Terheléses vércukorvizsgálatról saját felelősségre le lehet mondani?
Szia!
Azt nem tudom, hogy le lehet-e mondani, de gondolom ha nem mész el senki nem fog erőszakkal odavinni.
Annyit szeretnék hozzáfűzni a kérdésedhez, hogy általában nem az ebéd utáni érték, hanem a reggeli utáni érték szokott a legrosszabb lenni, gondolom ezért is csinálják reggel a terheléses vizsgálatot. Tehát attól, hogy ebéd után 4,8, még lehet a nap folyamán máskor sokkalmagasabb is.
A másik, hogy gond esetén nem csak diéta, hanem inzukinkezelés is szóba jöhet terhességi cuorbetegségnél is.
Ha most jók is az értékeid a terhesség vége felé folyamatosan nő az inzulinigény, tehát egy mérésből nem lehet azt a következtetést levonni, hogy nincs nálad gond, különösen, ha még a 30. hét előtt vagy.
Én amúgy is cukorbeteg vagyok, de csak a 32. héttől kellett emelni az inzulinomat, onnan viszont meredeken emelkedett a 38. hétig.
Azt tudnod kell, hogy a kezeletlen cukorbetegség terhesség alatt nagyon súlyos gondokat okozhat a magzatnál.
Én rendkívül nagy felelőtlenségnek tartom, ha kihagyod ezt a vizsgálatot, de a Te döntésed, a Te gyermeked.
Minden jót és egészséges babát kívánok neked.
Köszönöm a (nem bunkó) válaszokat. Félreértés ne essen, nem azért nem akarok elmenni, mert nem vagyok képes áldozatot hozni, vagy rávenni magam (elég sok ilyet tettem már meg a terhesség alatt, és mindig a Baba érdekeit tartom szem előtt), hanem arról, hogy Édesanyám is egészségügyis és elég sokat foglalkozik alternatív gyógymódokkal, és sajnos az általános vélekedéssel ellentétben elég sok olyan vélekedés is van, miszerint nem minden esetben indokolt ez a terheléses vércukor (inkább a sima reggeli utáni vérvétel). Plusz a párja gyógyszeres cukorbeteg, és mióta olyan étrenden vannak (amin én is), azóta elhagyhatta az összes gyógyszerét, és jobbak az eredményei, mint gyógyszerekkel. Ennyit a "hivatalos orvoslásról" sokszor... az orvosok is meglepődtek és nem hitték el. Szóval ezek után a tapasztalatok után bizonytalanodom el abban, hogy ez tényleg jó-e ilyen étrend mellett, nem árt-e többet.
Amúgy ez az eredmény a tegnapi, de írtam, hogy rendszeresen ellenőrzöm a terhesség alatt, az éhgyomrim meg 4,2 volt, azt elfelejtettem írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!