Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 16 éves vagyok és terhes!?

16 éves vagyok és terhes!?

Figyelt kérdés
Kérlek a bántó kommenteket mellőzzétek. Az a helyzet,hogy fogalmam sincs,hogy merre tovább. Szerettem volna érettségi után főiskolára menni azért tanulok nagyon jól és most megnehezedik majd minden és talán nem is sikerül. De elvetetni nem lenne valahogy szívem. A baba apukájával sem olyan jó a viszony nem szerelem... Egyszer hibáztam de jó nagyot... Az anyagiakkal nem lenne komoly gond de nem szeretném,hogy a szüleim tartsanak el de ki más.Dolgozni hova mehetnék így?! Szerintetek mit tegyek megtartsam a babát vagy ne? Bocsi ha kicsit kusza lett de a saját gondolataimat sem tudom rendesen rendbe rakni jelenleg
2012. nov. 15. 18:34
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
60%
Én inkább ellenzem az abortuszt, de szerintem ebben a helyzetben jobb, ha nem tartod meg. Kb. nem lesz apja a gyereknek, te meg feladhatod a terveidet. Amúgy én nem mondanám meg a szülőknek.
2012. nov. 15. 19:02
 22/45 anonim ***** válasza:
53%
Én csak annyit mondok, hogy nem tartanám meg a helyedben. :(
2012. nov. 15. 19:02
 23/45 anonim ***** válasza:
64%

Ha már felvetődött a kérdés, biztos vagyok benne, hogy felelősségteljesen gondolkodsz.

Ha a szüleid segítenek, fel fogod tudni nevelni, fiatal korod ellenére is. Hiszen szereted, már most.

Hogy apukája nem lesz vele? na és, mi a biztosíték, hogy egy harmincas pár nem válik el két év után? Nap, mint nap megtörténik.

2012. nov. 15. 19:05
 24/45 anonim ***** válasza:
21%

Gratulálok Utolsó!

Annyira felelősségteljes, hogy 16 évesen elfelejtett védekezni. Ez is azt igazolja.

16 évesen az embernek fogalma nincs arról, hogy milyen a gyereknevelés és anyaság. Mert még ő is gyerek.

2012. nov. 15. 19:08
 25/45 anonim ***** válasza:
41%
Tartsd meg! Hidd el, ha lesz segítséged, semmiről nem maradsz le más is szült már 16 évesen! Simán tudsz majd tanulni, dolgozni még egy megfelelő társat is találhatsz. Ha elveteted, lehet hogy soha nem lehet gyereked, vagy ki tudja milyen lelki traumát okozna. Én biztosan megtartanám!!
2012. nov. 15. 19:09
 26/45 anonim ***** válasza:
32%
Én 25 évesen szültem, de ha még egyszer tehetném sokkal fiatalabban szülnék! 26 évesen már lesz egy 10 éves gyereked, a munkával sem lesz gond, mert a munkaadók nem paráznak be, hogy pici és sokat leszel vele otthon!
2012. nov. 15. 19:11
 27/45 anonim ***** válasza:
44%
25-ös! Azt még sok harmincas nő sem tudja, mi az anyaság! Láttam már nagyon jó anyát aki fiatal volt és láttam idegbeteg harmincast is, akinek nyűg volt minden perc! Ha megvan benne az anyai ösztön, ne beszéljétek már rá, hogy ölje meg, az ég áldjon meg benneteket!! Egy kisbabát sosem lehet megbánni!
2012. nov. 15. 19:13
 28/45 anonim ***** válasza:
40%

Szerintetek mit tegyek megtartsam a babát vagy ne?

NE!

2012. nov. 15. 19:13
 29/45 anonim ***** válasza:
61%

Barátnőm is 16 évesen esett teherbe, tabletta mellett, ráadásul akkor már a fiúval sem voltak együtt, amikor kiderült. Megtartotta. A szülei segítettek neki anyagilag, ott lakhatott, vették a picinek a pelenkát stb-t, cserébe ő tanult. Amikor még nagyon pici volt a baba, addig magántanulóként, amikor már mehetett bölcsibe, akkor pedig visszaült az iskolapadba. Időben érettségizett, most főiskolára jár, dolgozik, és emellett nagyon jó anya :) Ritkán megy bulizni, de nem hiányzik neki. Mire kikerül a munkaerőpiacra, a kicsi már majdnem iskolás, így egyáltalán nem hátrány.

Beszélj a szüleiddel! Én is a te korodban kezdtem el nemi életet élni, és én biztos, hogy nem tudtam volna megölni a gyerekem! Meg is beszéltem otthon, hogy mi lenne, ha teherbe esnék, és a szüleim is támogattak volna. Innentől okosabban kell szervezni, és meg kell komolyodnod, de simán lehetséges a főiskola is, nagyon sokan járnak gyerek mellett!

2012. nov. 15. 19:18
 30/45 anonim ***** válasza:
79%

Az dobja ra az elso kovet, aki nem kovetett el meg hibat. Elofordul az emberrel, hogy elviszi a hev es nem vedekezik, nem mindig lesz belole baba.

En is, ahogy mindenki valoszinu, akinek egy csopp esze van, elgondolkodnek a helyedben, hogy mit tegyek. Nagyon nehez a dontes, de sajnos vannak esetek, mikor esszel kell gondolkodni. A legtobb ember azt mondja, abortusz ellenes, es a legtobben, ha van egy csoppnyi eszuk, nem 100%-osan abortusz ellenes, es mikor az esz azt diktalja, akkor bizony meg kell tenni.

En azt mondom, mint sokan masok, szuleiddel is kell beszelni, merlegelni. At kell gondolnod a pozitiv es negativ velejarokat, nem csak elore 1 evet, de 20-at.

Most nagyon okosnak kell lenned, mert tobb embereletrol kell dontened. Elsosorban a te es a baba eleterol, masodsorban a szuleid, a baba apukaja es az o szulei eleterol kell dontened, ugyanis dontesed mindenki eletere kihatassal lesz a kozvetlen kornyezetedben.

2012. nov. 15. 19:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!