Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elmondjam az apjának?

Elmondjam az apjának?

Figyelt kérdés

Az exemmel volt néhány nosztalgia éjszakánk. Részéről csak szexről szólt, anno a kapcsolatunk is csak amiatt kellett neki. Én szerelmes voltam belé, az vagyok most is. Mindennél jobban szeretem. Védekeztünk, teherbe estem. Nem mondtam még el neki, nem is biztos hogy merném. Mérges lenne, nem akara apa lenni. Mert én mindenképpen megtartom. Nem lennék képes elvetetni, főleg mivel annak a gyereke, akit szeretek. Szóljak egyáltalán neki róla? Egyfelől joga van tudni, másfelől tudom, hogy neki rossz hír lenne ez és nem akarna az életünk része lenni. Nem akarom magamhoz kötni a babával, nem is lennék boldog, ha csak miatta lenne velem.

Másfelől barátnőm azt mondta, hogy gyerektartás így is úgy is járna. De szerintem ő azt nem is fizetné. Mellesleg olyan visszatetsző számomra, hogy elfogadjam a pénzét egy olyan gyerek címén, akit ő nem is akar. Mintha azért szülnék, hogy a pénzét megszerezzem.

Mit tennétek ti?

2012. nov. 10. 20:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
Mindenképp mond el neki.
2012. nov. 10. 20:03
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha az én párom így állna hozzá nem mondanám neki meg sosem, mert attól függetlenül, h nem várom el a pénzt, ha látni akarja adjon valamennyit. Az ilyen krapekból én kinézem a gyereket látni akarja, elvinni erre-arra, dicsekedni vele, de lóvét nem adna akkor tkp mit akar? Legalábbis én így vagyok evvel.
2012. nov. 10. 20:09
 3/11 A kérdező kommentje:
Én örülnék, ha látni akarná a gyereket, de attól tartok, hogy a pénzt még hamarabb kifizetné, minthogy a gyerekkel bármilyen kapcsolata legyen. Pénze sok van, de velem nem akarna semmilyen kapcsolatot.
2012. nov. 10. 20:23
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem kell a pénze, egyszerűen nem kéred a gyerektartást, de szerintem joga van tudni, mert mi van ha átkattan benne valami és ha nem mondod el neki, egyszer úgyis megtudja és hibáztatna a kimaradt évekért. Szóval üljetek le,mondd el neki, h már döntöttél, örülnél ha részt venne az életetekben, de ha nem, azt is elfogadod. Aztán majd meglátod, előtörnek-e belőle az apai érzelmek. Azért a gyereknek is jó lenne ha nem csak egy fantom lenne az apukája.
2012. nov. 10. 20:24
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az apának joga van tudni, joga van részt venni a gyerek életében. Ezért elmondanám. Aztán majd eldönti.

A másik a gyerektartás kérdése. Vedd tudomásul, hogy anya leszel. Felelős vagy a gyermekedért. A Te felelősséged, hogy minden más elé helyezd az Ő érdekét. Akár az érzelmeid, a szerelmed elé. Ha nem kérsz gyerektartást, akkor nem neked lesz kevesebb, hanem a gyerekednek. Szerintem nincs jogod a gyerektől ezt az összeget "elvenni". Olyan meg nincs, hogy nem fizet.

2012. nov. 10. 20:29
 6/11 anonim ***** válasza:

Mond el neki és meglátod a reakciót!!

De majd úgy is kell apasági elismervény akkor meglátod hogy áll hozzá.

2012. nov. 10. 20:31
 7/11 anonim ***** válasza:

Mi mellett estél teherbe? Biztos már a terhesség, vagy csak gondolod, hogy az vagy?

Szerintem mondd el neki, de közöld vele azt is, hogy ne fogod elvetetni, és ha nem akarja vállalni, akkor nem vállalja és kész, téged nem érdekel.

2012. nov. 10. 21:22
 8/11 anonim ***** válasza:

Joga van az apának tudni.

Elmondod, és a többi majd alakul. A gyerektartásról meg ne mondj le, ha ad.

Ha jól állsz anyagilag, akkor a gyt-t befizeted egy számlára. Jó kis pénz lesz az, ha nagy lesz már.

2012. nov. 10. 21:58
 9/11 anonim válasza:
Mondd meg neki. JOGA van tudni, hogy apa lesz. Ha nem mondod el neki, a születendő gyermeketekkel is "kitolsz" hiszen elveszed tőle a lehetőséget, hogy megismerhesse az apját.
2012. nov. 11. 00:39
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem is mond el neki. Gondolj bele a idősebb lesz és rá kérdez h miért nincs neki apja mit fogsz mondani neki? Nem mondhatod neki hogy eltitkoltad az apja elől a picit egyből megromlana a kapcsolatotok. Ha meg az apja megtudja valakitől akkor meg ő fog kiakadni, hogy mért nem szóltál neki róla. Vegyél bátorságot és mond el neki.
2012. nov. 11. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!