Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 28 hét 3napos kismama vagyok!...

28 hét 3napos kismama vagyok! Mennyi az esélye ilyenkor a babának a tulélésre ha megszületik? 26 hét 4naposan volt 965 gramm!

Figyelt kérdés
nagyon fontos lenne ezt tudnom (1honapig korházban voltam)mert gondok vannak a terhességemmel!de a baba egészséges teljesen!

2012. szept. 30. 23:14
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
köszönöm a biztato választ!és te meylik korházban szültél?
2012. okt. 1. 00:16
 12/22 anonim ***** válasza:

Szia! Ez a kérdés pár hetes, de igazi sikerszzori ez is! Adjon erőt, szorítok nagyon!

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Üdv, 37 hkm

2012. okt. 1. 05:53
 13/22 anonim ***** válasza:
Pihenj, feküdj, pihenj, feküdj! Felváltva ezeket csináld csak.
2012. okt. 1. 06:23
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Először is sok sikert kívánok!

Nekem a lányom a 29. hétre született 1010 g-al, Csodababaként emlegették az orvosok mert teljesen egészséges volt, csak nőnie kellett. Emiatt voltunk 2 hónapot a kórházban.

De mivel elég problémás terhes voltam, ezért én már előtte 1,5 hónappal bent feküdtem a kórházban. Szó sem lehetett arról hogy hazamehessek. Közben kaptam a babának tüdőérlelő injekciókat is, mert számítottak rá hogy korababa lesz. Az orvosom akkor azt mondta minden nap egy ajándék, amivel tovább húzhatjuk a terhességem. Végül a 29. héten azonnali sürgősségi császár lett, mert mind az életem veszélybe került és nem tudták már tovább húzni a terhességem. A műtét előtt konzíliumot hívott össze a dokim, mindenkit odarendelt a szüléshez aki a legjobb. Annyian voltak a műtőben hogy mozdulni sem lehetett, a koraosztályról nagyon sokan orvosok, ápolók stb. Szóval mindenki felkészült a babámra.

Ráadásul amikor tartott az orvosi konzílium (én is ott voltam), megkérdeztem sírva hogy mennyi esélye van a babámnak- és akkor ott egy szívtelen orvos ( nem ő volt a dokim!!) csak úgy odabökte nekem hogy mégis mit gondolok, 10%. Le sem tudom írni és el sem lehet mondani mit éltem át akkor és addig, és a műtét előtt. Látva magam mellett az inkubátort, az újraélesztő gépet stbt...

Az orvosom pedig rámmosolygott, azt mondta minden rendben lesz, bízzak benne, elmondta hogy mindenféleképpen hosszában vágja fel a hasam, hogy két kézzel, szinte "párnák közt" tudja kivenni a babámat, minél óvatosabban. És elaltattak.

Anyuméktól tudom, hogy sírást hallottak ( bár nagyon kis gyenge sírást, de mégis azt!!), kivágódott a szülészet ajtaja, őket majdnem fellökték úgy rohant az orvoscsapat a pici babámmal a szülészet melletti koraosztályra.

Szerencsénk volt, mert nem kellett utaztatni más kórházba, más városba stb.

Nálunk a kórházban ugyanazon az emeleten van a koraosztály mint a szülészet. Így hát azonnali ellátást tudott kapni.

Ahhoz hogy egy koraszülött baba jó esélyekkel induljon, sok minden szükséges:

Fontos hogy olyan kórházban szülj ahol van koraosztály, mert ilyen pici babákat az utaztatás nagyon megvisel.

Fontos hogy nagyon jó orvosod legyen, és a pici is ilyen jó orvoscsapat kezébe kerüljön.

És nagyon fontos, hogy nem szülheted meg simán. Mert annyira picikék hogy a sima szülés őket nagyon megviseli!

Egyébként pedig azt nem értem hogy tudják ott a kórházban hogy gond van a terhességeddel akkor miért engedtek haza?????????

Amikor a lányommal voltam várandós, a másik szobában feküdt egy nő, aki ki volt nyílva ( épp mint te), de az ő ágya vége meg volt kis szögben emelve, abból fel sem kelhetett. Még wc-re sem! Ágytálazták, mosdatták, mi meg sokat jártunk át hozzá pletyizni hogy sose legyen egyedül stb. Neki a 27. héten indult be a szülés.

A picinek agyvérzése lett, sokszor kapott vért stb. de mára már egészséges nagyfiú.

2012. okt. 1. 07:07
 15/22 anonim ***** válasza:

Kolléganőmnek ikrei születtek ennyi idős terhesen. Egyik 900gramm volt, a másik 600gramm. Mára már 3 évesek múltak, makk egészségesek, pedig mindkettőnek agyvérzése volt a születéskor. Gyönyörű, stramm csajok!

Kitartás és minél kevesebb aggódást!

2012. okt. 1. 07:16
 16/22 Anita8401 ***** válasza:

Szia.

Én szeptember 10-én szültem meg a harmadik kisfiunkat a terhességem 27-ik hetén és szerencsére minden rendben van vele igaz,hogy picike és intenzív ellátásra szorul de szépen növöget és hízik őnállóan lélegzik :) szerencséra ma már a koraszülött osztályok nagyon jól felvannak szerelve és nagyon jó esélyei vannak a babádnak :) . Ne idegeskedj és pihenj sokat :) .

Nagyon szorítok nektek,hogy minden rendben legyen és a babád minél tovább a pocakban maradjon :) .

2012. okt. 1. 09:26
 17/22 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a biztatást.) ma voltam dokinál és hála istennek nem nyilt tovább a méhszájam!
2012. okt. 1. 20:54
 18/22 anonim ***** válasza:

Ennek nagyon örülök:)

Pihenj sokat, és egyél sok gyümit:))

2012. okt. 1. 20:59
 19/22 Anita8401 ***** válasza:

Nagyon örülök a jóhírnek :))

Kívánom a legjobbakat ès szorítok,hogy a babád minél tovább a pocakban maradjon :)) .

Pihenj és ne stresszelj akkor nem lesz baj :)

2012. okt. 3. 18:05
 20/22 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen:)
2012. okt. 3. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!