Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vallásos szülők! Ti elvetetnét...

Vallásos szülők! Ti elvetetnétek a babátokat, ha kiderülne hogy beteg?

Figyelt kérdés
Mondjuk a 18. héten derülne ki h down-os.
2012. aug. 29. 21:08
 1/10 anonim ***** válasza:
72%
Ilyenben senki nem tud dönteni amíg nincs benne.
2012. aug. 29. 21:43
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha VALÓBAN vallásosak a szülők, szerintem tuti h nem. Nekem volt ilyen ismerösöm, hívők voltak, orvosok 18. hét körül megmondták, h ez a baba beteg lesz (súlyos nyitott gerinc) ők mégis vállalták. A legtöbb vallásban az abortusz kerülendő.
2012. aug. 29. 21:50
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom. Talán. De lehet bíznék benne hogy tévednek, vagy ha megszületik tudnak rajta segíteni.

18 hetesen már olyan nagy az a baba a pocakban, nem csak 1-2 centi ...

2012. aug. 29. 22:43
 4/10 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyire élném bele magam és mennyire szeretném meg a babámat.Még az elején én is azt mondtam hogy ha beteg lesz nem tartom meg(szerencsére egészséges),de ma már azt mondom hogy igen mert annyira megszerettem Őt.Nem tudnám megöletni ha downos lenne.Persze ha valami sulyos akkor ms a helyzet.Attól is függ milyen betegség,mit mond az orvos.
2012. aug. 29. 23:25
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem,nem vetetnenk el. Hinnenk abba,hogy Isten nem veletlenul enged meg barmit az eletunkbe. Semmi se tortenhet az O tudta nelkul. Persze nem lenne konnyu,nagyon nem de nem csak a jot es a kellemeset kell elfogadnunk hanem a rosszat es a kellemetlen dolgokat is.

Mielott meg barki azt mondja,hogy ez most szep es jol is hangzik csak szolok,hogy most varom a masodik gyerekunket es az egyik eredmenyem nem lett jo ami miatt down-kor gyanu merult fel. Elkuldtek genetikushoz es O is kerdezte,hogy vallaljuk-e akkor is ha beteg lesz. Mi pedig mondtuk,hogy igen. Azota kiderult,hogy egezseges a gyerekunk,persze biztosan csak 4 het mulva fog kiderulni ha megszuletett.

2012. aug. 30. 01:53
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha valaki valóban vallásos, szerintem nem veteti el. Nálunk legalábbis a férjem vallásos, jár templomba, a gyerekeket is viszi. Én sajnos nem vagyok gyakorló hívő de szerencsére nem zavaró a házasságunkban. na de visszatérve, terhes lettem a harmadik babánkkal, nem tervezetten, védekezés mellett. És a férjem nézete szerint szóba se jöhetett az abortusz másrészt a különböző teszteket is feleslegesnek tartotta (kombinált teszt amnio stb.) mert ha beteg úgyis megtartottuk volna.

Természetesen azért megcsináltattam ezeket a teszteket, mert nem akartam végigizgulni 9 hónapot.

2012. aug. 30. 08:49
 7/10 A kérdező kommentje:
Nemrégiben ilyen helyzetbe kerültünk,de én nem vállaltam (hiszek Istenben,de járok rendszeresen templomba),hogy esetleg el kelljen venni a babámat.Ő már akkor nagy volt,18 hetes. Arról jutott eszembe,hogy vajon aki hívő az elvetetné-e a babáját,ha kiderülne hogy súlyos beteg.
2012. aug. 30. 13:47
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk később, a 25-26. héten derült ki rendellenesség (oldalkamrai tágulat, amiből vízfejűség is lehet, testi és értelmi fogyatékosság). El sem tudom mondani, mennyit sírtam és mit éreztem, a terhesség attól kezdve nem volt öröm számomra, de eszünkbe sem jutott abortálni. A hitem összezsugorodott, de végig bíztam és reménykedtem, imádkoztam. A férjem volt akkor a példaképem, az ő erejéből, biztatásából merítettem erőt.

Már majdnem 2 éves a gyermekünk, makkegészséges... azt mondják, genetikai ügy lehetett az a tágulat, nincs jelentősége... de sokáig senki sem merte azt mondani, hogy minden rendben lesz vele...

A babánk János napon született, ami azt jelenti: Isten kegyelme.

Legyen áldott az Úr érte!

2012. aug. 30. 15:03
 9/10 A kérdező kommentje:
Ez nagyon szép történet:)
2012. aug. 30. 15:18
 10/10 anonim ***** válasza:

8-as.

Gratulálok a kisfiúhoz.

Igen az orvos tudomány sem tökéletes de egy genetikai betegségen a hitt nem segít.

2012. aug. 30. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!