Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy lehet "elviselni" azt,...

Hogy lehet "elviselni" azt, amikor az anya egészségügyi/fizikai állapota (helyzete) miatt kell terhességet megszakítani?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy a baba egészséges lenne, persze garancia semmi rá, hogy nem épp félidőben, koraszülötten vagy még rosszabbul "jön" világra, de mivel az anya szervezete jelenleg nem alkalmas, mielőbb meg kell szakítani a terhességet, term. nem missed ab.-ról van szó.

Volt már valaki ilyen szituban?

2009. márc. 21. 13:10
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy ismerősöm szívproblémák miatt kellett,hogy elvetesse a babát,mert veszélyes lett volna kihordania.Nagyon megviselte az eset,nem tudta elfogadni,hogy alkalmatlan volt arra,hogy kihordja a babát,mert mindkettőjük élete veszélyben forgott volna.Sok idő kellett,hogy megbírkózzon vele,végül sikerült és az örökbefogadás mellett döntöttek.Persze vannak átmeneti problémák,amik ha rendeződnek ,utána nincs akadálya a gyermekvállalásnak,de neki erre sajnos nem volt lehetősége!
2009. márc. 21. 13:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én inzulinos cukros vagyok,a vizeletem tele volt cukorral,azt hagytam magam rábeszélni,hogy ne tartsam meg!Bár ne tettem volna!Ha előbb találok erre az oldalra,akkor most itt rúgdos egy babóca a hasamba!Bár ne mentem volna a műtétre,mert mikor már túl voltam mindenen,akkor olvastam,hogy a terhességben nem számit a vizeletcukor,ha jó a vércukorérték,akkor megtartható a terhesség!Én egy hülye vagyok!Most meg nem jön össze a baba!Lelkileg totál kivagyok!
2009. márc. 21. 17:58
 3/8 A kérdező kommentje:

szegény tesómnak tényleg nem tudom mit mondjak .... a magas vérnyomása miatt olyan mértékben vizesedik, hogy nem mer nekiindulni és kiderült, hogy neki is a cukra magas lett, sajnos az előző babája óta úgymond nem tért magához a szervezete, egy grammot sem tudott leadni a hatalmas súlyból, ízületei kivannak és most olyan a lába (5 hetesen), mint az előző babával a végén volt!!!!!!!!

szóval nem tudom mit érdemes ilyenkor tényleg tanácsolni .........

2009. márc. 21. 18:40
 4/8 anonim ***** válasza:
Mennyi a súlya?Nem ártana egy kis zöltség,gyümölcskúrát tartania!Én a 2.gyerekemmel jártam igy,voltam is rendesen kórházban.Ott beállitották a vérnyomásomat 2 tabival/190/110-ről levitték 130/90-re/a cukromat akkor diétával rendben tartottam.Most már sajna inzulinozom magam.Énnekem is nagy volt a súlyom 170cm-hez 96kg társult.A pulzusom a 120-at verte.Egyedül ezzel nem tudtak mit kezdeni.Nem ettem fehérjét,mikor lement a dagadás,akkor apránként nagyon kevés mennyiséget fogyasztottam.Mindig sokszor ettem keveset.Időbe tellik az átállás,de ha türelmesen,jól csinálja,akkor nem lehet gond.Amikor fulladtam,a dokim irt fel calciumot,azt szedtem még,a terhességben alkalmazható mennyiségben.Szerintem megtarthatja a babát,de konzultálni kéne egy dietetikussal,aki összeállitana számára megfelelő étrendet!Jó egészséget!Majd ird meg,mi a helyzet?Én bizti megtartanám a babát!:)
2009. márc. 22. 18:34
 5/8 anonim ***** válasza:
Ja,én vagyok a tegnapi 17.58-as válaszoló,én irtam az utolsót is!Meg a vérnyomásról is!
2009. márc. 22. 18:36
 6/8 anonim ***** válasza:
Bocsi,hogy zavarok!Megtartjátok a babát?
2009. márc. 25. 13:35
 7/8 A kérdező kommentje:

Úgy tűnik nem tartják meg. Húgom bizony 150 kiló (nem tévedés!!), hogy merné így bevállalni? Mi van ha minden diéta, stb. ellenére hízik még?? Főleg a víz, ami nagyon gáz, szerintem. Azt pedig ha teljes sómentes étrenddel sem tudja visszaszorítani - az előző terhességnél sem tudta-, akkor bármikor "elvehetik" a babát menet közben, idejekorán, ja és ez term. együtt jár a magas vérnyomással is. És akkor azt hogy viselnék el...?????

Szóval most úgy állnak, hogy mégsem merik ...... :-(((((

2009. márc. 26. 10:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát ezt nagyon szomorúan olvasom.A húgod szeretné megtartani?Ha igen próbáljon meg szigorúan diétázni,attól sokkal jobb lenne.A vérnyomásra van gyógyszer,amit terhességben lehet szedni és jól be lehet állitani.Ha ugyanabban az időpontban enne nem nagy mennyiségeket,akkor még a súlya is lemenne rövid idő alatt és nem ártana mindennap legalább 1 órát sétálni,akár több részletben a friss levegőn.Nagyon szoritok nekik,hogy megtartsák a babát!
2009. márc. 26. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!