Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 16 éves vagyok és terhes!?

16 éves vagyok és terhes!?

Figyelt kérdés
Kérlek a bántó kommenteket mellőzzétek. Az a helyzet,hogy fogalmam sincs,hogy merre tovább. Szerettem volna érettségi után főiskolára menni azért tanulok nagyon jól és most megnehezedik majd minden és talán nem is sikerül. De elvetetni nem lenne valahogy szívem. A baba apukájával sem olyan jó a viszony nem szerelem... Egyszer hibáztam de jó nagyot... Az anyagiakkal nem lenne komoly gond de nem szeretném,hogy a szüleim tartsanak el de ki más.Dolgozni hova mehetnék így?! Szerintetek mit tegyek megtartsam a babát vagy ne? Bocsi ha kicsit kusza lett de a saját gondolataimat sem tudom rendesen rendbe rakni jelenleg
2012. nov. 15. 18:34
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
39%
Egyesek úgy beszélnek itt a babáról, a magzatról, mintha nem is egy új élet lenne, hanem holmi elcseszett tárgy, amitől jobb, ha megválik, mert tönkreteszi az életét. Honnan tudjátok? Az én ismerőseim között is van olyan, aki 16 évesen szült, apa sehol sincs, de egy percig nem bánja a lány. Nagyon szereti a gyerekét, szülei besegítenek, ők is szeretik az unokát. A lány tanul mellette, sőt, már el is végezte az iskolát. Régen is a nagyikra hagyták sokszor a gyereket, mert dolgoztak, stb. Nem azt mondom, hogy a nagyinak kell gyereket szülni, de attól még, hogy valaki fiatal, igenis felnőhet a feladathoz. A bulizásról meg csak annyit, hogy nem mindenkinek az az álma, hogy igyon, hányjon, stb. Kimozdulni meg baba mellett is kilehet, normálisan elmenni valahova a barátokkal, időben hazaérni, stb. Azt hiszitek, hogy aki 30 évesen szül, annak nincs kedve kikapcsolódni, vagy mi? Ha pedig kedves kérdező, nem érzed magadat elég felelősségteljesnek, illetve a szüleid sem segítenek, akkor ne tartsd meg, de erre sincs garancia, hogy nem bánod meg.
2012. nov. 15. 19:19
 32/45 anonim ***** válasza:
87%

A húgom is 16 évesen szült. Mert voltak olyan okosak párna, hogy rábeszélték tartsa meg. Anyu mondta neki sokszor, hogy az ő nyakára ne szülje. Ő már felnevelt 3 gyereket, nincs kedve újra gyereksírásra kelni hajnalban. Sokat veszekedtek, a húgom mindig mondta hogy majd ők a gyerek apjával felnevelik.

1 éves a kisfiú, és nem akarja elfogadni a húgomat mint anyját. Ugyanis a gyerek apja irtó gyorsan lelépett, így a húgom pár hónapos gyerekkel sírva hazajött. Nincs mit ennie, nincs fedél a feje felett. Anyu tök ideg volt, hiszen a 8 éves öcsém, és én még otthon laktunk, de vissza fogadta őket. Támogatja őket. Ma mindenki élete gyökeresen felfordult. A húgom magasról tojik a fiára, éli a fiatal lányok életét. Szórakozik, bulizik, úgy viselkedik mint egy lázadó 17 éves tinédzser aki nem anyuka. Az öcsém idegileg ki van mert képtelen tanulni a kicsitől. Én suli mellett dolgozom, hogy anyunak tudjak segíteni, de sokszor sírok,mert nem tudom magam kialudni, mert a kisfiú éjszaka nem alszik.. Anyum szemmel láthatóan fáradt, hiszen rengeteget dolgozik, és otthon ő foglalkozik a kicsivel. Nem is olyan régen mondta anyu a húgomnak, hogyha volt olyan okos hogy megtartotta a gyereket, most adja oda azoknak akik szerint nem szabadott elvetetni. Költözzön hozzájuk, és nevelje velük a fiát. Már ultimátum elé állította. Vagy elmegy dolgozni, és törődik a fiával akit annyira nem akart elvetetni, vagy szól a gyámügyeseknek és adják nevelőszülőkhöz..

Ezek után a sok okos aki szerint tartsa meg, mondanám azt, hogy tessék elmenni a lányhoz, és amikor megszüli , tessék támogatni.. Könnyű a kényelmes fotelban minden anyagi és erkölcsi felelősség nélkül osztani az észt.

2012. nov. 15. 19:20
 33/45 anonim ***** válasza:
83%

Ez a legnehezebb helyzet ebben a korban.

Nem kezdek el papolni a védekezésről meg arról, hogy felelőtlen voltál ... már megtették páran.

Véleményemet úgy irom, hogy abszolút abortusz ellenes vagyok. Évek óta szereték gyereket, de sajnos bármit teszek nekem nem jön össze. :( Az abortusz szó hallatán is rosszul vagyok. De azt vallom, hogy inkább egy abortusz mint egy felelőtlen, nem törődöm anya.

Sokan vannak akik 16 évesen jóval érettebbek a koruknál.

Nem tudom te éppenséggel ebbe a kategóriába tartozol e...

Tény, hogy egy huszon vagy 30-as EGYEDÜLÁLLÓ nőnek is nagyon nehéz igy gyereket vállalni.

Nem elég, hogy fiatal anyuka lennél még csak nem is "szerelem gyerek" és az apára nagy valószinűséggel NEM számithatsz.

Ha megtartod a babát tudnod kell, hogy 100% figyelmet igényel a nap 24 órájában. Rengetek szeretet és törődést.

Az álmaidat terveidet minimum 3 évvel el kellene halasztanod. Esetleg szülői segitséggel esti befejezhetnéd a szakközép iskolát és le tehetnéd az érettségit. De a bulizásról, szórakozásról, tini őrültségekről le KELLene mondanod. Ha mind ezt tudod vállalni és tisztában vagy vele na és az egyik legfontosabb a szüleid MINDENBEN támogatnak akkor azt mondom tartsd meg.

De ha tudod, hogy ez nem menne és (saját magadhoz képest) nem tudnál a lehető legjobb anyukája lenni a kicsinek akkor inkább ne.

Kitartást.

2012. nov. 15. 19:24
 34/45 anonim ***** válasza:
72%

Hát ez durva utolsó válaszadó,ezért kell jól döntenie ennek a kis csajnak, mert ha rosszul dönt,akkor egy életet tesz tönkre,és még a sajátját is.

A szülőktől, de leginkább magától függ,mert ha tényleg komolyan akarja, nem számít neki,h a fiatal életét nem éli ki, akkor vágjon bele.

2012. nov. 15. 19:25
 35/45 anonim ***** válasza:
73%

Azt hiszem a 33-as válaszoló mindent leírt, ami miatt mi elleneztük.

És ennek az oka, nem a szívtelenségünk. Pontosan ellenkezőleg.

2012. nov. 15. 19:26
 36/45 anonim válasza:
26%
Mindenképp tartsd meg. Lehet, hogy rosszkor jött, de ha jönne egy új ember az életedbe nem a legjobbkor akkor nem ölnéd meg, ugye? Mert bárki mondhat bármit, ez pont ugyanaz. Mond el szüleidnek és kérd a segítségüket.
2012. nov. 15. 19:36
 37/45 anonim ***** válasza:
67%
Sok ilyen kerdes volt mar a gyk-n es mindig hasonlo vita kerekedett belole. Mindig lesz, aki azt tanacsolja, hogy tartsa meg, es lesznek olyanok, akik azt mondjak, vetesse el. Mind a ket megoldas jo lehet, a megfelelo helyzetben. Valamikor ugy a szerencsesebb, ha elveteti, valamikor az a helyes, ha megtartja. Az adott helyzettol fugg. Es meg ugy is alakulhat, hogy kezdetben ugy nez ki, rosszul dontott, de kesobb megis jora fordulnak a dolgok. (az egyik valaszado sajat boren tapasztalta, hogy ez elofordulhat. Megtartotta a babat, eloszor ugy nezett ki, rosszul dontott, de 3 ev elteltevel valtozott a helyzet. De ugyanez forditva is megtortenhet. Lehet, kezdetben jol alakulnak a dolgok, az apuka kitart, szulok segitenek, de 1-3 ev mulva apuka besokall, ahogy a szulok is, megsem ugy alakulnak az anyagiak, ahogy az tunt az elejen, anyuka megunja a gyereket, rajon, hogy meg elni akar....stb) Sajnos elore nem lehet tudni a helyes dontest. De valahogy donteni kell, az ido pedig ketyeg. Oszinten sajnalom, aki ilyen helyzetbe kerul, el se tudom kepzelni, mi jatszodik le benne, hogy milyen nehez meghozni a dontest, ami egy eleten at elkiser. Remelem barhogy dontesz, sikerul helyesen dontened, es minden jol alakul. Oszinten kivanom!
2012. nov. 15. 20:11
 38/45 anonim ***** válasza:
84%

ezt nem nekünk kell eldöntenünk, hanem neked és a szüleidnek. írhatok kisregényt is hogy miért tarts meg és arról is hogy miért ne. de ezzel nem leszel előrébb. annyit viszont pártatlanul elmondok, hogy hatalmas felelősség, rengeteg lemondás, viszont hatalmas öröm is egy kisbaba. ha kész vagy a lemondásokra, tudsz éretten gondolkozni, akkor tartsd meg, ha nem akkor csak egy út van...

bárhogy döntesz is, sok erőt kívánok a továbbiakhoz, és majd írd meg mi lett!

2012. nov. 15. 21:49
 39/45 anonim ***** válasza:
75%

kedves 19:08, aki még soha nem hibáztál, és tökéletes vagy,

felhívom a figyelmedet, hogy ez esetben a kérdező szülei is nagyrészt felelőssé tehetők.

2012. nov. 16. 12:41
 40/45 anonim ***** válasza:
23%

Látom tegnap óta én vagyok a célpont és közellenség.

Nem, csak ő még gyerek és nem kellene bíztatni a szülei tudta nélkül.

Mellesleg a válaszodban ott bújkál az igazam, mivel szerinted a szülei felelőssége is az, hogy védekezzen, amiben igazad van(!), ez is azt jelenti, hogy még a szüleire szorul ilyen téren is. Azaz gyerek!!!

Szeretem, imádom a gyerekeket, és valóban sok példa létezik arra is, hogy fiatalon nagyon jó anya lesz belőle pár év múlva, de sajnos arra még több, hogy a gyerek szülők nélkül nő fel. És arra is, hogy mennyire megbánhatja.

Volt, aki azt írta, 30 évesen is vannak, akik bánják vagy nem készültek fel rá. Ez igaz, de könyörgöm ne hasonlítsunk már össze egy 30 éves nőt egy 16 éves gyerekkel.

Én továbbra is amellett vagyok, hogy beszélgessen el a családjával erről, ismerje meg a negatívumokat. Biztos vagyok benne, hogy a lelkesedés változni fog.

2012. nov. 16. 12:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!