Történt valakivel ilyen?
Figyelt kérdés
12 hetes ultrahangon vastagabb tarkóredő mérés, közben a szonográfus egyfolytában azt mondta, hogy tiszta homály és sötét a kép, alig lát valamit, mért 3,3-at és 3,6-ot is, úgy meglökdöste szegény babócát azzal a "bottal", hogy azt hittem a számon jön ki az az izé. :( Megkaptam a kombinált teszt eredményét, pozitív down-ra, de észrevettem, hogy elírták a születési dátumomat és 29 helyett 39 évesnek számoltak, mivel a véreredményeim meg jók lettek és a hibát korrigálták, így negatív lett végül az eredmény. Van már időpontom méhlepény mintavételre, meg is csináltatom, mert már csak így leszek nyugodt, de kicsit kiakadtam az elmúlt egy hét történésein... :( Nagyon remélem, hogy egészséges lesz a babám és nem ártottam neki sokat a rengeteg sírással meg idegeskedéssel. :S2012. nov. 16. 17:16
21/40 A kérdező kommentje:
a 28. héten voltunk a férjemmel 4D ultrahangon és ott elmondta a főorvos úr, hogy a vastag tarkóredő ált. 4 féle problémát jelezHET, elsősorban ugye kromoszómarendellenességet, utána a második leggyakoribb a szívfejlődési rendellenesség, az utolsó kettőre pontosan már nem emlékszem, azt mondta, hogy azok előfordulása nagyon-nagyon ritka, de értelmi fogyatékosságra nem emlékszem..., bevallom őszintén már kezdtem egy kicsit megnyugodni, hogy minden rendben, de most újra ideges lettem, bár lehet, hogy nem kellene, hiszen van olyan eset is, hogy minden eredmény a legnagyobb rendben, semmi nem utal problémára és mégis értelmi fogyatékos lesz a baba, vagy más mentális problémája lesz, szerintem ne stresszeljük se magunkat, se a babánkat, kedves Laura, Neked is további jó babavárást :-)
2013. márc. 18. 08:11
22/40 anonim válasza:
Teljes mértékben igazad van, próbáljunk a legjobbakra gondolni és bízni abban, hogy egészséges a Baba! Valóban számtalanszor előfordul -sajnos- hogy teljesen normális, tökéletes terhességből születnek beteg gyermekek. Én holnap megyek újra a genetikushoz, rá fogok kérdezni, hogy van-e bármiféle összefüggés a vastag tarkó és értelmi képesség között, utána írni fogok! Bár előre sejtem a választ: az ilyen rendellenességet nem tudják vizsgálni, hiszen még születéskor sem látszik semmi, csak évekkel később.. Viszont azt olvastam, hogy az egészséges babák 5-10%-nak mindenféle ok nélkül magas az NT-je. Nos, mi biztos ide tartozunk!!! :)
23/40 A kérdező kommentje:
És azt se felejtsd el, hogy akár el is mérhették, nem egy ilyen esetről is hallottam, illetve olvastam már! Azt nagyon megköszönöm, ha írsz, kíváncsi vagyok, mit mond az orvos. Én hiszem, hogy minden rendben a kisfiammal, most is úgy rugdos a pocakomban, ahogy ezeket a sorokat írom, mintha azt mondaná, hogy "Anyu, ne foglalkozz a rossz gondolatokkal, nincs nekem semmi bajom!" :-)
2013. márc. 18. 16:58
24/40 anonim válasza:
Szia! Nálunk biztos nem mérték el, mert 2 héten belül 4 különböző orvosnál is jártam.. Biztosra akartam tudni. Most viszont újra megnéztek, a nyaki redő 2,7 mm, de ilyenkor (15. Hét) ez már lényegtelen, mert csak a 12. hétben jelezheti a problémát. Minden mást is rendben talált a Drnő, formás baba. :) 3 hét múlva szív uh és újra genetikai uh. Megkérdeztem, hogy van-e összefüggés a vastag tarkó és egy későbbi értelmi lemaradottság között, azt mondta: nagyon-nagyon ritkán. Tehát szerinte, ha a köv leleteink negatívak, 95%, hogy egészséges lesz a gyerkőcünk. 100%-ot pedig még a legszuperebb értékekkel bíró terhességekre sem adnak. Tehát Neked 95%, hogy egészséges, tessék megnyugodni! :) mi pedig 3 hét múlva fogunk nyugodtabbak lenni! :) biztosan minden rendben lesz, miért is lenne másként?! A férjem véleménye szerint, azért olvasunk sok rosszul végződött esetet, mert inkább azok a szülők írnak a fórumokra, akik válaszokat keresnek a problémára, és akiknek egészséges a Pici, nem foglalkoznak tovább a témával. Azt hiszem logikus... Emellett köszönöm mindenkinek a kérdésemhez intézett válaszát, és sok erőt kívánok Nekik! Neked pedig boldog babavárást! :) üdv: Laura
25/40 A kérdező kommentje:
Szia Laura, nagyon köszi, hogy írtál és tiszta szívemből drukkolok, hogy minden rendben legyen a babátokkal! Egyébként teljes mértékben osztom a véleményeteket, hogy azok írnak inkább, akiknél sajnos rosszul végződött a történet és igen, akiknél nincs semmi gond, azok nem idegesítik magukat tovább, ez így is van rendjén. Szóval a doktornő is azt mondta, hogy ritka eset, azért ez megnyugtat, hogy már két orvos, akik értenek a genetikához is, ugyanazt mondják. :-) Megkérdezhetem, hogy hova valósi vagy? Én azt hiszem írtam itt, hogy kecskeméti vagyok, illetve - ha már írtad elnézést - de hányadik hétben is vagy? Nekem anno mikor mérték a babát az uh szerint már 12+6 napos volt, menzesz szerint pedig 12+2, de éppen beszéltük a férjemmel, hogy valószínűleg előbb fogant és mivel már majdnem betöltött 13 hetes volt Bálint, ezért is lehetett vastagabb a tarkóredő, mert ugye az is együtt nő a babával és a betöltött 13. hét után már valóban nem ad releváns eredményt a mérés. Érdekes dolgok ezek, de most már szerintem Ti is megnyugodhattok lassan. :-)
2013. márc. 19. 13:23
26/40 anonim válasza:
Én Bp-i vagyok, akinél ma voltam, az ország legjobb genetikai ultrahangos orvosa, ezért nagyon bízom benne. Holnap kezdjük a 16. hetet. A tarkóredőt előszőr 11 hét + 6 napnál mérték, aztán 12+4, 13+4, 13+6, már annyi a szám a fejemben.. Szóval kb így. De Nálunk nagyobb az érték, mindenki 4 mm-t mért + - 1-2 tized. Mostanra lett kevesebb. Hozzáteszem a Baba mindig kb. 1,5 héttel nagyobb a méréseken, de ez nem számít, mert a pontos menzit tudtam, illetve az első gyerkőcünk is mindig nagyobb volt...
27/40 A kérdező kommentje:
Szia Laura, csak szeretném megkérdezni, hogy mi újság veletek? Voltatok már a következő uh-kon? Remélem minden rendben veletek! Mi már a 33. hetet tapossuk, egyre szűkösebbnek tűnik bent a babónak a hely, mert rengeteget mocorog és jönne ki a jobb oldalamon! :-) Két hete azt mondta az orvosom, hogy farfekvéses és már akkor akkora volt, hogy nem nagyon fog tudni megfordulni... Egy pillanatra elkenődtem, de aztán azóta úgy vagyok vele, mindegy, hogy hogy jön ki, csak ne legyen semmi baja. Majd írj, ha lesz kedved, időd!
2013. márc. 28. 13:22
28/40 anonim válasza:
Szia! Aranyos vagy, hogy érdeklődsz! :) Nálunk azóta nincs fejlemény.. Még 2 hét, mire mehetünk szív uh -ra és genetikai uh-ra, mert a betöltött 18. után lehet csak.. Szerintem azon ne aggódj, hogy nem fordult meg! Megmondom őszintén, ha most minden rendben lesz nálunk, eszemben sincs természetes úton szülni! Az első gyerkőcünk úgy született, 24 órás vajúdás volt, 4,5 kg-os Babával és nagyon féltem, hogy az elhúzódó szülés miatt baja eshet. Szerencsére minden rendben, egészséges és eszes, de utólag vissza gondolva másként is lehetett volna, mert a nyakán volt a k.zsinór és kékes volt az arcocskája.. Így ha most egészséges a Pocaklakó - valószínűleg nagy Baba lesz Ő is- Én nem vállalom a rizikót... :)
29/40 anonim válasza:
Sziasztok sajnos kettő hete kaptuk meg a diagnózist, de egy éves kortól mi sejtettük, hogy baj van, most négy éves a kislányunk a diagnózis enyhe mentális retardáció= enyhe értelmi fogyatékosság, nem meghatározott zavar a beszéd és nyelv fejlődésének, nem meghatározott pervazív zavar= autizmus sprektumzavar, tehát a kislányom autista, enyhe értelmi fogyatékossággal sajnos párosulva 3.8 volt a tarkóredő, és minden vizsgálat egészséges babát mutatott, és születés után is.
30/40 anonim válasza:
Előző vagyok 13 hét+0 naposan mérték a tarkóredőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!