Ti elvetetnétek?

Figyelt kérdés
10 hetes vagyok,a párom és én is nagyon örültünk neki.Sosem volt rózsaszín ködös a kapcsolatunk,sokat veszekedtünk 2 éven keresztül,már fél éve szinte egyátalán nem veszekedtünk de mégis hiányosnak érzem a kapcsolatunkat.Sosem megyünk sehová,önző embernek tartom és ember számba se vesz mióta terhes vagyok csak a babát szereti úgyérzem.Én is szeretem már most hiába ilyen pici de sokat idegeskedek meg sírok hogy én nem érdeklem egyátalán..Ma elég veszélyesen összevesztünk,talán annyira hogy beszélni se vagyok hajlandó vele.Beszéltünk már arról ha szétmegyünk milesz a babával..Ő aztmondta elvenné tőlem, és azt nem szeretném ha más nő nevelné fel az én gyerekemet vele együtt.Most mit tegyek??elvetessem??Nem sok jövőt látok ebben a kapcsolatban főleg 17 évesen egyedül egy gyerekkel...Jó ittvannak a szüleim segítenek akármiben de mégsem élhetek örökké a nyakukon.Mindenki tanácsát és véleményét elfogadom:))

2012. okt. 31. 23:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előzővel. Nekem életem egyik legboldogabb pillanata volt, amikor a karomban tarthattam a kisfiunkat. Valóban leírhatatlan érzés. Hidd eel ez a szeretet olyan erős tud lenni, hogy hegyeket tud megmozgatni, ha kell. Bízz a gondviselésben, minden rendben lesz, rengeteg erőt kívánok Neked!!
2012. nov. 1. 07:25
 12/19 anonim ***** válasza:

Szia!

17 éves vagy, gondolom, a párod sem sokkal több. Egy férfi alapból beparázik, ha megtudjam, hogy gyereke lesz, még akkor is, ha tervezett baba. Szóval adj neki időt, adj időt a kapcsolatotoknak, ne szakíts vele. Simán lehet, hogy fel fog nőni ehhez a feladathoz. Az is lehet, hogy nem, és mondjuk lelép. De tudod, ha így állsz hozzá a babához, tuti tényleg felakasztanád magad az abortusz után. A többiben csak ismételném az előttem szólókat, én is megtartanám a helyedben.

Annyit tennék még hozzá, hogy vannak alapítványok, akik tudnak támogatni babakelengyében stb. Érdemes lehet őket megkeresni, ha a szüleiden kívül másra is akarsz támaszkodni. Tényleg, ők már tudják?

Afelől ne aggódj, hogy elvenné tőled a gyereket, ha szétmentek: mivel gondolom házasok sem vagytok, erre esélye a 0-val egyenlő. Kb akkor tudná, ha bebizonyítaná a bíróságon pszichiáteri leletekkel, hogy súlyos pszichiátriai betegséged van, mondjuk skrizofrén vagy vagy ilyesmi. Akkor szokták még a másik félnek ítélni a gyereket, ha az addig gondoskodó fél létfenntartása veszélybe került, tehát pl. az utcára kerülne a gyerekkel együtt.

Szó mi szó, ne írd még le a kapcsolatot, és boldog babavárást kívánok! Nem lesz egyszerű, de ennél csodálatosabb nincs!

2012. nov. 1. 08:38
 13/19 anonim ***** válasza:

Én is csatlakozok az előttem szólókhoz,ne vetesd el.Az anyaság a legcsodálatosabb hivatás egy nő életében!!Én az első babámat várom,és alig várom már,hogy itt legyen a karomban,hogy érezhessem a baba illatát,hogy puszilgathassam,hogy imádhassam őt!!

Bármi is legyen a kapcsolatod kimenetele,semmi képp se vetesd el,mert ott vannak a szüleid akiknél tudsz lakni,és akik segítenek neked mindenben!!

Az édesanyám miután megszülte a tesómat,aztán engem is harmadszor is teherbe esett,és már hármónkat nem tudtak volna eltartani a szüleim,ezért a harmadik babát elvetette.Ez 20 évvel ezelőtt volt,és azóta ezt a súlyt cipeli a lelkén,mert azóta sem tudott magának megbocsájtani!!Az abortusz után fél évig minden éjszaka sírva ébredt fel,mert annyira megviselte.Azóta sem múlik el úgy nap,hogy ne gondolna arra,hogy most hány éves lenne.A gondolataiban és a lelkében ott van a 3. babája!!

13+2 hkm

2012. nov. 1. 09:38
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Én megtartaná,,nem lenne szivem elvetetni ha van segitségem támogatoim.
2012. nov. 1. 10:29
 15/19 anonim ***** válasza:
Szerintem se vetesd el. Egyrészt mert megbánnád másrészt meg az is előfordulhat hogy szüleiddel is megromolhat a kapcsolatod. Ha szét is mentek akkor biztos találsz valakit aki mindkettőtöket szeretni fog. Sok ismerősömmel történt hasonló eset. De mindig megtalálták az igazit. Habár én 27vagyok bennem is meg van a félelem hogy nem biztos hogy jó ötlet a gyerek (17+3napos vagyok) Sajnos én nem számíthatók szüleimre mert messze laknak. De legalább neked ott vannak tudsz rájuk támaszkodni.
2012. nov. 1. 10:41
 16/19 betta55 ***** válasza:
52%
Én elvetetném.teherbe sem kellett volna esned.egy gyerek azért nemcsak rózsaszín ködből áll.mérlegeld,hogy el tudod e tartami,akàr egyedül is.ne a szüleidnek szűlj,hanem magadnak.
2012. nov. 1. 13:35
 17/19 anonim ***** válasza:
69%

Nem értek egyet a többiekkel. Azt azért végiggondoltátok, hogy egy 17 éves "kislányról" van szó??? Gondolom még tanulsz. Még szakmát kell szerezned, még dolgozni is el kellene kezdeni. Valamiből azt a gyereket el is kell tartani! Vagy az jobb, hogy szül egy gyereket és csak nagy nehézségek árán, küszködve tudja eltartani, hiszen még iskolába kellene járnia ( amit baba mellett nem könnyű) ahhoz, hogy később normális állása lehessen. A másik a párkapcsolat. Sokkal nehezebben fog a későbbiekben rendes pasit találni egy gyerekkel.....

Szép és jó, hogy abortuszellenes itt mindenki (én sem vagyok abortuszpárti), de azért néha gondolkodni is kéne egy kicsit! Ha a ti lányotok lenne ez a 17 éves lány, akkor is ezt tanácsolnátok neki? Mert azért itt valszeg a nagyszülők fogják nevelni az unokát. Hurrá......

2012. nov. 1. 14:01
 18/19 anonim ***** válasza:
68%

Igen, kedves előző, én a saját gyerekemet sem küldeném abortuszra. Lehet, h régebben érettebbek voltak ilyenkor a lányok, de szerintem ez nem 100%-ban korfüggő, h ki mennyire érett. Nagyon sok olyan 30 év körüli nő van szerintem, aki nem biztos, h érettebb lenne az anyaságra legalábbis lelkileg, mint ez a lány.

A másik meg, ha valaki szeretkezni tud 17 évesen, akkor az már nem olyan nagyon kislány. Én azt mondom, hogy ha valaki a szexhez felnőttnek érzi magát, akkor a következményeit is felnőttként vállalja.

Egyébként biztosan nagyon nehéz lehet, de nem egy nő van, aki gyerek mellett tanul, és csinál diplomát. Nem lehetetlen.

2012. nov. 2. 08:30
 19/19 anonim ***** válasza:
56%
Ha el akartad volna vetetni már megtetted volna. De te nem akarod, mert tudod hogy az a kicsi hozzád tartozik, a te részed. Akár milyen nehéz lesz de megéri, mert egy gyermek a világ legnagyobb ajándéka, és lemondani rólla hatalmas hiba. Olyan hiba amit nem lehet jóvá tenni.
2012. nov. 3. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!