Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megtartsam vagy elvetessem...

Megtartsam vagy elvetessem gyermekemet?

Figyelt kérdés
42 éves családanya vagyok, már van 3 gyermekem. Többet nem szeretnénk vállalni, főleg ilyen idős korban. De elveimmel ellenkezik az abortusz, félek, ha megteszem, egész életemben bánni fogom.

2012. okt. 25. 14:10
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
37%

Szép mondat: Ahol 3-nak van hely ott elfér a 4. is! És én is így gondolnám, csak az a legkevesebb hogy pici babaként kis helyet foglal, viszonylag minimális anyagi vonzatai vannak, de ha megnő....

Egy 4. gyereket is eltudsz segíteni az egyetemig ahol kb 150eFt a tandíj? Vagy tudsz neki segíteni házat venni? Egyáltalán tudsz majd a másik háromnak segíteni lakást/házat venni? Én ezekre gondolnék.

Rokonom azt mondja (18 éves fia van), bőven elég az 1 gyerek, mire azt az ember kitaníttatja, jogsi, esetleg autó, jó ruhák majd késöbb esküvő-ház... És igaza van.

Anyuék egész életükben azon dolgoztak hogy tesómnak és nekem mindenünk meglegyen. Kivagyok taníttatva, segítettek autót venni, esküvő anyagi részét fedezték, segítettek házat venni. Öcsém még visszavan.

Vagy 16 évesen megkéred a gyerekeidet, hogy menjenek el dolgozni?

Nem az én dolgom eldönteni, de én soha nem vállalnék még 3-at sem.

2012. okt. 25. 15:13
 12/38 anonim ***** válasza:
59%
Van egy ismerősöm akinek az anyja 43évesen lett terhes mikor a gyerekeinek elmondta akkor a legkisebbik volt 25. Mindenki támogatta és ellenezték, hogy elvetesse. Félt is hogy nem lesz egészséges, de szerencsére az lett. Mára már egészen nép kis hölgy lett. Mikor be került a kórházba mert megindult a szülés akkor a fia éppen dolgozott éjjel. Kb 2-3között járt az idő mikor kapott egy hívást amitől felsikoltozott és örömmel újságolta el hogy meg lett a kishúga. Szerintem tartsd meg mert bánni fogod hogy elvetted. Anyám 35évesen vetette el a gyerekét de meg is bánta.
2012. okt. 25. 15:21
 13/38 anonim ***** válasza:
76%
Kedves 11es a kérdező nem azt kérdezte, hogy mennyibe kerül a gyerek felnevelése. Hisz abban több tapasztalata van. Teljesen más témát javasoltál neki mint ő kérdezett.
2012. okt. 25. 15:24
 14/38 anonim ***** válasza:
56%
A korod nem jelentős, simán belefér még egy baba. Ha anyagilag is elfér (és 3 után szerintem igen), akkor miért ne? Én megtartanám, tuti! De ezt neked kell eldöntened! Nem véletlenül akar megszületni én így érzem.
2012. okt. 25. 15:49
 15/38 A kérdező kommentje:
A korommal van a legnagyobb gondom.Mi van, ha már nem tudom felnevelni? Sajnos a mai világban sokan meghalnak már 50-55 éves korukban... És igen, védekeztünk,mégis.Tudom.hogy nekünk kell dönteni,de azért is írtam,hátha mások véleménye segít a döntésben.
2012. okt. 25. 16:21
 16/38 anonim ***** válasza:
45%

Én is tuti megtartanám.

3fiú anyukája

2012. okt. 25. 21:03
 17/38 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, jó lenne tudni mikor halunk meg.

az én anyukám 40 évesen halt meg rákban, ő 20 éves volt, amikor engem szült, így legalább azt még láthatta, hogy leérettségizek....

2012. okt. 26. 06:19
 18/38 papp barara23 válasza:
67%
NE KERLEK NE VETESD EL!!!! EN ikerterhesseget vettetem el ezelöt 3 eve es igen nagyon is meg bäntam meg fogattam soha töbet nem es nem !! Most volt nem reg 2 vettelesem es nagyon szertünk volna a picit es elment de nem az a lenyeg babät värok 19 hetben vagyok es igen örülök hogy meg van nem a kort kell nezni ha nem ugy kell fogadni meg jöt meg kell tartani, pl az en anyukäm 41 evesen szült meg engem es ö most 64 eves elsö länya vagyok es nem bänta hogy megtartot söt büszke volt hogy ö nem 17- vagy 16 evesen szül mint mai vilägban es ha tudod milyen anya lenni kerlek ne öld meg a picidet mivel ö is ember es van kicsi szive, bizzom bene megtartod es nem ölödmeg vagy örökbeadod mert az megrosszab!!!
2012. okt. 26. 09:25
 19/38 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, és a párodnak mi a véleménye?
2012. okt. 26. 10:08
 20/38 A kérdező kommentje:
A párom még gondolkodik. Ő leginkább az anyagiak miatt aggódik,én meg amiatt,hogy nem érem meg a felnőttkorát! Még van időnk, 6 hetes vagyok,de én már napok óta nem aludtam annyit őrlődöm.Nincs jó megoldás, de az biztos,hogy az abortuszt nem akarom megtenni!!! Várok...
2012. okt. 26. 11:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!