Ha a 16. héten kiderülne, hogy Down kóros a baba, elvetetnétek vagy megszülnétek?
Lehet, hogy emiatt sokan elítélnek majd, de én igen.
És leginkább azért, mert ha én egyszer már nem leszek, ki gondoskodna róla?
judy
De nehéz kérdés. Szerintem álláspontot tudok csak neked írni, ami lehet, hogy a valóságban teljesen másként alakulna.
Hallottam nagyon sokszor arról, hogy senki sem tudja, micsoda kincs egy Down kóros ember. Hiszen mindennek örül, minden boldoggá teszi, és ez kihat a környezetére. De mivel sajnos sokszor társul a Down-hoz szívelégtelenség, súlyos szívbetegség, elképzelhető, hogy csak kínszenvedés lenne az élete. A lényeg: nekem van már két fiam, és Isten bocsássa meg, de én elvetetném. Nem tehetem meg, hogy teljesen rá áldozzam az életemet. És ha én meghalok? Bekerül egy intézetbe.... Sokan gondolhatják, hogy satnya kifogás. De én ezt gondolom.
nemreg voltam 12 hetes genetikai UH-n, minden ok, de elotte en is azen elmelkedtem, hogy nem tudnam elvetetni.
De az orvosom ugy fogalmazott, hogy a Down-koros gyerekek mellett nem lehet megoregedni, mert allando odafigyelestigenyelnek,felnott korban is. Neten is megneztem, elkeserito a latvanyuk.
Tehat, szerintem nem konnyu dontes, remelem, n -n ritkan kell ezen toprengniuk a kismamaknak, de a dontes felelossegteljes. Nekem , azt hiszem, nem lenne , szivem, de nem tudom , h viselkednek egy adott szituacioban.
Boldog babavarast!
Nem rólam van szó, egyik ismerősömnél felmerült a gyanu. Elég egyszerű emberek, mondták már képeket is nézegettek down-os gyerekekről, meg van amelyikük dolgozni is tud majd ha felnőtt lesz... :S
Hát persze. Én gyógypedagógus vagyok, biztos nem tartanám meg. A szívem megszakadna, hogy el kell vetetni, de azt a gyereket hosszú távon úgyis egy intézménynek szülném. Tudom milyen társbetegségei vannak a down szindrómának, tudom, hogy ezek közül a gyerekek közül kevés éri meg a felnőtt kort... De hiába mondom nekik, hogy fontolják meg, nem.
Az a baj, hogy az internetes oldalak is csak olyanokat írnak, hogy ha korai fejlesztés van akkor ilyen meg olyan eredmények érhetők el, ha megtanul írni olvasni, akkor szakiskolába is kerülhet, nagyon sok szeretetet adnak és önellátók, stb. Csak azt felejtik el, hogy ez egy olyan kromoszóma betegség, ami az értelmi képességeket is befolyásolja, a szakiskola az nem egyenlő a szakmunkással, és legtöbb down szindrómás a fenekét se tudja kitörölni, mert rövidke hozzá a karja és az hogy önellátó, az nem azt jelenti hogy önálló életvitelre képes.
Nincs még gyerekem, mindennél jobban szeretnék már, persze nem olyan egyszerű ez sem ahogy sokan képzelik, :)de tudom, ha baja lenne, elvetetném. Lehet elítéltek sokan, merthogy az én vérem, az én gyerekem, de mire szülném meg? Ááááá, eléggé rosszul érint amikor úgymond szakember van a közvetlen ismerős, mondhatni rokona között és nem gondolja végig hogy mivel jár ha megszüli a beteg babát.
Lehet, h most lepontoznak, de igen, elvetetném.
Ha én nem leszek már, ki gondoskodik majd a beteg gyerekemről? Az állam? Nna, ha a jelenlegi helyzetet vesszük figyelembe, amikor még a GYES-t is csak rászorultsági alapon akarják osztogatni...
Igen, elvetetném. A szüleimre nem hagyhatom a beteg gyerekemet, ha előttük halok meg; ha utánuk, akkor meg ki gondoskodna róla? A(z esetleges) testvére? Az én beteg gyerekemért én legyek a felelős, ne más! Nem? Egy fiatal férfi/nő nem biztos, h szívesen áldozná fel az életét a beteg testvéréért, akármennyire is szereti. Ez nagy felelősség.
Ha tudnám, h száz évig élek, és tudok gondoskodni egy életen át egy beteg gyerekről, megtartanám, és biztos, h nagyon szeretném. De úgy, h már azon is gondolkodom, h beadjam-e bölcsibe a lányomat 2 éves korában (az anyagiak miatt), nem biztos, h itthon tudnék maradni egy beteg gyerekkel tartósan, vagy fizetni tudnám a speciális iskolát.
Ezek miatt vetetném el.
Szia!
Nagyon nehéz döntés, nekem most lenne 13 hetes a babám, de elhalt, és ez a 12 hetes uh-on derült ki. Én elvetetném szerintem, az előttem leírók okai miatt.
Én pont arra gondoltam, hogy talán azért halt el, mert beteg lett volna..., de lehet csak nyugtatom magam.
Van már egy egészséges kislányom és ez is nagy felelősség, nem ám egy beteg gyermek, mégha nagy szeretetet is tudnak adni. De ha már én nem vagyok?
Sajnálom ami veled történt és remélem jól döntesz.
Amúgy ez már teljesen biztos?
Tudom hogy ez nagyon nehez dolog, de mi a ferjemmel mar az elejen megbeszeltuk, barmennyire is fajdalmas de mi nem tartjuk meg a babat ha beteg. Se neki se nekunk nem adhat teljes eletet. Szoval nem hiszem, hogy szabadna egy beteg babat megszulni.
En elhiszem hogy kedvesek, aranyosak, fejleszthetoek...de nem elhetnek 100%os eletet...mint ahogy a szulok sem.
Szia!
Én azt hiszem, vérző szívvel, de elvetetném, Amellett, hogy ő nem élhet teljes életet, lássuk be a társadalmunk, és az emberek sem a toleranciáról híresek! Természetesen a szülők élete is teljesen megváltozik, állandó odafigyelés, törődés szükséges, és, ha még ,ás betegségekkel is társulna, a szívem szakadna meg, hogy segíteni nem tudok. Szörnyű ezt mondani, de ebben a világban az ember elgondolkodik, hogy mikor és mennyi gyermeket mer bevállalni, akit tisztességesen fel tud nevelni. Hiszen az állam sem a túlzott támagatásról híres, legyen az anyagi, vagy más természetű... Ez egy nagyon nehéz döntés, és tényleg mérlegelni kell!
Bocsánat hogy megkérdezem de hogy merült fel a gyanú,h. már ezen gondolkoznak?
Uh-n látták vagy magzatvízvizsgálat volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!