28 hét 3napos kismama vagyok! Mennyi az esélye ilyenkor a babának a tulélésre ha megszületik? 26 hét 4naposan volt 965 gramm!
2 hétig még mindenképp kikéne húzni, onnantól már biztos rendben lesz. Sok szerencsét.
Majd írj, hogy alakulnak a dolgok.
simán van esélye. Manapság már 500 gr felett nagyon jó eséllyel lesz egészséges.
1 kiló körül szinte biztos, hacsak nincs valami genetikai baj.
A legjobb barátnőn neonatológus főorvos, sokat beszélgetünk erről.
A szomszédom 23 hétre született, egyik szemére nem lát, a másik szemére elég erős diopria kell, de amúgy tök egészséges, és van két szép gyereke is.
Pihenj sokat, az a lényeg, és ha még pár hétig kihúzod, nem lesz semmi gond!
Gondolom h nagyon nehéz lehet. Remélem a legjobbakat.
Majd írj holnap.
a túlélési esélyről nem tudok sokat, de sikersztorit tudok írni, hátha a kitartásod erősíti :)
18 hetesen elkezdtem vérezni, kórházba kerültem, majd otthon feküdtem, a 27. hétig többször véreztem, de mindig hazaküldtek akkor már, mert nem tudtak mit kezdeni velem :(
magne B6-ot kellett szednem és rutascorbint, ezt neked is ajánlom, erősíti az érfalat, c-vitamin tulajdonképpen, a babának nem árt :)
közben kiderült, hogy terhes cukrom van, a 27. heti vizsgálaton pedig kiderült, hogy a görcsök azért vannak mert elkezdtem kinyílni...
akkor leültetett minket a doki apával és felkészített minket, hogy az lenne a legjobb ha mindent megvennénk, legyen kész a babaszoba, légzésfigyelőt is vegyünk mert a koraszülötteknek ajánlott.
gondolhatod, ha addig nem paráztam volna eléggé...
végül a szülés 35 hetesen indult meg vérzéssel, de visszatartást még megpróbálták ami igen csak jól sikerült, 39+6 napon érkezett meg a kisbabám :)
igaz valami gondot nem vehettek észre mert 35 hetesen már 3 kiló volt az UH szerint, és 2800g-al született, de ezt leszámítva minden a legnagyobb rendben volt :)
a vajúdás elég sokáig tartott de nem volt vészes, ennyi stressz után még a 3 perces fájások között is ugráltam örömömben, hogy vééégre szülünk :)))
kitartás, pihenj sokat és boldog, hosszú babavárást kívánok!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!