Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire terhelhető fizikai...

Mennyire terhelhető fizikai munkával egy kismama, (mennyit emelhet stb)?

Figyelt kérdés

A párommal gyerekvállaláson gondolkodunk, de egyelőre még az egyetemet is csinálom a munka mellett, így elég fontos lenne, hogy pénzt tudjunk gyűjteni mielőtt a kicsi megszületik. Árufeltöltőként dolgozom. Vannak kolléganőim, akik bár pénztárosok, így olyan nagyokat nem emelgetnek, de szinte azonnal szülési szabira mentek, amikor kiderült, hogy babát várnak és vannak olyan kolléganőim is akik 8 hónapos terhesen mentek csak el szabira. Így nemigazán tudom belőni mire számítsak. Van, hogy nehezeket kell emelni és megterhelő, de többféle munkakörben dolgozom, így talán megoldható lenne, hogy amíg terhes vagyok a könnyebbiket csináljam. Amúgy jó fizikumú vagyok, vékony, de az állóképességem jó, sportoltam sokáig, egészséges vagyok. Mire számíthatok így?

21/L

2012. okt. 26. 21:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Ezt nem lehet előre megmondani. Régen a nők a terhesség utolsó napjáig dolgoztak,n és fizikai munkát is végeztek. Emelgettek, kapáltak stb. Emiatt nem vetéltek el.

Ha bármi gond lenne a terhességeddel, az orvos úgy is szólna.

2012. okt. 26. 21:28
 2/15 anonim ***** válasza:

Raktárban emelgetni nem lehet és ez nem a fizikumtól függ, a pénztárosi meló meg fertözés veszélyes onnan is gyorsan kiirna a doki.

Az egyetem után probálj normál melót találni ne az árufeltöltöi bére válalj babát. Fiatal vagy pár évet még várhatsz.

2012. okt. 26. 21:31
 3/15 anonim ***** válasza:

Szerintem amig még egyetemre jársz meg dolgozol mellette, hogy meg tudjatok élni, addig nem célszerü gyereket vállalni, mert igy sem a gyerek, sem az egyetem nem sikerül.

De ha bármi pici probléma is van a terhességgel, akkor emelgetéstöl elmehet a baba.

Az meg, amit az elözö irt: ha minden rendben van a kismamával meg a babával is, akkor végig tudja dolgozni a terhességet, és régen ugyan ez szokás volt, de rengeteg terhesség megszakadt ilyesmik miatt.

2012. okt. 26. 21:34
 4/15 anonim ***** válasza:
ezt nem lehet előre tudni, én is jó fizikumú vagyok és sportoltam a terhesség előtt, és mihelyt teherbe estem, egész egyszerűen nem ment a mozgás, olyan erősen éreztem a hasam már a legkisebb megerőltetéstől is, hogy nem is gondoltam volna előtte. Aztán az is lehet hogy az első 3 hónapot végig fogod hányni, akkor meg erőd sem lesz emelgetni.
2012. okt. 26. 22:54
 5/15 A kérdező kommentje:

Nem azt kérdeztem, hogy vállaljak-e gyereket az egyetem és a munka mellett. Amúgy nem én lennék az első szerintem. Ráadásul lehet, hogy már úton is van a baba, így mindegy hogy mikor lenne ideális, ha most jön most jön.

Valamelyiket mindenképp fel kellene adnom, egyébként az egyetem a sok stresszel, idegeskedéssel lehet károsabb lenne a babára, mint a meló.

Visszatérve arra lettem volna kíváncsi, hogy mennyit lehet emelni, pl 4-5 kg sok, ha amúgy minden oké a babával? Vagy mi az ami jobban megterhelő terhesen, a mászkálós munka, amikor menni kell konkrétan ide oda a munkahelyen egész nap, vagy az ácsorgás mondjuk pénztárosként?

2012. okt. 26. 23:10
 6/15 A kérdező kommentje:
Tudom relatív, hogy kinek mi, de mik a tapasztalatok? Akinek van természetesen. Köszi
2012. okt. 26. 23:12
 7/15 anonim ***** válasza:

bevásárló kocsiban ücsörög 1 skarlátos gyerek rád köhög és még csak nem is tudod hogy baj van aztán születik 1 nyomorék baba

21 évesen védekezni kéne nem teherbe esni a minimálbéres melóra

2012. okt. 27. 02:32
 8/15 anonim ***** válasza:
szia. én most vagyok 34 hetes, még dolgozom. bár én irodai munkát végzek. szerintem nem is maga az emelés a gond, hiszen akinek van otthon mondjuk egy nagyobb gyereke, az emelgeti a terhesség során, mert muszáj. Nekem amióta a pocak látványos, kb az 5 hónaptól, a hajolás nem megy igazán. jójó persze le tudok hajolni, csak egymás után sokszor míg egy polcot feltöltenék nem hiszem.... és télleg egy áruházban sok beteg ember megfordul, az nagy veszély. ha terhes vagy és kiderül, beszélj a munkáltatóddal, nem tud e valami mást adni a polcpakolás helyett. jobb lenne valami íróasztal mögötti munka azzal semmi baj nincs, én meg megyek 3 hetet. boldog babavárást neked!
2012. okt. 27. 08:21
 9/15 A kérdező kommentje:

"21 évesen védekezni kéne nem teherbe esni a minimálbéres melóra"

Megint a fröcsögés... Nem vállalnék gyereket, ha nem tudnék megadni neki mindent, amit kell. Összességében jól állunk, a párom jobban keres nálam, ha nem így lenne, nem is gondolkodnánk ilyesmin.

A többieknek köszönöm.

2012. okt. 27. 13:27
 10/15 anonim ***** válasza:
Oh a párod pénzére vállalsz gyereket az egészen más.
2012. okt. 27. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!