Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van olyan akinek mióma miatt...

Van olyan akinek mióma miatt kellett megszakítani a terhességét?

Figyelt kérdés

34 éves vagyok, 2.gyermekkel várandós. A 13 hetes UH-n találtak egy 3 cm-s miómát, sajnos méhen belül, a méhfalban helyezkedik el. Az előző 2 UH-n nem látták, valószínű azóta alakult ki. Most vagyok 17 hetes. Jövő héten megyek más miatt a SOTE genetikára.

Volt olyan ismerősöm, aki azt mondta, ha gyorsan növekszik a mióma, elveheti a babától a helyet és/vagy elnyomhatja, így van akinek emiatt meg kell szakítani a terhességét.

Rákszűrés negatív, minden más érték jó, I.rutin, stb.

2011. dec. 22. 21:54
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 3 db miómám volt, és csak a 12 heti uh-n vették észre. A legnagyobb 3 cm-res volt. De mivel a dokim nem mondott rá semmit, nem aggódtam. Megszületett a lányom, (ennek már több mint 3 éve), és a 3 miómám ugyanúgy megvan. Nem nőttek. :)

A barátnőmnek is volt (van), neki azért volt egy kicsit ijesztő, mert nagyobb volt a miómája, mint a 8 hetes kis magzatkája, és félő volt, hogy esetleg elnyomhatja, de nem volt semmi, túlnőtte a baba. Már ő is 2 éves.

Biztos nem lesz semmi gond, hiszen 17 hetesen már nem olyan picike a babád! Jó babázást, könnyű szülést kívánok!

2011. dec. 22. 22:18
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
nekem a terheség elött derült ki a miomám.én attól féltem,hogy nem jön össze a baba.most két hetes.a mioma nem nöt a terheség alatt.22 mm császárom volt de nem a mioma miatt.
2011. dec. 23. 07:16
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a bíztató válaszokat, kicsit megnyugodtam így :)

Nekem is császár lesz (az előző is az volt, eü ok miatt programozott), s az orvosom azt mondta, ha addig nem nő túlzottan a mióma, akkor majd a császárnál eltávolítja. Csak megijedtem kicsit az ismerősöm véleménye miatt, nem szeretném ha megszakadna a terhesség. De most már nem is gondolok ilyesmire :)

Szép napot Nektek s köszönöm!

2011. dec. 23. 08:27
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Azt hiszem mi ismerjük egymást, Zsuzsu vagyok. Írtam a közösségin, és most olvasom, hogy eddig rendben minden! Nagyon szurkolok neked/nektek!!! Érdeklődtem, és azt mondták, hogy a myoma nagyon nagyon ritka esetben járhat terhességmegszakítással. MINDEN RENDBEN LESZ! Puszi! Zsu

2011. dec. 23. 09:52
 5/9 Panyiné Kis Borbála ***** válasza:
100%
Én ma töltöm a a21. hetet,nekem is a 12. héten találtak miómát a méhfalban,szerencsére semmi probléma nincs,legközelebb 1hét múlva lesz últrahang!Ne izgulj nem lesz semmi baj!!
2011. dec. 26. 16:15
 6/9 A kérdező kommentje:

Szia Zsu, az alapbetegségem egyelőre "jól" van, azaz nincs gond. Remélem nem is lesz. A mióma miatt vagyok ideges kicsit, de a válaszok után már nem :) Most csütörtökön megyek a SOTE-ra, ott is megnéznek a biztonság kedvéért.

Kedves Borbála, bíztató, köszönöm, Neked is minden jót. Én most leszek 18 hetes, engem holnapután néznek genetikán.

2011. dec. 27. 13:20
 7/9 anonim ***** válasza:
Nagyon nagyon drukkolok! Mindenképp írj hogy mit mondtak! Szeretettel: Zsu
2011. dec. 28. 20:47
 8/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok, nincs mióma! Itt helyben egy izomgörcsöt néztek miómának...
2012. jan. 4. 13:46
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
.... ezt nem akarom kommentálni inkább, mert lehet hogy csúnya lenne a vége!!! Örülök hogy minden tekintetben jól alakultok! Puszi! Zsu
2012. jan. 7. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!