Ti vesztek a nagytesónak valamit, amit mintha az újdonsült kistesó hozott volna?
Az enyém hat évesen várja most a néhány héten belül érkező kistesót, és nem tud róla,de kap ajándékot! Hónapokat agyaltunk rajta,mire kitaláltuk,h mi legyen az, és alig várom, h lássam az arcát!
Sztem ez nem megvesztegetés.Semmi rosszat nem látok benne.Én azt tapasztalom a fiamon,h hihetetlen türelemmel,és szeretettel vett körül ebben a pár hónapban ... lehetett volna ez máskép is. De hiába beszéltük át 1000X, 1001 féle megközelítésben,akkor sem lehet róla fogalma,h 4-5 hét múlva minden megváltozik, h az első napokban valóban mindenkinek az első kérdése,szava a tesóval kapcsolatos lesz majd,és ő kicsit háttérbe szorul. Miért ne érdemelne meg egy ajándékot,amit a kistesó neki hoz? Nem elhalmozom, egyet találtunk ki,de arról tudjuk,h nagyot fog szólni.
(őszintén szólva, most,h ezt leírtam,egy pillanatra elképzeltem az arcát,amikor kibontja ... anyán mán' megin' böndörgés van ... :D )
Nekem 4 éves volt és nagyon várta!
Ettől függetlenül mikor bejött másnap a kórházba ott állt a család is és láttam az arcán némi szomorúságot.
Bezzeg mikor odalépett a baba ágya mellé és meglátta,majd az ágy melletti ajándék egyből mosolygott.Az ajándék kb 1percig érdekelte,de mai napig mondja az a tesó hozta nekem!
A testvérét viszont azóta is imádja!
Én ebben nem találok semmi rosszat!Most jön a következő babánk,most is így lesz.
Én egy óriási plüss mackót vettem neki,mert arra nagyon régóta vágyott.
Azóta is imádják ezt mindketten,ott van mindenhol...
Hát ez egészen biztosan gyerekfüggő. Egy nagyobb gyereket pl. nehezebb megetetni azzal, hogy ezt a tesó hozta. illetve vannak gyerekek, akik nem olyan ajándékorientáltak.
Én amellett döntöttem, hogy nem a nagytesó kap ajándékot, hanem inkább közös feladatokat csinálunk: együtt díszítettük ki a kistesó szobáját, és ha megszületik, akkor is közösen foglalkozunk majd vele, neki amúgy is inkább az együtt töltött idő és a testi érintés a szeretetnyelve, nem az ajándékok.
De a tapasztalatokat olvasva tényleg van, akinél ez egy jó módszer. :)
13-as vagyok.
Azt elfelejtettem hozzátenni,hogy az ajándék nem váltja ki a felkészítést,a közös babavárást,az együtt-töltött időt.
Mi is együtt készülődtünk,sokat beszélgettünk,simogatta a hasamat,beszélt a tesóhoz.
Az ajándék egy apró plusz volt,aminek örült hiszen a gyerekek szeretnek ajándékot kapni:)
Igen fogok!
Baráti pár pl. azt mondta a nagynak (aki rosszul viselte,hogy anya kórházban van),hogy már csak x-et kell aludni és a kistesó hoz neki valami szép új játékot.
Náluk ez remekül működött,mert amikor sírt a pici otthon anya miatt,akkor apa elhintette neki az a játékot, és már jobban is lett!
Azzal meg,hogy ámítás én úgy vagyok,hogy akkor tényleg nem kell Jézuska, meg Mikulás, meg Nyuszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!