Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha a 16. héten kiderülne,...

Ha a 16. héten kiderülne, hogy Down kóros a baba, elvetetnétek vagy megszülnétek?

Figyelt kérdés
2009. jan. 25. 20:35
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
80%
Terhessegem elott 1honappal kaptam meg a rubeola elleni oltast,es a doki teljesen ram bizta a dontest hogy megtartom e babat v elvetetem/75% esely hogy a baba betegen szuletik majd-mondta!/Megtartottam!Ma a fiam 7,5eves,fantasztikus nagy,okos eros gyerek!!!4,5kg-val szuletett,tokeletes emberke!!!Hala Istennek megtartottam,o most az eletunk ertelme!
2009. jan. 25. 23:02
 22/27 anonim ***** válasza:
86%

képtelen lettem volna a 16. héten elvetetni a babámat. már akkor éreztem! hiába értem meg, amiket írtak a legtöbben. nekem nem ment volna. Hála Istennek gyönyörű, okos kisfiam született!

de az előttem válaszoló történetéhez hasonlót is tapasztaltunk már ismerősöknél. szerencsére megtartották a down-osnak jósolt babát!

de nem ítélem el azokat akik másként döntenek, csak nekem nem ment volna.

2009. jan. 25. 23:10
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Elvetetném. Az vetheti rám az első követ, aki nevel fogyatékos babát. Mindenki más megtarthatja a véleményét magának. Egyébként az Afp nagyon sokszor ad fals eredményt, nem véletlen, hogy a fejlett nyugati országokban már nem is szabad ezt a vizsgálatot alkalmazni.
2009. jan. 26. 08:31
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem két ismerősöm is van, akik- annak ellenére hogy az afp-n és még utána is vizsgálatok után is azt mondták, hogy down-kóros lesz a babájuk, megtartották. És mindkettőnek egészséges kisfia van most. Én - ne verjen mega Jóisten- de ha megtudnám, hogy beteg a babám, akkor elvetetném. Mi ezt a férjemmel le is tisztáztuk a legelején. Két egészséges kislányom van, nekem is most volt egy vetélésem, amikor elkezdtem vérezni, már mondtam is az orvosnak, hogy nem szeretném, ha mindenféle nyugtatókkal meg görcsoldókkal visszatartanák, mert lehet, hogy valami baja lenne. Ahogy már egy hozzászóló írta, az is lehet, hogy csak hormonhiány nálam is és teljesen egészséges lett volna. Bár megkaptam minden gyógyszert és injekciót, annak ellenére erős vérzéssel elment. Én most úgy gondolom jobb így, mintha a két egészséges kislányom mellé született volna eg beteg baba. Persze az is más, ha a szülőnek kell eldönteni, hogy mi legyen és az a terhesség nem is kicsi már. Én könnyebb helyzetben voltam, mert a sors elrendezte helyettünk. DE a te ismerőseidél ez még egyáltalán nem biztos, nagyon szorítok nekik, hogy minden rendben legyen és más vizsgálatok igazolják, hogy eészséges a babájuk!
2009. jan. 26. 09:12
 25/27 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

Lehet engem is sokan bántanak majd ezért, de van két Hál Istennek egészséges gyerekem, nem büntetném őket egy beteggel.

Most ismét Várandós vagyok, 28. hetes, de ha akár a gyanú is felmerült volna, nem tartottuk volna meg, pedig sok vetélés után, inszeminációval sikerült:-(

2009. jan. 26. 09:33
 26/27 anonim ***** válasza:
96%

A második gyerekkel voltam várandós mikor az uh-on mindkét oldali vesemedence tágulatot és mindkét oldalon agyi cisztát láttak. Amíg vártuk a magzatvíz vizsgálat eredményét, addig elhatároztuk, hogy ha beteg a baba, nem tartjuk meg. Az orvosom is ezt ajánlotta mikor elküldött a genetikára a rossz uh miatt. Azt mondta, egy egészséges gyerek mellé nem szabad beteget vállalni.

Szerencsére semmi elváltozást nem mutattak ki és egészségesen született meg a gyermekünk.

2009. jan. 26. 10:25
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Volt egy ismerősöm, akinek a 5 vagy 6. hónapban derült ki, hogy súlyos beteg a babája (nem down volt, hanem nyitott koponyával, vagy ilyesmi), nála megindították a szülést akkor. Hát, el se tudom képzelni mit élhetett át, de én se merném vállalni.
2009. jan. 26. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!