Vallásos szülők! Ti elvetetnétek a babátokat, ha kiderülne hogy beteg?
Nem tudom. Talán. De lehet bíznék benne hogy tévednek, vagy ha megszületik tudnak rajta segíteni.
18 hetesen már olyan nagy az a baba a pocakban, nem csak 1-2 centi ...
Nem,nem vetetnenk el. Hinnenk abba,hogy Isten nem veletlenul enged meg barmit az eletunkbe. Semmi se tortenhet az O tudta nelkul. Persze nem lenne konnyu,nagyon nem de nem csak a jot es a kellemeset kell elfogadnunk hanem a rosszat es a kellemetlen dolgokat is.
Mielott meg barki azt mondja,hogy ez most szep es jol is hangzik csak szolok,hogy most varom a masodik gyerekunket es az egyik eredmenyem nem lett jo ami miatt down-kor gyanu merult fel. Elkuldtek genetikushoz es O is kerdezte,hogy vallaljuk-e akkor is ha beteg lesz. Mi pedig mondtuk,hogy igen. Azota kiderult,hogy egezseges a gyerekunk,persze biztosan csak 4 het mulva fog kiderulni ha megszuletett.
Ha valaki valóban vallásos, szerintem nem veteti el. Nálunk legalábbis a férjem vallásos, jár templomba, a gyerekeket is viszi. Én sajnos nem vagyok gyakorló hívő de szerencsére nem zavaró a házasságunkban. na de visszatérve, terhes lettem a harmadik babánkkal, nem tervezetten, védekezés mellett. És a férjem nézete szerint szóba se jöhetett az abortusz másrészt a különböző teszteket is feleslegesnek tartotta (kombinált teszt amnio stb.) mert ha beteg úgyis megtartottuk volna.
Természetesen azért megcsináltattam ezeket a teszteket, mert nem akartam végigizgulni 9 hónapot.
Nálunk később, a 25-26. héten derült ki rendellenesség (oldalkamrai tágulat, amiből vízfejűség is lehet, testi és értelmi fogyatékosság). El sem tudom mondani, mennyit sírtam és mit éreztem, a terhesség attól kezdve nem volt öröm számomra, de eszünkbe sem jutott abortálni. A hitem összezsugorodott, de végig bíztam és reménykedtem, imádkoztam. A férjem volt akkor a példaképem, az ő erejéből, biztatásából merítettem erőt.
Már majdnem 2 éves a gyermekünk, makkegészséges... azt mondják, genetikai ügy lehetett az a tágulat, nincs jelentősége... de sokáig senki sem merte azt mondani, hogy minden rendben lesz vele...
A babánk János napon született, ami azt jelenti: Isten kegyelme.
Legyen áldott az Úr érte!
8-as.
Gratulálok a kisfiúhoz.
Igen az orvos tudomány sem tökéletes de egy genetikai betegségen a hitt nem segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!