Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha a 16. héten kiderülne,...

Ha a 16. héten kiderülne, hogy Down kóros a baba, elvetetnétek vagy megszülnétek?

Figyelt kérdés
2009. jan. 25. 20:35
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Egy érdekes történet. Van egy kolléganőm, gyp intézményben dolgozott világ életében, szerintem ő maga is gyp-s. Minden vágya egy kisbaba volt, amit meg is értek. Terhes lett, elvetélt, megint terhes lett, megint elvetét, megint terhes lett, asszem ikrekkel, elhaltak a magzatok 5 hónapos korban, megszült. Akkor elmentek genetikai vizsgálatra, mondták, hogy ne igen próbálkozzanak, mert nagy a valószínűsége, hogy nem tud egészséges babát kihordani. Csak nem adta fel, megint terhes lett. Megszületett a baba mindenféle bajjal, 8 hónapos korában elvitte egy tüdőgyulladás a picit. Csak nem adta fel, megint terhes lett, az ultrahangon mondták, beteg a baba, ne tartsa meg. Addig ment amig talált egy dokit aki megszülette. Megszületett megint a fia. Súlyos fogyatékos, minden ami létezik. Értelme, a szeme, a mozgása, nyúlszáj, farkastorok, és mindemellett idegbeteg, nyugatózni kell. Most 7 éves kb a gyerek, eljutottak oda, hogy beadják valami elfekvőbe mert ez nem élet senkinek. Ilyenkor azt mondom, ha megszülte, nevelje, ugyanakkor tudom, hogy én magam se lennék képes nevelni egy ilyen gyereket, aki meg se ismer és artikulátlanul üvölt egész nap. A mai napig nem tudom magamban elsönteni, hogy elítéljem-e emiatt vagy sajnáljam. Persze, sajnálom, de aki hülye...
2009. jan. 25. 21:04
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Én anno ezt végiggondoltam, és súlyos rendellenességű babát elvetetnék, Down-kórost is. Nem hinném, hogy olyan boldog élettől fosztom meg őt!

Szomorú, de ez van. Mi így döntenénk!

2009. jan. 25. 21:05
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Elvetetném, mert nagyon sok egyéb szervi betegség társul hozzá és különböző súlyossági fokai vannak. Nem bírnám végignézni hogy szenved ő is meg az egész család.
2009. jan. 25. 21:05
 14/27 A kérdező kommentje:
Az afp lett nagyon alacsony álítólag, felkiáltójellel meg kell ismételni. Amúgy meg irtó pici a baba, fele akkora mint a másik gyerekük volt ennyi idős korban. Tehát még semmi sem biztos. Remélem nem igazolódik be a down és semmi más sem, de mondta hogy tuti megtartaná. Engem meg elítél, hogy elvetetném. Amúgy az anya és az apa közt vérösszeférhetetlenség is van ami szintén nagy kockázattal jár, ugyanis nem kapott az előző gyerek után ellenszérumot így bármikor termelhet antitesteket a baba ellen. :S
2009. jan. 25. 21:07
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Köszi a választ. Csak azért kérdezem mert az AFP nekem is alacsony lett bár nem nagyon. De ha kicsi a baba lehet,h. nem is jó időben lett levéve (nekem ez volt a baj).

Különben ez nagyon nehéz döntés. Nem is tudom mit tennék...komolyan.

2009. jan. 25. 21:14
 16/27 A kérdező kommentje:
Mennyi lett az AFP-d?
2009. jan. 25. 21:19
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
0.65 lett. Nálunk 0.7-től jó. Állítólag ez változó csak ezért írom. Az orvosom szerint nem kell az AFP-re alapozni de gondolom még egy csomó mindent meg fognak csináltatni ők is. Meg lehet,h. jó is lesz az eredmény az ismétlésnél.
2009. jan. 25. 21:26
 18/27 A kérdező kommentje:
Neki 0.7 és felkiáltójeles. Úgy tudom, hogy 0.7-től jó... na mindegy. Csak kíváncsi voltam, hogy megtartanátok-e vagy sem.
2009. jan. 25. 21:29
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Így riogatják a kismamákat. Én is hallottam,h. a 0.7-re is azt mondják,h alacsony...de ha egyszer 0.7-től jó akkor...nem értem. Egyébként a down-kórt AFP-vel nem lehet felismerni ez tényleg csak arra jó,h. álmatlan éjszakákat okozzon.

Amiatt az összeférhetetlenség dolog miatt aggódnék a helyükben inkább.

Bocs még egyszer mert nem a kérdésedre válaszoltam.

2009. jan. 25. 21:44
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 vetélésem volt,amit először arra fogtak,hogy biztos betegek lettek volna...,aztán kiderült a hormongyengeség.Kaptam gyógyszert stb,már elmúlt 1 éves a kisfiam,de azt mi is beszéltük már a párommal pár tv műsor kapcsán,hogy tényleg csak a maga megnyugtatására mondja a fogy. gyereket nevelő szülő,hogy boldog a gyereke.Az a gyerek azt sem tudja milyen a való élet,elvan a maga kis világában.A mi falunkban(nincs rokonok közötti házasság ezeknél) nagyon sok fogyatékos van(értelmi és testi is).Van 1 30 körüli szegény Down kóros,aki olyan szinten van,mint kb most az én fiam.Van viszont 1 27 éves is akinél volt pénz fejlesztésre és neki van szakmája,barátnője...Én pont ezért nem tudnék,mernék vállalni 1 beteg babát,mert tudom nem tudnék neki mindent megadni!
2009. jan. 25. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!