Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A szülés tényleg ennyire fáj?

A szülés tényleg ennyire fáj?

Figyelt kérdés

Ma voltam bent CTG-n, és a mellettünk lévő szülőszobában szült egy nő. Az egész szülészet tőle zengett szabályos 5 percenként. A riadt arcomra a szülésznő, aki felrakta rám a tappancsokat azt felelte, hogy "nem bántjuk, magától ilyen", mondom kösz. :) Nagyon sajnáltam szegényt, mert tényleg keservesnek tűnt az egész procdúra, és mint megtudtam, elég régóta bent volt.

Én afféle vagyok, hogy ha fáj valamim, akkor azonnal gyógyszer, persze nyilván, amióta babás vagyok, azóta nem nyúlok gyógyihoz, és sikerült túl élnem 2 olyan fejgörcsöt, amiről nem hittem volna, hogy sikerül gyógyszer nélkül. Vannak jóslóim meg keményedéseim, és be kell valljam, hogy ijesztő, hogy ez még csak kostoló. A szülés tényleg ennyire fáj, hogy egyesek nem bírják ki sikítás nélkül? Van rá esély, hogy tőlem is zengeni fog a szülészet? Miért van az, hogy egy csomóan összeszorított fogakkal tűrik a dolgot és csak a kitolásnál nyögnek 2-t...?

40 hkm

2012. nov. 23. 23:09
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

Nagyon szoritok neked ! :)

Ha lesz majd kis időd irj !!!

Hogyan inditják?

Nem semmi . ..

Amúgyis is izgul az ember de igy ,hogy előre tudja na eigy még izgibb . ..

2012. nov. 28. 12:11
 32/42 A kérdező kommentje:
Hát nem ma indítják. :( De legalább már alakul a dolog. Azt mondta a doki, hogy a következő 4 napban még lehet, hogy magától megindul, azt még meg szeretné várni. De ha nem, akkor vasárnap délután be kell mennem, felhelyez a méhszájba valami katétert ami felfúj valami lufifélét, ami ha kiesik, akkor kb meg is indulnak a fájások. Aztán jön, megnéz, ha kell akkor kapok oxitocint, hogy erősítse a fájásokat, és pár óra alatt megszüljük. Így elmondva igazán egyszerűen hangzik, de átélni nem lesz semmi... Azért remélem a pöttöm inkább magától kibújik és nem kell majd noszogatni. Mondta a doki, hogy ha nagyon nem bírom, vagy elájulok, akkor kapok egy epidurált, és akkor nyugiban lehetek egy pár órát a fő atrakció előtt... Szóval még 4 nap. >körömrágás<, bár a férjem jobban izgul mint én. Ráadásul anyósom is szombaton érkezik meg külföldről, úgyhogy nagy lesz a sürgés-forgás hétvégén.
2012. nov. 28. 12:53
 33/42 anonim ***** válasza:

Ez az ájulás ez nem semmi !

Remélem ha valaki elájul azért nem lesz semmi baj a picivel . Most ,hogy emlitve lett ettől is tartok,pedig eddig eszembe sem jutott. Oxitocin mentes szülést kivánok neked !!! Én nem kaptam sose még de most is ellenezném . Természetes módon bújjon ki a kis csajod és kivánok neki és neked is persze jó egészséget ! Beszéld rá ,hogy most már itt az ideje a nagy találkozásnak .

2012. nov. 29. 10:59
 34/42 anonim ***** válasza:

Az oxitocin nem kérés kérdése. Ha szükséges akkor adnak. Ezt fájásgyengeségnél szokták adni, mert akkor nem tágul a méhszáj. Az meg ugye senkinek sem jó.

Szurkolok, hogy magától induljon be! Jajj én is úgy várom már a szülésemet :)

2012. nov. 29. 13:09
 35/42 anonim ***** válasza:

Moira !

Te mikorra várod ?

Persze tudom ah muszáj az oxi akkor muszáj de ha egy mód van rá nekem ne adjanak mert csupa rosszat hallottam csak róla .Nekem anélkül is iszonyatosan fájta mikor fájt hát még ennél is jobban fájjon ?! Na ne :)

2012. nov. 29. 19:33
 36/42 anonim ***** válasza:
Május 1. Hát nekem bekötötték, pedig végig azon izgultam, hogy csak ne szúrjanak belém semmit. De muszáj volt, mert már 6 órája vajúdtam, folyt a vizem is és nem tágultam semmit. Amúgy az Istvánban szültem, ahol a természetes, háborítatlan szülést támogatják. Pont azért szültem ott, mert egyet értettem az elveikkel. Amúgy igen, baromira fájt, de lehet, hogy enélkül is fájt volna a végére. De túléltem és nem vette el a kedvemet a második babától :)
2012. nov. 30. 11:22
 37/42 A kérdező kommentje:
Én is az Istvánban fogok szülni. Ma voltam CTG-n, ma már szép kanyarokat írt a gép a méhtevékenység helyére, amiből semmit nem éreztem, és most sem érzek. Ha ma vagy holnap nem idnul be, akkor vasárnap befektet a doki. Jajj már, úgy izgulok! Éjjel pl azt álmodtam, hogy a hasamban felállt a gyerek. Azt hittem, ki fog repedni a hasfalam meg a bőröm, annyira kinyomta magát, de persze csak álom volt. De ijesztő volt... :)
2012. nov. 30. 14:02
 38/42 anonim ***** válasza:
Meg az ,hogy infúzióval feküdjek órákig az az ami nekem nem menne !! Én csak akkor fekszem fel az ágyra amikor már szinte kint a baba . :) Mászkálós tipús vagyok ,nem birom "lekötözve "a fájdalmat . Nem tudom mitől függhet ez mert nem vagyok doki de én is vajúdtam tizenórát is és rám nem kötötték soha .
2012. nov. 30. 20:39
 39/42 anonim ***** válasza:
Akkor nagy drukk neked kedves kérdező ! :))
2012. nov. 30. 20:40
 40/42 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm! Majd megírom, hogy mi volt, hogy ha valakit érdekel. :)
2012. nov. 30. 21:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!