Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kérlek SEGÍTSETEK.2 hét múlva...

Kérlek SEGÍTSETEK.2 hét múlva esküvőm lesz, és valószínűleg addigra meghal a nagymamám, és a temetés is ott körül lesz? .18 hetes kismama vagyok.

Figyelt kérdés
Nagyon nagy dilemmában vagyok. Idén május végén elhunyt anyukám anyukája, akkor még nem voltam terhes, elmentünk a temetésre. December 8-án lesz a párommal az esküvőnk, és most a másik mamám (apa anyukája) fog napokon belül elhunyni... tudom, nem lehet ezt kiszámítani, de mivel áttétes az egész teste, napi 24 órás felügyeleten van, leállt a mája egy hete és mozogni se tud, csak beszéli, így napjai vannak hátra... 18 hetes kismama vagyok, 2 hét múlva esküdök a párommal, és amilyen az "élet", addigra következhet be kb. a tragédia... nagyon szeretem a mamámat, de kismamaként NEM SZERETNÉK elmenni a temetésre... ugyanakkor félek, hogy ezzel megbántom apát, és talán örökre megharagszik rám, és felállíthat ez a szituáció kettőnk közt egy nagy szakadékot. Természetesen a kisfiam megszületése után meglátogatnám a temetőben, nem érzem úgy, hogy a szeretet, ami eddig volt, azon múlna, hogy most elmennék e a temetésre, vagy sem... anyának már elmondtam ezt, ő megérti teljesen. Ugyanakkor félek, hogy apa van annyira makacs, hogyha nem megyek el a temetésre, ő nem kísér az oltárig, vagy valami... ezt nem szeretném... így is elég rossz, hogy az esküvőnk előtt 2 héttel gyakorlatilag mindenki már a gyászra gondol. gy sem lesz nagy lagzink (30 fős), de a "kellő hangulat" már most megvan... tudom, ezt nem lehetett előre kiszámolni, nem is hibáztatok én sem senkit, ha nem fog egész este táncolni, meg mosolyogni... továbbá azzal az érzéssel sem tudnék mit kezdeni, ha esetleg elmennék a temetésre, és a részvétnyilvánítás mellett a rég nem látott távoli rokonok gratulálnának a babához... kérlek, ne mondjátok, hogy ilyen az élet, mert most eléggé padlón vagyok :( Párom, és párom családja megért, de félek, hogy a sajátom nem fog. Volt valaki hasonló helyzetben? Mit tennétek, esetleg mit tanácsoltok? Nagyon köszönöm az elsődleges biztatást és támogatást...!

2012. nov. 24. 11:41
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Lehet nagyon hülye vagyok,de nem értem.Azt nem mondtad,miért nem szeretnél elmenni a temetésre?
2012. nov. 24. 12:15
 12/49 A kérdező kommentje:

Sziasztok! A családom egy része valóban nem is fog eljönni az esküvőre, pontosan ezen okokból kifolyólag, amit maximálisan megértek.

Abban is igazatok van, hogy a terhesség nem betegség, nem is amiatt aggódom, sokkal inkább a lelki megrázkódtatástól, ami a kisbabámra esetleg kihathat... nem az álldogálástól, meg az utazástól félek, dehogy. Át fogom gondolni.

Az esküvő viszont biztosan nem lesz elhalasztva a fél éves szervezés miatt sem.

Csak borzasztóan bizarrnak érzem az esetlegesen kialakulható helyzetet, miszerint egyik nap esküvő, másik nap temetés.

A sors fintora egyébként, hogy a most haldokló nagymamámnak az esküvője után egy nappal volt a testvére temetése.

2012. nov. 24. 12:17
 13/49 anonim ***** válasza:
89%
De mi az oka annak,h nem akarsz elmenni a temetésre? M azt én se találom túl jó oknak,h terhes vagy. És hidd el,h életed végéig bánni fogod,főleg ha apukádon látni fogod,h nem ezt várta tőled,ezt ne felejtsd el. Az ember sohasem tudhatja mit hoz a sors,neked most ezt dobta a gép,legyél erős és állj az apukád mellé a temetésen,aztán ah ők is mondták koncentrálj az esküvődre.
2012. nov. 24. 12:20
 14/49 anonim ***** válasza:
89%
Ott is fájni fog meg a temetőben is.
2012. nov. 24. 12:21
 15/49 anonim ***** válasza:
78%

Le vagyok döbbenve, de inkább nem fejtem ki a véleményem.

Én 34 hetesen, többszörösen veszélyeztetett terhesen elmentem a nagyapám temetésére.

2012. nov. 24. 12:22
 16/49 A kérdező kommentje:

Tehát röviden tömören összefoglalva azt tanácsoljátok, hogy ha az esküvő után 1-2 nappal is lenne a temetés, annak ellenére, hogy kismama vagyok, mindenképpen menjek el?

Azt már le sem mertem írni, hogy nem komplikációmentes a várandósságom, és nagyrészt feküdnöm kell. Akkor is menjek? Egyébként az esküvőnkön ezek okból kifolyólag se menyasszonytánc, se semmi nem lesz, maximum éjfélig, ha eltart. Amolyan "beszélgetős" est lesz, polgári szertartás is 15-20 perc.

2012. nov. 24. 12:24
 17/49 anonim ***** válasza:
93%

Ne csinálj már hülyét magadból.

Ha feküdnöd kell, akkor az esküvő is fekve lesz?

2012. nov. 24. 12:35
 18/49 anonim ***** válasza:
89%
Amúgy is annyira morbid az egész. Szegénykém még él.
2012. nov. 24. 12:36
 19/49 anonim ***** válasza:
90%
Ne haragudj, de katasztrofa ahogy gondolkodsz. Eszembe se jutna hogy ne menjek el. Egyebkent ha valoban megraz ami tortent , akkor az otthon ulve is rossz, es a temetoben is rossz lesz. De en nem kertelek szerintem nagyon csunya dolog lenne ha nem mennel el. Nekem mig elek lelki ismeret furdalasom lenne. Bocsanat a kifejezesert de ha a belemet huznam is ott lennek a szeretteim temetesen. Ha elmesz a temetesre, utana az eskuvodon nyugodt szivvel lehetsz. Meg ha nem is lesz a legvidamabb. Attol nem lesz semmi baja a babadnak. En is terehes vagyok az en eletem se egy alom, meg is itt vagyok,unk es jol vagyunk. Hidd el sok megprobaltatas jon meg, es neked mindent ki kell birnod. Tehat menj el.
2012. nov. 24. 12:41
 20/49 anonim ***** válasza:
88%
Én veszélyeztetett voltam 6.héttől egészen a 36.hétig,amikor is megszültem.Ennek ellenére ha ilyen történt volna biztos,hogy ott vagyok a temetésen.Még most se értem miért nem akarsz elmenni...Terhes vagy,nem beteg.Neked jól esne,ha apukád nem menne el az esküvőre?Azt mondod nem mész el,mert nagyon megráz a temetés.Ha otthon vagy nem ráz meg?
2012. nov. 24. 12:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!