Meddig lehet megszakítani a terhességet?
Normál esetben a 12. hétig. Szerintem bajban lesztek, nem hiszem, hogy addig mindent el lehet intézni. Papírok kellenek hozzá, nőgyógyász, védőnő, családsegítő stb. A védőnőhöz azt hiszem kétszer kell elmenni több nap különbséggel, nem hiszem, hogy belefértek. Esetleg egy magánklinikán lehetne még próbálkozni.
Cselekvőképtelen vagy kiskorú esetén 18 hétig lehet megszakíttatni a terhességet, a magzat betegsége esetén a 24. hétig. Persze ilyenkor már nem egy pár perces műtétről van szó, ilyenkor beindítják a vajúdást és meg kell szülni a babát.
A családsegítőben kell kezdeni és 2 múlva újra menni. Megkapod a csekket, be kell fizetni és bemenni a kórházba. Ott be kell mutatni a csekket. Védőnőhöz nem kell menni. Csak a doki, aztán családsegítő, aztán megint családsegítő. Kórház, időpont, műtét. Általában 1-2 nap.
Nem valószínű, hogy nektek bevállalja ezt még valamelyik doki, max tényleg maszekban, mert mire mindent elintéztek... a 12. héten meg már nem fogja a családsegítő sem kiadni a csekket.
2 éve én a betöltött 11. héten mentem és az UH-on is látszott, hogy milyen fejlett már szegény. :( Én is nagyon rosszul álltam, de szerencsére mégis megtarthattam. Sajnálom, hogy ez a helyzet adódott nálatok. :(
Ha szerencséje van akkor meg tudják csinálni. Ha ügyes akkor el lehet intézni. Mivel ez egy mütét,ezért kell hozzá labor, vérkép ill vércsoport. (Ha erről van hivatalos papir talán el lehet sütni..Mert ez 1 hét mire megvan az eredmény.Általában.) Kell EKG,ez kb 15perc,de mire időpontot kap ott a kérdés. Én hétfőn voltam a családsegitőben a védőnőnél, kedd reggel a dokihoz mentem labor és egyéb beutalókért.Szerdán EKG-n ill elötte a laborban.Hétfőn már hivtam hogy adjanak időpontot,nálunk már a laborba is időpontot kell kérni!!!!Ekkor hivtam már a kh-at is hogy adjanak időpontot ab-ra. Csütörtökre megkaptam a labor leleteket(vércsoport kivételével) pénteken mentem vissza a családsegitőbe,ahol megkaptam a csekket. Ezt aznap fizettük be,s vasárnap este mentem be a kórházba (Nem szültem még ekkor s lamináriás módon végezték az ab-t.Tágitással) Kellett volna a vércsoport is,de az ugye nem készült el,hétfő reggel már megvolt de vittem korábbi hivatalos orvosi papirt.(ez is kellett a kh-i felvételhez)Igy elfogadták és hétfőn dél körül csinálták meg a műtétet. 1körül már magamnál voltam és 7re voltam otthon. Vasárnap este csináltak vérnyomásmérést meg megmutatták a helyem meg ilyenek..
Nagyon rossz emlék,azóta is bennem van.Azóta van egy kislányunk s most van úton a kistesó.Azzal a párommal vagyok azóta is együtt,szerencsére meg tudtuk beszélni a dolgokat s mellettem van jóban rosszban..:) (27N) Párom még próbaidőn,én nappalis egyetemista voltam. gy nem mertük bevállalni a babát.
Miert ne hamarabb dontottekek a gyerekrol Csoro magzat mar mindene megvan mozog el szeme szaja kifejlondve kicsi laba keze mindene.
Jobb lett volna rogton a kimaradt menszesz utan elvegezni a beavatkozast.
talan van itt valaki aki tud nektek segiteni nincs a vilagon akkora gond ami indokolta tenne egy kivant gyerek abortalasat. Hiszen lehet terhessen is dolgozni nem/?
Meselj nekunk hatha valaki tud segiteni
Áhh, elég necces. Meg kell kérdezni a családsegítőben...
De szerintem ha ekkor babát elvetettek, a barátnőd egy lelki roncs lesz utána.
Már UH_n látszik mindene a gyereknek... szerintem nem sok olyan ember van, aki ezt ép ésszel kibírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!