Nekem idén decemberig van szerződésem a munkahelyen és teherbe estem(aminek nagyon örülünk).Mondtam már a főnökeimnek,hogy mi van.És arra lennék kíváncsi hogy miután nem lesz munkahelyem(mert szerintem nem hosszabbítják meg a szerződésemet),a Tb-met nem vonják és akkor fizetnem kell-e(a korházban)ha szülök.Vagy hol tudok ennek utánna kérdezni vagy nézni?A válaszokat előre is köszönöm.
Minden hónapban te magad befizetheted a saját TB.-det, ez havi 6500Ft. Így továbbra is rendezve lesz a biztosításod.
De ha bejelentkezel a munkaügyibe akkor lehet az önkormányzat átvállalja a TB fizetésedet.
2012. okt. 28. 20:01
2/21 A kérdező kommentje:
köszi a választ
2012. okt. 28. 20:04
3/21 anonim válasza:
Igaza van az elsőnek. Annyiban kiegészíteném, hogy nem befizetheted, hanem be kell fizetned, ha más alapon nem vagy biztosított.
2012. okt. 28. 20:04
4/21 anonim válasza:
Oké ez igaz tényleg ez nem lehetőség hanem kötelező.
2012. okt. 28. 20:13
5/21 anonim válasza:
Akkor még egy dologgal kiegészíteném, a terhességedre tekintettel KELL elsősorban külön befizetned majd, ha valóban nem hosszabbítják meg a szerződésed. Amúgy nem kell fizetni, csak abban az esetben szivacs van, ha lebetegszik vki...:S
2012. okt. 28. 20:40
6/21 anonim válasza:
Ne haragudj utolsó, de ez nem így van. Magyarországon kötelező az eü. biztosítás. Akár megy orvoshoz valaki, akár nem. Ha nincs biztosítása valamilyen alapon és magának sem fizeti, akkor úgynevezett potyautas lesz. Ha a NAV ellenőrzi, akkor visszamenőleg, pótlékkal, bírsággal be kell fizetni az elmaradt összeget.
2012. okt. 28. 20:54
7/21 anonim válasza:
Utolsónak van igaza.
Sokan azt gondolják, hogy ők nem járnak sztk alapon orvoshoz vagy járnak de csak nagyon ritkán, így nem fogják más ellátását fizetni, ha betegek, majd elmennek magánorvoshoz vagy amúgy is ahhoz járnak.
Na ez nem így van! Magyarországon a tb KÖTELEZŐ!!! Ha észreveszik, hogy nem fizeted, behajtják (adó módjára).
2012. okt. 28. 21:38
8/21 anonim válasza:
Pontosan ha jársz orvoshoz ha nem fizetned kell mert visszamenőleg is vissza kell fizetned...de még annyit ha van munkahelyed menj el segélyre esetleg vagy az önkormányzattól lehet kérni úgymond rászorultsági alapon a tb fizetését...de persze ehhez fejenként nem haladhatja meg a 33ezer Ft-ot a jövedelmetek...
2012. okt. 29. 07:26
9/21 anonim válasza:
Értem, akkor ha kötelező fizetni, sok munkanélküli ember-akiknek sokszor a mindennapi élelelmre sincs pénzük- ahogy végre munkába áll 1x, már küldik neki másnap a csekket, h fizess ? Meg a kisebbségieknek? De jó is lenne. Ti melyik országban éltek? Elméletileg kötelező. Gyakorlatilag meg ha nincs bejelentett munkahely, vagy nem fizeted, senkit nem érdekel. Vagy mész magándokihoz, vagy nem leszel beteg, vagy más váltja ki az ő nevére (ha a dokival meg lehet beszélni), vagy ott helyben kiállítják a vizsgálatokért a számlát. (bár ezt gondolom kevesebben választják)
2012. okt. 29. 08:29
10/21 anonim válasza:
Kedves 9-es.
Miért írsz ilyeneket, ha nem ismered a helyzetet. Hidd el hogy van, akit érdekel és ezt ellenőrzik is. Többek között én is végeztem már ilyen ellenőrzéseket. Akinek élelemre sincs pénze, annak szociális rászolultsági alapon nem kell fizetni. Rengeteg jogcím van, ami alapján nem kell fizeni, nemcsak abban az esetben, ha valaki dolgozik. Tulajdonképpen az a ritka eset, ha valaki köteles maga után fizetni.
Ez nem úgy működik, hogy elbocsátanak, aztán másnap postán csekket kapsz. Mindenkinek magának kell intézni a bejelentést egy nyomtatványon és onnantól kezdve utalni, vagy csekken fizetni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!