Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig lehet megszakítani a...

Meddig lehet megszakítani a terhességet?

Figyelt kérdés
11 hétben van most a párom és úgy tudom 12 . hétig lehet a terhességet megszakítani , mivel ez nem 1-2 napos dolog ezért még elvállalják? semmi egészség ügyi probléma nincsen szerencsére komoly előre nem várt drasztikus pénzügyi problémáink adódtak

2012. nov. 15. 02:28
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

Normál esetben a 12. hétig. Szerintem bajban lesztek, nem hiszem, hogy addig mindent el lehet intézni. Papírok kellenek hozzá, nőgyógyász, védőnő, családsegítő stb. A védőnőhöz azt hiszem kétszer kell elmenni több nap különbséggel, nem hiszem, hogy belefértek. Esetleg egy magánklinikán lehetne még próbálkozni.

Cselekvőképtelen vagy kiskorú esetén 18 hétig lehet megszakíttatni a terhességet, a magzat betegsége esetén a 24. hétig. Persze ilyenkor már nem egy pár perces műtétről van szó, ilyenkor beindítják a vajúdást és meg kell szülni a babát.

2012. nov. 15. 03:09
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

A családsegítőben kell kezdeni és 2 múlva újra menni. Megkapod a csekket, be kell fizetni és bemenni a kórházba. Ott be kell mutatni a csekket. Védőnőhöz nem kell menni. Csak a doki, aztán családsegítő, aztán megint családsegítő. Kórház, időpont, műtét. Általában 1-2 nap.

Nem valószínű, hogy nektek bevállalja ezt még valamelyik doki, max tényleg maszekban, mert mire mindent elintéztek... a 12. héten meg már nem fogja a családsegítő sem kiadni a csekket.

2 éve én a betöltött 11. héten mentem és az UH-on is látszott, hogy milyen fejlett már szegény. :( Én is nagyon rosszul álltam, de szerencsére mégis megtarthattam. Sajnálom, hogy ez a helyzet adódott nálatok. :(

2012. nov. 15. 06:34
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
12. hétig, de így, hogy a 11. hétben jársz nem fogják elvállalni az orvosok! Maximum egy pénzéhesebb fajta magán úton elvállalja de én nem ajánlanám! Nekem az orvosom megmondta amikor elmentem hozzá, hogy ha abortuszra kerülne a sor, Ő a 11. héten már nem vállalja a műtétet, mert minél idősebb a magzat, annál veszélyesebb és annál több szövődménye maradhat! Úgyhogy amikor 6 hetesen elmentem hozzá, azt mondta ad nekem 10 napot, hogy eldöntsem mit szeretnék (ugyanis én akkor 19 voltam) és mondta, hogy 10 nap múlva keressem fel de csak akkor ha abortuszt szeretnék, egyébként ráérek majd 12 hetesen menni. Elég sok mindent el kell rendezni, ami beletelik legalább 1-2 hétbe! Én azt mondom ne vetessétek el. Ahogyan előttem is írták, a 12. hétben már megvan a babának mindene, nagyon szép, fejlett. Tudod, ha érdekel az én történetem, írj nyugodtan privátban, segítek bármiben. Mi konkrétan a SEMMIRE vállaltuk be, de szereztünk munkát én fősuli mellett is dolgozom, hogy meglegyen mindenünk! Én nem bántam meg a döntésem, hiszen ahogy mindenki másnak, az én gyerekemnek is joga volt élni! Nem érdekel ha lepontoznak majd ezért, de azt mondom, gondoljátok jól át a döntéseteket, mert egy abortusz (ha megcsinálja még valaki...) örökérvényű, ha egyszer elvégeztetitek, vissza nem csinálhatjátok!
2012. nov. 15. 07:22
 4/26 anonim ***** válasza:
12. hétig végeznek abortuszt. De ilyen későn már nem fogják elvállalni. (max egy lefizethető doki)Nekem is volt sajnos egy amit a mai napig nagyon megbántam és még egyszer biztos, hogy nem tennék ilyet. A műtét után egy évig depressziós voltam és sírva fakadtam ha babát láttam. A doki a műtét után azt mondta örüljek, hogy elvégezte a műtétet egyáltalán, mert 12. hetes volt... pedig én rögtön elmentem orvoshoz amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Egy 12 hetes baba már teljesen úgy néz ki mint egy kifejlett baba csak nagyon piciben. Összekuporodva elfér a tenyeredben, már látszanak a kis lábujjai. Ha eddig vártatok a döntéssel, inkább tartsátok meg. Életed végéig bántani fog a dolog és lelkifurdalásod lesz... főleg ha a későbbiekben lesz babád és megtudod mit veszítettél el...
2012. nov. 15. 08:13
 5/26 anonim ***** válasza:

Ha szerencséje van akkor meg tudják csinálni. Ha ügyes akkor el lehet intézni. Mivel ez egy mütét,ezért kell hozzá labor, vérkép ill vércsoport. (Ha erről van hivatalos papir talán el lehet sütni..Mert ez 1 hét mire megvan az eredmény.Általában.) Kell EKG,ez kb 15perc,de mire időpontot kap ott a kérdés. Én hétfőn voltam a családsegitőben a védőnőnél, kedd reggel a dokihoz mentem labor és egyéb beutalókért.Szerdán EKG-n ill elötte a laborban.Hétfőn már hivtam hogy adjanak időpontot,nálunk már a laborba is időpontot kell kérni!!!!Ekkor hivtam már a kh-at is hogy adjanak időpontot ab-ra. Csütörtökre megkaptam a labor leleteket(vércsoport kivételével) pénteken mentem vissza a családsegitőbe,ahol megkaptam a csekket. Ezt aznap fizettük be,s vasárnap este mentem be a kórházba (Nem szültem még ekkor s lamináriás módon végezték az ab-t.Tágitással) Kellett volna a vércsoport is,de az ugye nem készült el,hétfő reggel már megvolt de vittem korábbi hivatalos orvosi papirt.(ez is kellett a kh-i felvételhez)Igy elfogadták és hétfőn dél körül csinálták meg a műtétet. 1körül már magamnál voltam és 7re voltam otthon. Vasárnap este csináltak vérnyomásmérést meg megmutatták a helyem meg ilyenek..

Nagyon rossz emlék,azóta is bennem van.Azóta van egy kislányunk s most van úton a kistesó.Azzal a párommal vagyok azóta is együtt,szerencsére meg tudtuk beszélni a dolgokat s mellettem van jóban rosszban..:) (27N) Párom még próbaidőn,én nappalis egyetemista voltam. gy nem mertük bevállalni a babát.

2012. nov. 15. 11:05
 6/26 anonim ***** válasza:
40%

Miert ne hamarabb dontottekek a gyerekrol Csoro magzat mar mindene megvan mozog el szeme szaja kifejlondve kicsi laba keze mindene.

Jobb lett volna rogton a kimaradt menszesz utan elvegezni a beavatkozast.

talan van itt valaki aki tud nektek segiteni nincs a vilagon akkora gond ami indokolta tenne egy kivant gyerek abortalasat. Hiszen lehet terhessen is dolgozni nem/?

Meselj nekunk hatha valaki tud segiteni

2012. nov. 15. 11:25
 7/26 anonim ***** válasza:
5ös vagyok. Nekem az első terhességem alatt 2szer is megjött,mire észrevettük a terhességet 9 hetes volt a kicsi. S normális volt,nem volt több és kevesebb sem
2012. nov. 15. 11:44
 8/26 anonim ***** válasza:
67%

Áhh, elég necces. Meg kell kérdezni a családsegítőben...

De szerintem ha ekkor babát elvetettek, a barátnőd egy lelki roncs lesz utána.

Már UH_n látszik mindene a gyereknek... szerintem nem sok olyan ember van, aki ezt ép ésszel kibírja.

2012. nov. 15. 12:30
 9/26 A kérdező kommentje:
Eddig a 0-n voltunk ugy gondoltuk ezt is megoldjuk valahogyan de a héten beszakadt a tető ennek a javítása túl sokba van nekünk már a tetőre kértünk kölcsön eddig 600E adósságban vagyunk és még nincs vége a kiadásoknak ennyi adósággal nem merjük elvállalni (+ház hitel+ez meg az)mi tudjuk mi a nélkülözésbe születni mind a 2 en párom előléptetés előtt áll remélhetőleg én is találok egy egy jobb munkahelyet és akkor ujra próbálkozhatunk.. és az hogy tartsuk meg... nincsen aki meg tudja nekünk magyarázni hogy ez mekkora fájdalom minden este álomba sírjuk magunkat de nem tudunk mit tenni egy gyerek életében nem elég a szeretet anyagiak is kellenek oda amit most mi nem tudunk biztosítani..sajnos :(
2012. nov. 15. 12:42
 10/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tehát az a magán nőgyógyász elvállalhatja akihez eddig járt ultrahangra+ nőgyógyászati kezelésre? és körülbelül magánorvos mennyibe vállalja el?
2012. nov. 15. 12:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!