Szerintetek "normális" hogy ezt tanácsolta a
nőgyógyászom?
Figyelt kérdés
11hetes terhes vagyok. A nőgyógyászom azt javasolta, hogy diétázzak, vagyis kenyeret egyáltalán ne egyek, sem cukrot(teát, üditőket stb.), süssek meg egy egész csirkét és egyem azt egész nap savanyúságokkal. Egyek túrót, joghurtot, sajtot és igyak tejet. Szerintem az hogy ne egyek egyáltalán kenyeret egy kicsit durva. Szerintetek???
én alapból nem kívántam a kenyérféléket és tésztákat terhesen
sütőben sült húsok savanyú sok nyers zöldség gyümölcs sok tejtermék
kedvencem a grilcsirke volt :-)
meg is lett az eredménye sikeresen nem híztam egy dekát sem :-)
alapból duci vagyok :-) nya jó +15kg feleslegem van
mind a 3 terhességem így zajlott szülés után vagy 6-10 kg voltam kevesebb mint terhesség előtt
de sajna visszajöttek a kilók szoptatás alatt :-(
szerintem nem hülyeség
2012. okt. 18. 15:43
12/17 anonim válasza:
nem lehet egyszerű a kenyeret kihagyni az étrendből,de nem találom károsnak a babára nézve,ha erre gondolsz. valójában nekem is bele kellene fognom egy ilyen diétába... :S
2012. okt. 18. 15:46
13/17 anonim válasza:
Attól hogy kenyeret nem eszel még szénhidrátot fogyaszthatsz (szerintem a teljes szénhidrát kiiktató diéta mint pl. az atkins nem javasolható terhesen még a cukorbetegeknek IS kell enni szénhidrátot!! ha cukros lennél vagy túlsúlyos akkor IS kell valamennyit bevinni (160-180 gramm ch) )
Lehet hogy csak úgy értette hogy KENYERET ne egyél de rizst krumplit néha teljes kiőrlésű zsemlét vagy tésztafélét illetve gyümölcsöket azt fogyaszthatsz.
Nem lehet hogy csak a kenyérre gondolt?
2012. okt. 18. 15:55
14/17 anonim válasza:
Teljesen jogos kérés. Max. teljes kiőrlésűt egyél, napi 1-2 szeletet. Ha nagyon hiányzik. Én nem vagyok terhes, mégis így élek, és fogytam vele. Ez is volt a cél. A finomított szénhidrát miatt (fehér liszt, cukor) nem csak hízol, de várandósan a terhességi diabetesz is magasabb kockázatú.Jót akar az orvosod, és igen, teljsen normális!
2012. okt. 18. 16:05
15/17 anonim válasza:
5-ös vagyok. Akkor tényleg nem a súlyod miatt,csak az egészséges táplálkozás miatt mondhatta a doki. Szerintem kérdezz rá nála,hogy miért? Lehet,hogy tényleg csak megelőzés miatt. Nem eg ismerősömnél alakult ki terhességi diabétesz és megjegyzem,egyik sem volt túlsúlyos.
2012. okt. 18. 16:20
16/17 anonim válasza:
Nem feltétlenül kell nagy túlsúly a terhességi diabeteszhez. Nem lehet egyenes arányosságot húzni a kettő között!
2012. okt. 18. 16:36
17/17 anonim válasza:
Nem tudom ki mondta, hogy ez az egészséges táplálkozás, de a szénhidrát nélküli táplálkozás baromira nem az. Ha mást nem, magasabb CH tartalmú zöldségeket (répa, cukkini, padlizsán, stb) és gabonákat fogyassz. Barna rizst, bulgurt, hajdinát, teljes kiőrlésű kenyeret stb. Minimum 150 gr CH kell naponta egy kismamának, a fehérje mellé.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!