A szülés tényleg ennyire fáj?
Ma voltam bent CTG-n, és a mellettünk lévő szülőszobában szült egy nő. Az egész szülészet tőle zengett szabályos 5 percenként. A riadt arcomra a szülésznő, aki felrakta rám a tappancsokat azt felelte, hogy "nem bántjuk, magától ilyen", mondom kösz. :) Nagyon sajnáltam szegényt, mert tényleg keservesnek tűnt az egész procdúra, és mint megtudtam, elég régóta bent volt.
Én afféle vagyok, hogy ha fáj valamim, akkor azonnal gyógyszer, persze nyilván, amióta babás vagyok, azóta nem nyúlok gyógyihoz, és sikerült túl élnem 2 olyan fejgörcsöt, amiről nem hittem volna, hogy sikerül gyógyszer nélkül. Vannak jóslóim meg keményedéseim, és be kell valljam, hogy ijesztő, hogy ez még csak kostoló. A szülés tényleg ennyire fáj, hogy egyesek nem bírják ki sikítás nélkül? Van rá esély, hogy tőlem is zengeni fog a szülészet? Miért van az, hogy egy csomóan összeszorított fogakkal tűrik a dolgot és csak a kitolásnál nyögnek 2-t...?
40 hkm
Nagyon fáj és én is hangos voltam, pedig én sem akartam az lenni. Egyszerűen kijött belőlem. Na mondjuk nem az 5 perceseknél, hanem az egybefüggőknél és a kitolásnál nem bírtam tovább. Hidd el nem néztek rám csúnyán emiatt. Tudom hogy ez nem trendi itt a gyakorin, meg azok akik nem kiabálnak verik a mellüket hogy bezzeg ők és hogy nem is értik hogy lehet ilyet csinálni...
Erre csak annyit tudok mondani, hogy láttam atv-ben egy műsort. A szülési fájdalom attól függ hogy fekszik a baba, hogy merre néz a háta. Nyilván nekik máshogy feküdt a picúr. Szóval nyugi, ha kiabálsz hát kibálsz és kész, utána úgysem fogsz már azzal foglalkozni hanem a Picúrral :) Könnyű szülést!
Elolvastam a cikket! Hihetetlen de pont így csináltam. Pedig nem olvastam előtte. És tényleg könnyebben átvészeltem. Pedig ugyanúgy fájt mint bárki másnak. Habár az utolsó nyomás előtt azt mondtam, ezt nem fogom túlélni. Ez volt az egyetlen para mondatom. :) Doki mondta dehogynem, nagyon ügyes! Na ez erőt adott.
Amit a doki mond akkor teljesen át kell adnod magad neki. Én úgy csináltam, mint aki kiszállt a testéből és felülről irányított a doki javaslatára. Nem hittem volna hogy ilyen hihetetlen erőkre képes egy nő :)))) detényleg ki kell szállnod magadból.
Előtte 3-5 perces fájásoknál is nagy levegővel át kell vészelni, és tényleg ahogy múlik máris másról beszélni.
Én a folyosón sétálgattam a férjemmel, jött a fájás azt hittem belehalok, vettem néhány nagy levegőt és mentem tovább röhögcsélve kínomban. Ez segített.
Mondjuk én is megjártam, mert 4 perceseknél símán sétálgattam, aztán egyszer csak leültem és küldtem a férjemet a szülésznőért. Éreztem itt az idő. Bejött a nő szinte leteremtett hogy ne hagyjam el magam, az előbb még kinnt röhögcséltem, ne higgyem már hogy szülni fogok. Otthagyott. Akkor már 50 másodperc télt el két fájás között. Akkor a takarítőnő rohant a dokiért. Annyira nem volt idejük, hogy az ágyamat felemeljék!!!!!!!Jött a baba, könyörögtek tartsak még vissza 1 fájást, a gyerekorvos érjen ide!!!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!