Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Történt valakivel ilyen?

Történt valakivel ilyen?

Figyelt kérdés
12 hetes ultrahangon vastagabb tarkóredő mérés, közben a szonográfus egyfolytában azt mondta, hogy tiszta homály és sötét a kép, alig lát valamit, mért 3,3-at és 3,6-ot is, úgy meglökdöste szegény babócát azzal a "bottal", hogy azt hittem a számon jön ki az az izé. :( Megkaptam a kombinált teszt eredményét, pozitív down-ra, de észrevettem, hogy elírták a születési dátumomat és 29 helyett 39 évesnek számoltak, mivel a véreredményeim meg jók lettek és a hibát korrigálták, így negatív lett végül az eredmény. Van már időpontom méhlepény mintavételre, meg is csináltatom, mert már csak így leszek nyugodt, de kicsit kiakadtam az elmúlt egy hét történésein... :( Nagyon remélem, hogy egészséges lesz a babám és nem ártottam neki sokat a rengeteg sírással meg idegeskedéssel. :S

2012. nov. 16. 17:16
1 2 3 4
 31/40 anonim válasza:
Szia! Nagyon sajnálom! De azért fejleszthető a kislányotok, ugye? Az az igazság, hogy még a legegészségesebbnek mondott magzatból is lehet autista, vagy más betegségű gyermek. Sajnos nem tudják szűrni. Viszont állítólag nincs összefüggés a vastagabb tarkóredö és az autizmus között. Nektek volt valamilyen kromoszóma vizsgálat? L.
2013. ápr. 4. 16:51
 32/40 A kérdező kommentje:
Szia, nagyon sajnálom én is... De egyet értek Laurával, 100%-ra soha semmi nem biztos, mi is csak remélhetjük, hogy nem esünk bele abba a kis százalékba, akiknél sajnos mégis baj van. Azért remélem jó irányba alakulnak majd nálatok a dolgok! Nemsokára megszületik a kisfiam és - bár nem vagyok vallásos - imádkozom, hogy ne legyen semmi baja, de ha az égiek vagy bármi más miatt mégsem így lesz, akkor is szeretni fogom. Nekem is sokszor mondták még korábban, hogy teljesen jó, semmi plusz vizsgálatot nem igénylő eredményekkel is születnek beteg babák, azt meg végképp semmilyen vizsgálat nem tudja megmutatni, hogy lesz-e mentális problémája a gyereknek. Még egyszer kívánom Nektek a legjobbakat! Laura, írj majd feltétlen, ha tudtok bármilyen eredményt, sokat gondolok Rátok! :-) Üdv: Judit
2013. ápr. 4. 19:15
 33/40 anonim válasza:
Ahogy telnek a napok, egyre inkább kikupálódok a témában.. Találtam egy új eljárást, array-vizsgálatnak hívják, és a lehető legmélyebb szinten vizsgálja a kromoszómákat. Igaz, elég borsos ára van, de ezzel még az értelmi fogyatékosság is kimutatható. Ugyanis a 'sima' génvizsgálat mikroszkóp alatt dolgozik, és a számbeli eltérés mellett csak a nagyobb szerkezeti elváltozásokat tudja kimutatni. Azonban a kisebb eltérések is okoznak komoly értelmi, illetve testi rendellenességeket. Összesen 143 betegség mutatható ki általa. Emelett azt is olvastam, hogy a törékeny x kromoszóma is okoz értelmi fogyatékosságot. Nálatok, akiknél sajnos beteg lett a gyerkőc, ezt megnézték?
2013. ápr. 10. 13:56
 34/40 anonim válasza:
Aláírás lemaradt.. Laura :)
2013. ápr. 10. 13:56
 35/40 anonim ***** válasza:
Array eljárás sajnos nem volt, mert nem tudtunk róla, tegnap azt mondta a maszek nőgyógyászom, hogy a vastag tarkóredő bizony valami bajt jelez, vagy kisebb vagy nagyobb, de mindenképpen van valami baj. Hát elkeseredtem!
2013. ápr. 10. 16:09
 36/40 anonim válasza:

Kedves anyukak! Mi ujsag a piciketekkel?

Minden rendben lett veluk, szepen fejldonek? Gondolok itt azokra akiknek magas volt az ertek!

Koszonom

2013. aug. 31. 07:17
 37/40 A kérdező kommentje:
szia, az én kisfiam már négy és fél hónapos, 35+6 hétre született császárral, de egyáltalán nem látszik rajta, hogy picit korábban érkezett, teljesen egészséges, úgy fejlődik, ahogy kell, a védőnő szerint is minden a legnagyobb rendben, szépen behozta magát súlyban, már kb. a 8 kg-ot közelítjük, hacsak el nem hagytuk :), rengeteget mosolyog, kiegyensúlyozott, jó evő, anyatejes baba, sírni sem sokat szokott, csak ha éhes vagy fáradt, nálatok is vastagabb volt a tarkóredő?
2013. szept. 10. 10:46
 38/40 anonim ***** válasza:

szia.

az előző válaszoló vagyok, aki kérdezett, csak az a párom profilja.

igen nekünk is magasabbat mértek 3,3 mmt.

most vagyunk a 19. hétben, negatív cvs, negatív szív uh, tökéletes eredmények a 18. hetin, de én mégsem vagyok nyugodt, pontosan az ilyen hozzászólások miatt, amit a te kérdésedre írtak..

ráadásként egyetlen orvos sem tud válaszolni arra a kérdésre, hogy mostanra ott kell e még lennie ennek a tarkóredőnek. könyvek szerint nem!

könyvek szerint az a normális, ha a 14-16. héten ez felszívódik.

fogalmam sincs már, de lassan 2 hónapja szenvedés ez az egész terhesség, nem bírok nem gondolni arra, mi lesz, ha velem is az történik, mint azzal a válaszolóval, akinek fogyatékos lett a gyermeke, amit nagyon sajnálok. :(

2013. okt. 11. 09:47
 39/40 A kérdező kommentje:
szia, szomorúan olvastam, hogy ennyire nyugtalanít a dolog..., elhiszem, hogy ideges vagy és hazudnék, ha azt mondanám, hogy néha nem gondolok én is arra, hogy remélem nem lesz baj, de mást nem tehetünk, mint, hogy bízunk abban, hogy minden a legnagyobb rendben lesz, viszont ha ennyire nyugtalan, ideges vagy az nagyon rossz a babának, hidd el, ezt tapasztalatból írom, mert miután a kisfiam megszületett borzasztóan kivoltam idegileg, még beteg is lettem, a pici pedig nagyon sokat sírt, nem akart aludni, szopizni is alig, aztán mikor végre megnyugodtam ő is sokkal nyugodtabb lett, tudom a te babád még pocaklakó, de gondolj bele mit él át attól, hogy te mennyire feszült vagy, ha gondolod menjetek el valami jó nevű genetikushoz konzultációra, pl. Czeizel doktorhoz ( [link] hátha ő többet tud mondani, mint azok az orvosok, akikkel eddig beszéltél, de addig is próbálj kicsit megnyugodni, írj feltétlen, hogy mire jutottatok, egyébként még annyi, hogy akiknél valami baj van, ott mindig azt olvastam, hogy a baba már nagyon korán extrém, sírós, rossz alvó volt és nem is úgy fejlődött, ahogy kellett...
2013. okt. 15. 15:19
 40/40 A kérdező kommentje:
szia kedves utolsó kérdező, hogy vagy, vagytok? remélem minden rendben és egy kicsit már nyugodtabb vagy, ha esetleg erre jársz írd meg mi van veletek! a kisfiam már 8 hónapos, úgy néz ki, hogy továbbra is minden a legnagyobb rendben, kivéve, hogy most jönnek az alsó fogai, na azzal aztán szenvedünk, de azért kibírható :)
2013. dec. 26. 18:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!