Ha a mióma befelé nő a terhesség során, akkor előfordulhat hogy nem marad elég helye a babának a fejlődéshez? Tapasztalatok?
Mindenhol azt olvasom,hogy a mióma terhességben hormonok hatására mindenképpen növekedésnek indul.
Az orvosommal csütörtökön találkozok.
Legutóbb a 12. héten voltam nála,de nem mondta a miómát,de azóta 2x voltam máshol 4D ultrahangon, ahol mindkétszer látták.
Aggódom,mert belül van,és befelé nő.
Igen elfér, több ismerősöm van,aki végig kihordott terhességet növekvő myomával.
Alaposabb gondozást igényel, ágynyugalomra inthetnek
Szülés után a szoptatás befejeztével műtéti úton távolitják el.
Szerencsésebb lett volna terhesség előtt megműteni, mert egyszerű laparral eltávolitható lett volna, viszont igy ha hüvelyen nem tudják majd kivenni nyilt hasi műtét lesz :-(
Azért nem kérdeztem rá,mert amikor a dokimmal találkoztam még nem is tudtam a miómáról.
Csütörtökön rákérdezek,köszönöm az eddigi válaszokat!
Itt elsősorban nem az a kérdés, hogy elfér-e, ez ennél összetettebb. Nekem van egy miómám, viszont szerencsésebb helyen, a méh falában és kifelé nő. 7x8 centis volt, mikor terhes lettem (előtte az orvosok nem vették észre - no comment), végig nőtt a terhesség alatt. A végén csecsemőfejnyi mérettel zártam, és a 38 héten született a fiam császárral, teljesen egészségesen.
Nálad ha belül van, akkor igen, okozhat olyan gondot, hogy a baba nem fér el, de erősen kérdés a mióma mérete. Ha nem túl nagy, akkor szerintem nem lesz gond.
A nagyobb baj, hogy ha sorvadásnak indul, kezd elhalni. Ezt a dokid elmondja, én úgy értelmeztem, hogy ha nagyon gyorsan nő, akkor következhet be, nem kap elég vérellátást a mióma. Ez furcsa kettősség, neki is drukkolni kell, hogy minden jó legyen.
Én a 14. héten kórházba kerültem, nálam elindult ez a folyamat, majdnem elvetéltem, de szerencsére sikerült visszafordítani. Ezután fekvésre voltam ítélve a végéig, és nagyon gyakran kellett orvoshoz járnom. A baba nem tudott befordulni (ez nálad is elég keményen esélyes), és ezért (is) császárral született. De egy ilyen terhességnél ez a legkevesebb!
Kitartás, szerintem minden rendben lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!