A kismamák mért szednek állandóan vitaminokat?
Az ember alapból nem úgy van kitalálva,hogy mikor terhes akkor a baba a mamából kapja a tápanyagot?
Minek kell ilyen mesterségesen előállított vackokkal mérgezni a még megsem született babót?
Anyu se szedett mikor velem terhes volt,mégsincs 5 kezem meg 2 fejem...
71-es!
A magzatvédő vitaminoktól nem lesz nagy baba!! Egy kutatás szerint-melyet Czeizel doktor maga végzett!- mindössze átlagosan 100g -mal volt nagyobb súlya azoknak a babáknak akiknek az anyukája terhesség alatt magzatvédő vitamint szedett!
A nagy súllyal született babák terhességi cukorbetegség miatt,vagy pusztán az "Ősök mérete" miatt születhetnek nagy súllyal!
Off: úgy érzem,akik válaszoltak,azok normálisan válaszoltak! Nem értem,miért kellett ilyen alpárinak lenned Kérdező?!
Akár szed valaki akár nem szed vitamint- mindegy hogy kell e vagy sem / bár megjegyzem,hogy egy egészséges kismamának a terhesség vége felé,ha addig nem szedett,el kell kezdenie vasat szedni,mert a baba addigra elszívja a tartalékát,normál esetben a vaskészletnek 3 hónap kell hogy feltöltődjön! / ideje lenne Mindenkinek felnőnie annyira,hogy más Normálisan leírt véleményét elfogadja! (gondolok itt rád,Kérdező!)
Volt amelyik terhességemnél a magnéziumon kívül mást nem szedtem- erősen vashiányos vagyok pedig!- és teljesen egészséges gyermeket szültem,természetes úton,nekem sem lett semmi bajom!
Volt amelyik terhességemnél szedtem végig a vasat,komplikáció nélkül szültem,egészséges gyermeket,azt leszámítva,hogy ugyan úgy vashiányos lett,mint én! (a vérképem a terhesség alatt a sok vas ellenére sem javult semmit!)
Mindenki maga dönti el,hogy mit tart jónak!!
Ha szedi valaki a terhes vitamint,azzal ártani nem fog!-ezt az első oldalon is írtam!
Ha nem szedi akkor sem fog ártani!
Sajnos - mint láthattuk az egyik válaszadó által leírtakból- nem a terhesvitamin szedésén/ vagy épp nem szedésén múlik,hogy egészséges gyermeket hozol-e a világra!
Vitaminok kellenek,de nem mindegy mi és milyen mennyiségben! (a terhességi vitaminokat azért tartom haszontalannak,mert "minden vitamin" benne van,és köztudott,hogy a mg gátolja a vas felszívódását!! ergo aki terhesvitamint szed,nem lesz több vasa,mint annak,aki nem szed!)
Még annyit írnék,s ezzel be is fejezem: ami volt,elmúlt! "Nagyapám is volt!" -hogy Édesanyám szavait idézzem.
Régen más világban éltek az emberek! Egészségesebb ételeket ettek,ugyan akkor nem volt vérvétel,amiből kimutathatták volna,hogy ilyen-olyan vitamin hiánya van! Régen nem tudták olyan nagyon kiszűrni a rendellenes magzatokat sem! Sokat fejlődött az orvos tudomány! De akkoriban a nők (legalább is nagy százalékuk) kútról hordta a vizet (még a Párom 75 éves mamája is!- mesélte,hogy anyósommal már vajúdott,de a vizet még bevitte a kútról!) Sokkal szívósabbak voltak a nők akkor,mint most! (a foghullásról annyit,hogy nem csupán genetika,hanem nevelés is- hiszen akinek gyerekként meg lett edzve a foga,az nem veszti el olyan hamar,akinek péppé főztek mindent,az bizony korán foghíjas lesz!)
Most hol vannak ezek a szívós kismamák?? Hol hordod a vizet a több 100 méterre levő kútról? Hol eszed azt a sertést,aminek a kukoricáját magad termesztetted,a füvet,a permetet nem ismerő helyről magad kaszáltad? A birkát magad vágtad,húroltad a malac belét... ? Ma az utcáról egy almát nem lehet letépni a fáról!
Régen tudtad mit eszel! Ma már nem!
Évekig lehetne vitatkozni,hogy mire van szüksége egy kismamának,de higgyétek el,a kismama érzi,hogy mire van szüksége!
Ha Te,Kérdező ezt nem tudod beismerni,akkor igazat kell hogy adjak annak,aki Téged ovisnak tart!!
Aktív véleményemért ezer bocsánat!!!
Üdv: az 1. oldalról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!