Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kell-e majd fizetnem ha...

Gabi86 kérdése:

Kell-e majd fizetnem ha szülök? (többi lenn)

Figyelt kérdés
Nekem idén decemberig van szerződésem a munkahelyen és teherbe estem(aminek nagyon örülünk).Mondtam már a főnökeimnek,hogy mi van.És arra lennék kíváncsi hogy miután nem lesz munkahelyem(mert szerintem nem hosszabbítják meg a szerződésemet),a Tb-met nem vonják és akkor fizetnem kell-e(a korházban)ha szülök.Vagy hol tudok ennek utánna kérdezni vagy nézni?A válaszokat előre is köszönöm.

2012. okt. 28. 19:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, én munkanélküli segélyt kaptam terhesség alatt, és mikor szültem nem kellett fizetnem a kórházi ellátásért!! Nekem a munkanélküli ellátásból is vonták a Tb-t!
2012. okt. 29. 09:03
 12/21 anonim ***** válasza:

Úgy van ahogy az utolsó elötti írta. Kötelező (lenne) fizetni,havi 6400 ft jelenleg. Én pont idén szivtam meg ezzel. 33 ezret kellett volna visszakapjak adóvisszatérítésként májusban, erre be kellett mennem a NAV-hoz, hogy átnézzük a korábbi rendezetlen tb-elmaradásaimat.. Kijött, hogy 2008 szeptől-2010.márciusig nem volt utánam fizetve a tb, így keletkezett egy szép kis hátralék, amiből levonták az adóvisszatéritésből járó pénzemet, de még így is majd ugyanannyi hátralékom maradt.

ellenőrizni ritkán szokták a befizetést, de ha elmész orvoshoz, ott aláiratnak veled egy papírt, hogy tudsz róla hogy nincs rendezve a tb-d és 30 napon belül rendezed.

Én is ismerek olyat, aki 7 éve feketén dolgozik, azóta nincs tb-je, nem kapott még bírságot,de ami késik nem múlik szerintem.

Ha meg regisztrált munkanélküli vagy, akkor igényelhetsz az önkormányzattól olyan segélyt, ami abból áll hogy a tb-et befizetik...

2012. okt. 29. 09:35
 13/21 anonim ***** válasza:
Férjem fizette rendesen amíg munkanélküli volt. De pont hónap felénél kezdett dolgozni valahogy és az a hónap rendezetlen maradt. Ez 3 éve volt, és most küldték miatta a csekket.... Szóval előbb-utóbb kiderül ha van vmi elmaradás, nem érdemes halmozni.
2012. okt. 29. 10:13
 14/21 anonim ***** válasza:

Sok esetben nem kell fizetni, mivel más jogcímen vagy jogosult pl, nem kell fizetni ha:

- 18 év alatti magyar állampolgár vagy

- nyugdíjas vagy

- hajléktalan

- szociális, álláskeresési, családtámogatási ellátásban részesülsz!!!

Utóbbi alapján nem fizet sok ember.

2012. okt. 29. 14:07
 15/21 anonim ***** válasza:
Egyébként egyáltalán nem sok idő, amíg rájönnek, hogy nem fizetsz. És rengeteg visszacsatolási mechanizmus működik a tb-szervek és az adószervek között.
2012. okt. 29. 14:08
 16/21 anonim ***** válasza:
A mai számítástechnikai eszközökkel szinte teljes körűen ki tudják szűrni, hogy ki az aki potyautas. Én a NAV-ban dolgozom (ne utáljatok). Végeztünk ilyen ellenőrzéseket is. Megkaptuk a főnökünktől, hogy kit kell ellenőrizni és kész. Nyilván azért fordul elő, hogy van aki megússza, mert nincs arra kapacitása a NAV-nak, hogy 6000 Ft-okat hajtsanak be szinte vagyontalan emberektől, amíg több milliós, vagy több száz milliós Áfa csalásokkal is lehet foglalkozni.
2012. okt. 29. 14:15
 17/21 anonim ***** válasza:
16-os: dehogyisnem van kapacitása, még kevesebbre is. Férjemnek 5ezervmennyi volt a 3 évvel ezelőtti tartozása arra a félbevágott hónapra, és most kiküldték.
2012. okt. 29. 14:28
 18/21 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.De hol tudok ennek pontosan utána kérdezni?
2012. okt. 29. 16:42
 19/21 anonim ***** válasza:
NAV
2012. okt. 29. 18:19
 20/21 A kérdező kommentje:
köszi
2012. okt. 29. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!