Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az egészségügyi iskolában úgy...

Az egészségügyi iskolában úgy tanultuk hogy az anya és gyermek közti kötődés 3 éves korra alakul ki. Ez egy kicsit sok nem?

Figyelt kérdés
Tehát amikor az anya elmegy és a gyermek sír az tulajonképpen "jó "mert már érzelmileg kötődik az anyához.
2009. júl. 19. 22:53
 1/8 anonim ***** válasza:
6 hós korra már kialakul - ha utána veszíti el az anyukáját,akkor már szenved miatta. 1 éves korban csinálják a legtöbb kötődéses kísérletet!!
2009. júl. 19. 23:00
 2/8 anonim ***** válasza:

az én kisfiam 20 hós,

nagyon szereti az apját, szeret vele játszani, onnantól hogy apa hazaér én nem is létezem

múlt héten, apa korábban jött, mert nekem orvoshoz kellett mennem, és az pici fiam vigasztalhatatlanul sírt utánam

13-14 hósan is maradt az apjával, néha olyankor is sírt és keresett a lakásban

ezek szerint van kötődés korábban is, nem?

2009. júl. 19. 23:02
 3/8 A kérdező kommentje:
Van kötődés korábban is,de a "teljes" kötődés 3 éves korra alakul ki.Legalább is Vekerdy T szerint ezért nem szabad a gyereket 3 éves kora előtt úgy bízni másra ,hogy ne lássa az anyukáját a gyerek minden nap,(ez egy kicsit "keményül" hangzik).
2009. júl. 19. 23:09
 4/8 A kérdező kommentje:
Mi az a kötődéses kísérlet?
2009. júl. 19. 23:09
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ez kb akkorra vezethető vissza, amikor már teljesen kialakul az emlékezet is, azaz annyira fejlett az agya. Ez ugye kb 2.5 éves korától van legkorábban. Előtte is kötődik, de akkor már emlékszik is, ha pl. anyu és apu elmegy este moziba, és nem vele vannak. Akkor már fáj neki jobban. Mig egy kisebbet le lehet utána kötni játékokkal, feladatokkal, addig a 3 éves végig ott fog ülni az ablaknál és vár. Szerintem igy gondolta a tananyagod. Illetve, ha örökbe fogadnak valakit, akkor az a kisgyerek ugye nem emlékszik az eredeti szüleire, csak olyan kb. 2.5-3 éves korától, szerintem ez is ide tartozik.
2009. júl. 19. 23:34
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2009. júl. 20. 07:47
 7/8 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link] kotodesrol

2009. júl. 20. 13:29
 8/8 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszolónak nagyon köszönöm értékes információkhoz jutottam!
2009. júl. 20. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!