Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kérlek SEGÍTSETEK.2 hét múlva...

Kérlek SEGÍTSETEK.2 hét múlva esküvőm lesz, és valószínűleg addigra meghal a nagymamám, és a temetés is ott körül lesz? .18 hetes kismama vagyok.

Figyelt kérdés
Nagyon nagy dilemmában vagyok. Idén május végén elhunyt anyukám anyukája, akkor még nem voltam terhes, elmentünk a temetésre. December 8-án lesz a párommal az esküvőnk, és most a másik mamám (apa anyukája) fog napokon belül elhunyni... tudom, nem lehet ezt kiszámítani, de mivel áttétes az egész teste, napi 24 órás felügyeleten van, leállt a mája egy hete és mozogni se tud, csak beszéli, így napjai vannak hátra... 18 hetes kismama vagyok, 2 hét múlva esküdök a párommal, és amilyen az "élet", addigra következhet be kb. a tragédia... nagyon szeretem a mamámat, de kismamaként NEM SZERETNÉK elmenni a temetésre... ugyanakkor félek, hogy ezzel megbántom apát, és talán örökre megharagszik rám, és felállíthat ez a szituáció kettőnk közt egy nagy szakadékot. Természetesen a kisfiam megszületése után meglátogatnám a temetőben, nem érzem úgy, hogy a szeretet, ami eddig volt, azon múlna, hogy most elmennék e a temetésre, vagy sem... anyának már elmondtam ezt, ő megérti teljesen. Ugyanakkor félek, hogy apa van annyira makacs, hogyha nem megyek el a temetésre, ő nem kísér az oltárig, vagy valami... ezt nem szeretném... így is elég rossz, hogy az esküvőnk előtt 2 héttel gyakorlatilag mindenki már a gyászra gondol. gy sem lesz nagy lagzink (30 fős), de a "kellő hangulat" már most megvan... tudom, ezt nem lehetett előre kiszámolni, nem is hibáztatok én sem senkit, ha nem fog egész este táncolni, meg mosolyogni... továbbá azzal az érzéssel sem tudnék mit kezdeni, ha esetleg elmennék a temetésre, és a részvétnyilvánítás mellett a rég nem látott távoli rokonok gratulálnának a babához... kérlek, ne mondjátok, hogy ilyen az élet, mert most eléggé padlón vagyok :( Párom, és párom családja megért, de félek, hogy a sajátom nem fog. Volt valaki hasonló helyzetben? Mit tennétek, esetleg mit tanácsoltok? Nagyon köszönöm az elsődleges biztatást és támogatást...!

2012. nov. 24. 11:41
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
74%
Ezt valahogy én sem értem.Azt írod,hogy félsz a lelki megrázkódtatástól.6 hónapos terhesen mentem el, mamám temetésére,akit imádtam.A fejemben meg sem fordult,hogy ne menjek el.Szegény várta,hogy megszülessen az első dédunokája és a születése előtt 3 hónappal meghalt.Azonkívűl elhiszem a lelki megrázkódtatást,de amúgy nem viselne meg a halála,csak ha a temetésen ott vagy?meg az,hogy egyik nap esküvő,másik nap temetés.Írtad,hogy veszélyeztetett terhes vagy,akkor táncolni sem tudnál...nem értem én ezt az egészet,de hát úgy látszik én gondolom elég furán.Meg lagzit tartani,max éjfélig...hát nem ugyanolyan,mintha hajnalig lenne,akkor is táncolnál.Igaz veszélyeztetett terhes vagy..a terhesség nem betegség,pedig én is elég nehezen viseltem.
2012. nov. 24. 12:48
 22/49 anonim ***** válasza:
68%

Én elmennék a temetésre,akár milyen terhes is vagyok,mert nem tudnék magamnak soha az életben megbocsájtani!

És a szüleid is elmehetnének az esküvődre,nincs abban semmi!

2012. nov. 24. 12:57
 23/49 anonim ***** válasza:
83%
Ha veszélyeztetett vagy, és feküdnöd kell, akkor hogy lesz az esküvő? Szerintem az sokkal megerőltetőbb. Sőt!!
2012. nov. 24. 13:01
 24/49 anonim ***** válasza:
18%

Kedves kérdező

Én ellentmondásos dolgot érvelek és nem érdekel ki mit fog rá reagálni.

Én sem mennék el a temetésre,de az esküvőt nem halasztanám el.

Megértek a nagyszülők arra a kor és stb hogy ez lesz a vége mindennek ha tetszik ha nem.Pláne ha csak fekszik nem tudja ellátni magát és csak beszélni tud!

Nagymamámat és a testvérét anyukámmal ápoltuk 1 -1 évig előbb nagyim utánna nénnyém ment el.Nagymamám halla napján kocsonya fesztiválon voltam az öcsémmel,mert anyum azt mondta öltözzünk és menjünk nyugodtam ,mert nagyika biztos örülne neki,és mi igy tettünk,elmentünk.Nénnyém mikor meghalt kint voltam Osztrákba és nem hagyta anyum,hogy haza jöjjek,jelzem mindd kettő tehetetlen és gyenge volt.Elmentek

Ugyhogy én azt mondom,ha meg is lincselnek érte én nem tenném sehová az esküvőm napját és ha te ugy érzed nem mész el a temetésre akkor nem mész el,ez a te szuverén jogod.A sok okos álszent meg gondoljon azt amit akar!!!!!!!Az idős emberek egyszer elmennek!

2012. nov. 24. 13:04
 25/49 anonim ***** válasza:
60%

Ez az utolós hozzászólás jó volt.

Főleg a NÉNNYE.

2012. nov. 24. 13:16
 26/49 anonim ***** válasza:
78%
Akkor ne menjél de ne használd kifogásnak a terhességed, mert az érthetetlen benne.
2012. nov. 24. 13:35
 27/49 anonim ***** válasza:
58%
Én 8 hónapos terhesen voltam a férjem papájának a temetésén. Ő is úgy várta már hogy megszülessen a dédi. Mivel tél volt, és ugye kismamaként már túl sok minden nem volt jó rám, bementünk kocsival a temetőbe, a sírgödörtől nem messze álltunk meg, elmentünk a szertartásra, onnan utolsó útjára kísértük, és ott amikor elkezdték betemetni, akkor eljöttünk, de a mamához a torra. Így ott voltunk, de mindenki megértette, hogy eljöttünk. Én tuti elmennék. És az esküvőt is megtartanám.
2012. nov. 24. 13:41
 28/49 anonim ***** válasza:
Én ilyen esetben lefújnám az esküvőt. Az én családom megértené, ha ilyen esetben nem mennék el a temetésre.
2012. nov. 24. 13:43
 29/49 anonim ***** válasza:
31%
Terhesen babonaságból nem szoktak temetésre menni. Én vagyok az egyetlen, aki nem menne el. Mindenki le fog pontozni a válaszomért. De elbúcsúzni lélelkben is lehet, nem feltétlen kell a temető hozzá. Szerintem.
2012. nov. 24. 13:46
 30/49 anonim ***** válasza:
65%
Az esküvőd egy délutántól éjfélig tartó buli lesz, a temetés meg egy egyórás szertartás. Ennyit arról, h melyik megerőltetőbb. Nem mindenórás terhes vagy. Igaza van annak, aki azt írta, ne fogd a terhességre, ha nem akarsz menni. Ha nem akarsz, akkor nem akarsz.
2012. nov. 24. 13:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!