érzelmileg egy elég megterhelő dolog, én se szívesen tennék ki ennek egy veszélyeztetett terhes kismamát. Igaz, én az esküvőt is elhalasztanám, mert úgyis szomorú lenne mindenki. De azt ne állítsuk már, hogy egy temetés kevésbé megterhelő, mint egy kislétszámú diszkrét esküvő meg utána egy beszélgetős este a családtagokkal.
2012. nov. 24. 19:16
 39/49 anonim ***** válasza:
85%

Kedves utolsó, nem értek veled egyet. Én érzékeny ember vagyok, és veszítettem is el olyat, akit nagyon szerettem, de számomra maga a tudat, hogy elveszítettem volt a legborzasztóbb, nem az, hogy elmentem a temetésére. Igazán ki sem bírtam volna, ha nem mehetek el. És nem a temetésen voltam legjobban kiborulva, hanem amikor meghalt. És 16 hetes terhes voltam. Lehet nem tett jót a kicsinek az, hogy lelkileg milyen megterhelt volta, de ezt az állapotot maga a halál ténye idézte elő, nem a szertartás.

Kérdező, hidd el, nem az lesz lelkileg megterhelő, hogy elmégy egy temetésre. Maga az a tudat, hogy elveszítesz valakit, akit szeretsz, iszonyúan meg fog viselni. De ha nem mégy el a temetésre, akkor meg kell birkóznod a lelkiismeret furdalással, hogy még utoljára ennyit nem tettél meg (ha nem vagy full érzéketlen - de ha az vagy, akkor a temetés se zakkantana meg), plusz azzal a lelki teherrel is, amit apukád jogos neheztelése fog okozni. Ez meg sokkal rosszabbat tesz a babádnak, mint az, hogy 1 órára elmégy a temetésre.

2012. nov. 24. 20:04
 40/49 anonim ***** válasza:
68%

Tök mindegy, hogy terhes vagyok-e, ha ilyen közeli hozzátartozóm hunyna el elhalasztanám az esküvőt. De ez nyilván csak az én magánvéleményem.

Az viszont, hogy a veszélyeztetett terhességedre hivatkozva nem mész el a temetésre, mielőtt/miután jelen vagy a 100x megterhelő esküvőn.... ez undorító.

Ha nem akarsz elmenni a temetésre, ne menj. Ha nem akarjátok elhalasztani az esküvőt, ne tegyétek. De egyiket se magyarázd a terhességeddel.

2012. nov. 24. 20:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!