Kell-e majd fizetnem ha szülök? (többi lenn)
Úgy van ahogy az utolsó elötti írta. Kötelező (lenne) fizetni,havi 6400 ft jelenleg. Én pont idén szivtam meg ezzel. 33 ezret kellett volna visszakapjak adóvisszatérítésként májusban, erre be kellett mennem a NAV-hoz, hogy átnézzük a korábbi rendezetlen tb-elmaradásaimat.. Kijött, hogy 2008 szeptől-2010.márciusig nem volt utánam fizetve a tb, így keletkezett egy szép kis hátralék, amiből levonták az adóvisszatéritésből járó pénzemet, de még így is majd ugyanannyi hátralékom maradt.
ellenőrizni ritkán szokták a befizetést, de ha elmész orvoshoz, ott aláiratnak veled egy papírt, hogy tudsz róla hogy nincs rendezve a tb-d és 30 napon belül rendezed.
Én is ismerek olyat, aki 7 éve feketén dolgozik, azóta nincs tb-je, nem kapott még bírságot,de ami késik nem múlik szerintem.
Ha meg regisztrált munkanélküli vagy, akkor igényelhetsz az önkormányzattól olyan segélyt, ami abból áll hogy a tb-et befizetik...
Sok esetben nem kell fizetni, mivel más jogcímen vagy jogosult pl, nem kell fizetni ha:
- 18 év alatti magyar állampolgár vagy
- nyugdíjas vagy
- hajléktalan
- szociális, álláskeresési, családtámogatási ellátásban részesülsz!!!
Utóbbi alapján nem fizet sok ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!