Az újdonsült nagymamák, kórházi hazamenetelnél hogy viselkednek? Azonnal ott toporognak?
anyósom egy héten belül nagymama lesz!
mondta hogy mikor megszülök ő szabit vesz ki.
attól tartok hogy ott fog pipiskedni szeretem meg minden de rohadt sok vendégünk lesz,és nem tudom majd hogy kezeljem.
volt már valakinek ilyesmi?
Úgy viselkedik, ahogy engeded neki.
Engem otthom vártak (anuykám és anyósom), a fiúk (apukám és a férjem) jöttek értünk a kórházba. Kitakarítottak, megfőztek a "lányok", hazaértkezés után kb. 1 órát ott voltak amíg én letusoltam-hajat mostam, aztán szépen elmentek.
Utána heti 2* jöttek, de mindig előre megbeszéltük mikor, és azt is hogy kell-e segíteni (főzni, vasalni stb.)
A helyedben a "rohadt sok vendéget" átgondolnám, jártányi erőd sem lesz, nemhogy még készülj is rájuk!
Anyósom és anyám egy hónapig felváltva voltak nálunk,. Ők főztek,takarítottak,mosta,vasaltak,hogy mi tudjunk pihenni a picivel. Csak a közeli rokonok jöttek látogatóba,előre megbeszélt időpontban.
Rohadt sok vendéget nem hívtam volna,még később sem.
Mindenkinek megmondtam, hogy előre egyeztessen mikor akar jönni, nem akartam canossa-járást.. jól is tettem, zombi voltam az első időkben.
Anyám nagyon nehéz eset, őt úgy kellett néha kitessékelni a lakásból hogy végre nyugtom legyen tőle, mert nem segíteni akart ám, csak babázni, egyszer nem hozott kaját vagy kérdezte meg hogy mittomén elmosogasson-e, de örökké ott sopánkodott meg okoskodott... Én meg nyugira vágytam meg hogy a kicsimmel legyek, nem hiányzott egy vendég se aki körül ugrálni kell. Nekünk a napirend is nehézkesen állt be, emiatt is jobb volt hogy nem kellett senkihez igazodni.
Anyósomék normálisak voltak, előre egyeztettek, kérdezték mit hozzanak, örülnék-e kajának vagy bárminek és nem maradtak sokáig sosem. Később mikor már volt rendes napirendünk amivel lehetett nagyjából tervezni akkor meg hetente többször is eljöttek, elvitték sétálni a kicsit én meg addig megfürödtem vagy csináltam valami házimunkát, ez így jó volt.
Nálunk 3 nagymama van...
Első gyerek: Császáros szülés.Az anyukám max annyit kérdeztek, hogy főzzön-e ebédet, ezt az első héten el is fogadtam. Apám felesége csupán annyit mondott, hogy régen sem voltak kikímélve a kismamák, ne hagyjam el magam. (egyáltalán nem az a tipus vagyok...) Anyósom messze lakik, ő a kórházban látta az unokáját, aztán legközelebb kb 1 hónap múlva jött el...
Két év múlva érkezett az öcsi. Szintén császáros szülés volt. Anyu szintén egy hétig főzött, Anyósom amíg bent voltam a kórházban odaköltözött hozzánk, hogy a "nagyfiamra" vigyázzon, de több baj volt vele, mint a gyerekkel, aki nem maradt meg vele mert ritkán látta, nem ismerte. Szerencsére amikor a kicsivel hazamentünk a kórházból ő is hazament másnap. Apám felesége kb 1 hét múlva eljött vendégségbe...
Na nálunk ez volt. Tanácsaim. Ha adnak fogadd el. Erősnek érzed ugyan magad, de ennek az első pár hétnek csak rólatok kellene szólnia. Nektek kell összeszokni, szeretgetni egymást!! A vendégek pedig tényleg jelentkezzenek be előre és egyáltalán nem lenne baj, ha kikötnétek, hogy az első hónapban hagyjanak benneteket családdá válni... sokkal megterhelőbb, mint hinnéd, a picinek pedig cseppet sem használ, hogy kézből-kézbe adják, mindenféle ismeretlen bacikat hozzanak neki. Bőven elég lesz a kintlétet megszoknia. Ha már kicsit erősödik akkor majd gyömöszölheti a rokonság is.
Hát nálunk anyósom pl be sem jött a kórházba a 2. babánál, amit nem is annyira bántam, mert az elsőnél ott volt 3 órán keresztül. 1 hetes a baba, most hétvégén ugrott fel 5 percre megnézni a 2. unokáját. Anyukámmal egy házban élünk, ő segít, de nem tolakodóan.
Szerintem az a jó, ha senki sem marad 10-15 percnél tovább, és egyszerre 2, maximum 3 embert fogadsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!