Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A szülés tényleg ennyire fáj?

A szülés tényleg ennyire fáj?

Figyelt kérdés

Ma voltam bent CTG-n, és a mellettünk lévő szülőszobában szült egy nő. Az egész szülészet tőle zengett szabályos 5 percenként. A riadt arcomra a szülésznő, aki felrakta rám a tappancsokat azt felelte, hogy "nem bántjuk, magától ilyen", mondom kösz. :) Nagyon sajnáltam szegényt, mert tényleg keservesnek tűnt az egész procdúra, és mint megtudtam, elég régóta bent volt.

Én afféle vagyok, hogy ha fáj valamim, akkor azonnal gyógyszer, persze nyilván, amióta babás vagyok, azóta nem nyúlok gyógyihoz, és sikerült túl élnem 2 olyan fejgörcsöt, amiről nem hittem volna, hogy sikerül gyógyszer nélkül. Vannak jóslóim meg keményedéseim, és be kell valljam, hogy ijesztő, hogy ez még csak kostoló. A szülés tényleg ennyire fáj, hogy egyesek nem bírják ki sikítás nélkül? Van rá esély, hogy tőlem is zengeni fog a szülészet? Miért van az, hogy egy csomóan összeszorított fogakkal tűrik a dolgot és csak a kitolásnál nyögnek 2-t...?

40 hkm

2012. nov. 23. 23:09
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:

Fáj, és amikor azt fogod hinni, hogy ennél rosszabb már nem lesz, akkor jön a java. De túl lehet élni.

Én burokrepesztés után kukultam meg, ha akartam volna se tudtam volna sikítani, kérdésekre is alig válaszoltam. Előtte még mi is nevetgéltünk. Aztán a tolóknál már jött 1-2 hangosabb nyögés-ott szóltak is, hogy inkább tartsam benn a levegőt, mert úgy jobban fog menni.

De hidd el, nem fog érdekelni ott, hogy jön-e a hangod, vagy nem. Csak koncentrálj magatokra.

Persze van olyan, aki az egészet végigvisítja, mert neki az esik jól.

2012. nov. 24. 10:54
 12/42 anonim ***** válasza:
29%

A sikítozással az a baj, hogy elveszi az erődet. gondolj bele mennyi erő kell ahhoz hogy sikíts..kitolásnál ez veszélyes is lehet. Az egyik csajjal már üvöltött a végén az orvos, csajszi nem tudta kontrollálni magát , csak ordított, nem volt ereje nyomni , a baba meg benntragadt a szülőcsatornában. :(

Mondta is szülés után, hogy sokat tanult az esetből, nem volt felkészülve a szülésre és elhagyta magát. Nem dícsérték meg szülés közben, mesélte is, tudta is hogy jogosan üvöltött vele a végén a doki, veszélyeztette a baba életét.

Szóval erre is oda kell figyelni :)

2012. nov. 24. 11:20
 13/42 A kérdező kommentje:

Csajok! Köszönöm a válaszaitokat meg a cikket is! Most már kicsit nyugodtabb vagyok, és igyekszem visszafogni magam. Már csak azért is, mert bizonyítani akarok magamnak, hogy meg tudom csinálni, másrészt azért, hogy ne legyen baja a picinek se, csak mert az én konfortérzetem sérül. :) Nem sokára itt az idő, még talán 2-3 nap, valahogy érzem. Aztán ha szerdáig nem történik semmi, akkor a doki befeketet aszonta. Hát remélem nem kell indítani, úgy hallottam az oxis indításos szülés még jobban is fáj. :( De persze tök mindegy hogy hogy fáj jobban, a lényeg, hogy az ember túl legyen rajta, és a végén a kezében tarthassa az egészséges kis csöppséget.

Szurkoljatok, hogy kibírjam, jó? :)

Szép babavárást nektek!

2012. nov. 24. 13:37
 14/42 anonim ***** válasza:
Ki fogod bírni! :)
2012. nov. 24. 13:56
 15/42 anonim ***** válasza:

Így van borzasztóan fáj! De ki lehet bírni, mondom ezt én, aki egyáltalán nem bírja a fájdalmat. Mondjuk vajúdás alatt összeszorított fogakkal tűrtem a fájdalmat, aztán a kitolásnál, kijött néha egy-egy hang, de nem kiabáltam. Néha az orvosnak odaszóltam, hogy már nem bírom, olyankor rám szólt hogy ne beszéljek, majd akkor beszélgetünk ha már kint lesz a baba.

Ja és nem kértem fájdalomcsillapítót!

2012. nov. 24. 14:07
 16/42 anonim ***** válasza:

Szerintem úgy kell csinálni, ahogy neked jó.

Én a mai napig nagyon haragszom az első szülésemnél lévő szülésznőre, aki az egész napos, oxitocinos vajúdás végén rám szólt, hogy maradjak csöndben, és ne arcra nyomjak, mikor tényleg csak nyögtem, és mivel a baba nem is illeszkedett be a szülőcsatornába, a végén vákummal segítettek rá, és bevérzett mindkét szemem.Pedig NEM arcra nyomtam, csak valahogy "visszafordult" a nyomás.

A második szülésemnél is nyögtem, de ott minden rendben ment, simán ki tudtam tolni a babát, hihetetlen élmény volt. Én nem is dumált bele senki:)

2012. nov. 24. 14:36
 17/42 anonim ***** válasza:
Egy ismerősömnek annyira alacsony a fájdalomküszöbe,hogy mikor besűrűsödtek a fájásai,elájult.És így ájuldozva szülte meg mind a 4 gyerekét.Ő nem sikítozott,ő ájuldozott :)!
2012. nov. 24. 15:18
 18/42 anonim ***** válasza:
Kedves 12-es! Szerintem senki sem hobbiból sikítozik szülés közben... csak úgy kijön belőle (tapasztalat) bár állítólag nem voltam olyan hangos, én rosszabbra emlékeztem mint ahogy a párom mondta. Egyébként pedig nekem igenis jobban ment úgy a kitolás, nem is tudtam anélkül... 10 perc alatt 3 nyomásra megszületett a fiam!
2012. nov. 24. 18:25
 19/42 anonim ***** válasza:
12-es vagyok. Nem rosszindulatból írtam! A sikítozós szobatársam mesélte el, és ő bánta meg. Én csak az ő tapasztalatát írtam.
2012. nov. 24. 18:41
 20/42 anonim ***** válasza:

Ájulva szülni ?azt meg ,hogy ? :O

Egyébként szerintem nem is nagyon lehet semmit sem leszűrni a válaszokból mert ez tényleg egyénenként változik . Én eddig mindig megúsztam a hangom nélkül .:D Most hamarosan újra átélem ezt a fájdalmas csodát . Úgy érzem nem fog menni hangtalanul csak mert az ember lánya ilyen bebeszéli magának . :)Azt tudom ,hogy borzalom kivülről hallani az ilyesmit !

2012. nov. 24. 22:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!