Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire terhelhető fizikai...

Mennyire terhelhető fizikai munkával egy kismama, (mennyit emelhet stb)?

Figyelt kérdés

A párommal gyerekvállaláson gondolkodunk, de egyelőre még az egyetemet is csinálom a munka mellett, így elég fontos lenne, hogy pénzt tudjunk gyűjteni mielőtt a kicsi megszületik. Árufeltöltőként dolgozom. Vannak kolléganőim, akik bár pénztárosok, így olyan nagyokat nem emelgetnek, de szinte azonnal szülési szabira mentek, amikor kiderült, hogy babát várnak és vannak olyan kolléganőim is akik 8 hónapos terhesen mentek csak el szabira. Így nemigazán tudom belőni mire számítsak. Van, hogy nehezeket kell emelni és megterhelő, de többféle munkakörben dolgozom, így talán megoldható lenne, hogy amíg terhes vagyok a könnyebbiket csináljam. Amúgy jó fizikumú vagyok, vékony, de az állóképességem jó, sportoltam sokáig, egészséges vagyok. Mire számíthatok így?

21/L

2012. okt. 26. 21:21
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
inkább nem reagálnék...
2012. okt. 27. 15:17
 12/15 anonim ***** válasza:

1. Ha terhes vagy, akkor nem gondolkodtok a gyerekvállaláson, hanem NEM gondolkodtatok és jön a gyerek.

2. Ha a párodnak van elég pénze, akkor minden dolgozol egyetem mellett?

3. A terhességnek az egyetem nem árt, a nehéz fizikai munka inkább.

4. Terhesen - ha egyébként nem veszélyezetett vagy - nyugodtan emelgethetsz 5-10 kg-ot esetenként, rakodóként viszont nem célszerü dolgozni.

5. SOk ember között dolgozni fokozza a fertözésveszélyt, és ezzel a baba egészségét.

6. Az ide-oda mászkálós munka kevésbé megterhelö, mint az ácsorgós.

2012. okt. 27. 20:06
 13/15 A kérdező kommentje:

"1. Ha terhes vagy, akkor nem gondolkodtok a gyerekvállaláson, hanem NEM gondolkodtatok és jön a gyerek."

Eddig is tudtuk, hogy majd akarunk gyereket, de nemigazán merültünk bele a tervezgetésbe. Most, hogy úgy néz ki lehet terhes vagyok elkezdtünk tervezgetni. Jövő héten megyek dokihoz, akkor tudunk majd biztosat. De igazából már mindketten örülnénk, ha terhes lennék és ha esetleg nem vagyok, akkor is szeretnénk babát, amint lehet. így értettem, azt hogy gondolkodunk.

Azért dolgozom, mert egyrészt szeretem csinálni, és már jóval azelőtt is dolgoztam, hogy a párommal találkoztam volna, másrészt attól, hogy ő el tudna tartani mindkettőnket egyedüli keresőként is, attól még én nem akarom, hogy ő tartson el, amíg van lehetőségem dolgozni.

2012. okt. 27. 23:41
 14/15 anonim ***** válasza:

úRISTEN LÁNYOK,ÚGY LÁTOM FRONT VAN!!!!

A leányzó a kérdésére még nem sok választ kapott,csak az acsarkodás.....

Szerintem az egyetemet mindenféleképpen végezd el,erre nagyon figyelj,kihagysz egy évet,aztán akkora lesz a manód,h inkább még egyete és még egyet és azt veszed észre,h hopp hol is a diplomám.

A kérdésedre válaszolva én mikor elsőnek voltam terhes vend.iparba dolgoztam,egy cukiba voltam pultos-felszolgáló.Hát ez menős meló,sok ember között,meg azért emelni is kell,nem könnyű egy itallal megrakott tálca...meg a hűtőket is kell tölteni...de jól bírtam,azért kellett 5 hósan abbahagynom,mert a pocaktól nem tudtam benyúlni a pultb a sütikért,csak ha ráfeküdtem volna.

Most a 2. terhességem más úgy érzem,alig emelek vmicskét -nem dolg még,csak takarítani járok egy helyre-és barnázgatok néha.

Szerintem ez nem tudom mitől függ,előre ezt nem igazán lehet megmondani.

Azt azért tudd,hogy sajnos nagyon-nagyon sokan amint + A teszt már táppénzre is mennek,ok nélkül!Persze,ha oka van akkor ez más,nem akarok senkit se bántani!

Boldog babavárást ha úgy alakul!

2012. nov. 6. 13:56
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszi szépen!:)

Remélem hamarosan úgy alakul majd, egyelőre várunk, de nem sokáig az biztos:)

2012. nov. 12. 01:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!