A kismamák mért szednek állandóan vitaminokat?
Az ember alapból nem úgy van kitalálva,hogy mikor terhes akkor a baba a mamából kapja a tápanyagot?
Minek kell ilyen mesterségesen előállított vackokkal mérgezni a még megsem született babót?
Anyu se szedett mikor velem terhes volt,mégsincs 5 kezem meg 2 fejem...
Nekem a 20. héttől egyértelműen azt mondta dr. HAJDÚ KRISZTINA, hogy NE SZEDJEM.
Vajon miért?
Szedek vitamint, mert:
- akár el is hagyhatnám, a baba belőlem kieszik mindent, amire szüksége van, de 40 vagyok, és nem akarok egyből csontritkulással és protézissel indítani.
- félidőig tömtem magamba mindemellett a gyümölcsöket, napi 1 kg volt a mennyiség, no és 1 liter tej, és egy nagy joghurt a minimum - emiatt terhességi cukros lettem a 27. hétre, ehetek 1 db valamilyen gyümölcsöt, 2 dl tejet és 1 pici joghurtot egy nap. Illetve leginkább kétfélét a háromból.
- 26 hetesen az orvosom mindamellett, hogy rákérdezett, hogy szedem-e a vitamint (amit egyébként az elején nem tartott szükségesnek), pluszba még háromfélét felírt. Mikor rákérdeztem, mondta, a szülésre nekem is fel kell tölteni pluszba a készleteket és a babának is.
A kismamák nem állandóan szednek vitamint, hanem orvosi utasítás szerint. Én pl félidőig minden nap szedtem, utána még tíz hétig kétnaponta, most öt hete pedig nem szedek, csak magnéziumot és folsavat. Kálciumot szintén a harmincadik hétig szedtem, azóta nem, nehogy "túlcsontosodjon" a babám és császár legyen belőle, mert amúgy elég gyorsan és nagyra nőtt a babám.
Az ember tényleg alapból nem úgy van kitalálva, hogy mikor terhes, akkor a baba a mamából kapja a tápanyagot. De mivel "felzabálja" a mama összes tartalékát (főleg ha valaki Norbiféle szarokat töm magába meg Rubint Rékázik, és abszolút semmi plusz tápanyagot nem visz be a szervezetébe), ezért a kismama a végére vashiányos, kálciumhiányos, cukorbeteg stb stb lesz, és a végén csak úgy lehet őket megemneteni, hogy kikapják belőle a picit teszem azt a 35. héten.
A mesterségesen előállított vacakok pl azok a padlizsányok, amik mind egyforma méretűek a LIDL-ben, és hibátlanok, vagy azok a tökök, amik akkorák mint a fejem háromszor, vagy az a szőlő, aminek minimális szőlő íze sincsen.... A mesterségesen pumpolt kínai zöldségekről és gyümölcsökről pedig elsőkézből tudok nyilatkozni, mert én ott élek, csak szülni jöttem haza MO.ra, pontosan azért mert itt még mindig több vitamin van a zöldségekben és gyümölcsökben, mint ott. A kínaiak nem szednek terhesvitamint, pontosan ugyanazért az agyament ötletért, amiért te is feltetted ezt a kérdést, mondván az mesterséges bóvli. De megeszik azokat a tengeri herkentyűket, amik tele vannak higannyal, mondván "okos lesz tőle a gyerek", de amikor azt mondom, hogy én nem eszem meg a rákot, mert tele van higannyal, akkor hülyének néznek, meg amikor a kínai diótól olyan gyomorrontásom van, hogy majd megszülök bele, akkor csak legyintenek, hogy á, tuti nem attól van... Érdekes, amióta Mo.n vagyok, azóta egyszer sem volt gyomorrontásom, és tökéletesek az eredményeim. De Kínában 3-szor is kórházba kellett mennem, mert véreztem, görcsöltem, és ugye az említett gyomorrontás. Szóval ennyit az ételek minőségbeli különbségéről, meg arról, hogy száz éve milyen volt a gyümölcsök és zöldségek vitaminmennyisége, és mennyi most. Szóval én inkább tömöm magam terhesvitaminnal, mint sem belehaljak egy marék génkezelt dióba....
35 hkm
Na, most idehoztam magam elé a vitaminomat amit szedek.
12 féle vitamint, 4 féle ásványi anyagot és 3 féle nyomelemet tartalmaz!
Mégis hogy a jó búbánatba tudnám ezt napi rendszerességgel bevinni, csak étkezés útján???
Ráadásul úgy hogy minden nap figyelek arra hogy megfelelő mennyiségű gyümölcsöt magamba pumpáljak. De persze igazi "öregnénispiacosat", nem pedig Lidl-s vagy Tesco-s szart ami tele van pumpálva mindenféle vegyszerrel hogy mire az üzletbe ér épp érett legyen, gyönyörű hatalmas nagy legyen. Ezzel több kárt okoznék mint a vitaminnal.
De sajnos mivel már közeledik a tél, ezért el fognak fogyni a házi (!!!) gyümölcsök, én pedig nem vagyok hajlandó génkezelt sz.rt bevinni a szervezetembe.
És eszem sóskát, spenótot, brokkolit stb-t, oké hogy aznapra megvan ezekből a megfelelő vitaminforrás, de minden nap nem ehetem csak ezeket.
Ha mindenféle vitamint, nyomelemet és ásványi anyagot be akarnék vinni természetes úton kizárólag csak étkezéssel vinni a szervezetembe, akkor gyakorlatilag a nap 24 órájában csak ehetnék és számolgathatnék hogy most akkor ez a mennyiség elegendő-e.
Nekem a nőgyógyászom kifejezetten kérte hogy szedjem.
Anno 30 éve amikor édesanyám velem volt terhes, voltak a Czeizel professzor úrnál, és ő mondta meg anyumnak hogy igenis fontos a vitamin szedése. Tehát 30 évvel ezelőtt is szedtek vitamint.
És még egy apró szösszenet, mert olvastam hogy valaki írta Czeizel doktor úr nevét, amire a kérdező azt írta hogy hogy jön ide a nőgyógyász...
Dr. Czeizel Endre nem nőgyógyász, hanem egy hatalmas tudós, genetikus professzor.
Ő is azt mondja hogy igenis szükség van a vitaminszedésre!
rohadtul hozzá sem értem a hülye válaszaitokhoz :DD
De látom másoknak sem tetszik egy-két dolog ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!