Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti vesztek a nagytesónak...

Ti vesztek a nagytesónak valamit, amit mintha az újdonsült kistesó hozott volna?

Figyelt kérdés
Több helyen olvastam, hogy ezt csinálják a szülők sok esetben. Van ennek értelme? Tapasztalat? Amúgy mit vettetek?
2012. szept. 25. 21:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Én nem vettem. 2 éves a kisfiam, és így is örült a kistesónak. Mondja, hogy szereti, jön oda és simogatja a fejét, kezét. Feleslegesnek tartom, kicsit olyan megvesztegetés jellegű ez a dolog.
2012. szept. 26. 00:37
 12/18 anonim ***** válasza:

Az enyém hat évesen várja most a néhány héten belül érkező kistesót, és nem tud róla,de kap ajándékot! Hónapokat agyaltunk rajta,mire kitaláltuk,h mi legyen az, és alig várom, h lássam az arcát!

Sztem ez nem megvesztegetés.Semmi rosszat nem látok benne.Én azt tapasztalom a fiamon,h hihetetlen türelemmel,és szeretettel vett körül ebben a pár hónapban ... lehetett volna ez máskép is. De hiába beszéltük át 1000X, 1001 féle megközelítésben,akkor sem lehet róla fogalma,h 4-5 hét múlva minden megváltozik, h az első napokban valóban mindenkinek az első kérdése,szava a tesóval kapcsolatos lesz majd,és ő kicsit háttérbe szorul. Miért ne érdemelne meg egy ajándékot,amit a kistesó neki hoz? Nem elhalmozom, egyet találtunk ki,de arról tudjuk,h nagyot fog szólni.

(őszintén szólva, most,h ezt leírtam,egy pillanatra elképzeltem az arcát,amikor kibontja ... anyán mán' megin' böndörgés van ... :D )

2012. szept. 26. 03:35
 13/18 anonim ***** válasza:

Nekem 4 éves volt és nagyon várta!

Ettől függetlenül mikor bejött másnap a kórházba ott állt a család is és láttam az arcán némi szomorúságot.

Bezzeg mikor odalépett a baba ágya mellé és meglátta,majd az ágy melletti ajándék egyből mosolygott.Az ajándék kb 1percig érdekelte,de mai napig mondja az a tesó hozta nekem!

A testvérét viszont azóta is imádja!

Én ebben nem találok semmi rosszat!Most jön a következő babánk,most is így lesz.

Én egy óriási plüss mackót vettem neki,mert arra nagyon régóta vágyott.

Azóta is imádják ezt mindketten,ott van mindenhol...

2012. szept. 26. 08:43
 14/18 anonim ***** válasza:

Hát ez egészen biztosan gyerekfüggő. Egy nagyobb gyereket pl. nehezebb megetetni azzal, hogy ezt a tesó hozta. illetve vannak gyerekek, akik nem olyan ajándékorientáltak.

Én amellett döntöttem, hogy nem a nagytesó kap ajándékot, hanem inkább közös feladatokat csinálunk: együtt díszítettük ki a kistesó szobáját, és ha megszületik, akkor is közösen foglalkozunk majd vele, neki amúgy is inkább az együtt töltött idő és a testi érintés a szeretetnyelve, nem az ajándékok.

De a tapasztalatokat olvasva tényleg van, akinél ez egy jó módszer. :)

2012. szept. 26. 09:14
 15/18 anonim ***** válasza:

13-as vagyok.

Azt elfelejtettem hozzátenni,hogy az ajándék nem váltja ki a felkészítést,a közös babavárást,az együtt-töltött időt.

Mi is együtt készülődtünk,sokat beszélgettünk,simogatta a hasamat,beszélt a tesóhoz.

Az ajándék egy apró plusz volt,aminek örült hiszen a gyerekek szeretnek ajándékot kapni:)

2012. szept. 26. 09:20
 16/18 anonim ***** válasza:
Látom a válaszoktól függetlenül mindenki le lett pontozva... érdekes. Amúgy nekem pl. nem azzal van bajom,hogy kistesó születésekor meglepni valamivel az idősebbet,csak nem kell gyagyásnak nézni és megpróbálni elhitetni vele,hogy az a csecsemő ment el a boltba neki ajándékot venni,aki még a fejét sem tudja fölemelni.
2012. szept. 26. 12:15
 17/18 anonim ***** válasza:
kislanyunk 2.5 eves lesz amikor az occse megszuletik es igen, gondoltam ajandekra. a szulot sem kell gyagyasnak nezni utolso, szerintem egy anyuka sem fogja azt mondani "nezd csak ezt most vette az uzletbol a kistesod" es egy 2 evessel nem is kell firtatni honnan van az ajandek, hozta a teso es kesz, vagy a teso szuletese alkalmabol te is kapsz valamit, pl o viragot fog hozni nekunk en mi pedig cserebe az ajandekot neki, senki sem hujit senkit, es nem is megvesztegetes, akinek nem tetszik az otlet ne csinalja.
2012. szept. 26. 12:40
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen fogok!

Baráti pár pl. azt mondta a nagynak (aki rosszul viselte,hogy anya kórházban van),hogy már csak x-et kell aludni és a kistesó hoz neki valami szép új játékot.

Náluk ez remekül működött,mert amikor sírt a pici otthon anya miatt,akkor apa elhintette neki az a játékot, és már jobban is lett!

Azzal meg,hogy ámítás én úgy vagyok,hogy akkor tényleg nem kell Jézuska, meg Mikulás, meg Nyuszi!

2012. szept. 26. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!