Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az újdonsült nagymamák,...

Az újdonsült nagymamák, kórházi hazamenetelnél hogy viselkednek? Azonnal ott toporognak?

Figyelt kérdés

anyósom egy héten belül nagymama lesz!

mondta hogy mikor megszülök ő szabit vesz ki.

attól tartok hogy ott fog pipiskedni szeretem meg minden de rohadt sok vendégünk lesz,és nem tudom majd hogy kezeljem.

volt már valakinek ilyesmi?

2012. szept. 10. 10:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám első héten minden nap jött, egész nap nálunk volt és segített mindenben. Nem tudom mi lett volna velem nélküle. Férjem szüleivel nem jó a viszonyunk, így anyósom eddig egyszer látta a 3 hónapos fiunkat. Szerintem, ha a Te családod ott "toporoghat" nálatok, akkor anyósodat sincs jogod korlátozni.
2012. szept. 10. 11:42
 12/17 anonim ***** válasza:

Amikor a fiam megszületett még nem volt kész a házunk. Így anyósnál laktunk a kicsivel. Jött-ment körbe kereken, hogy így meg úgy. Se pihenni se se se. Mikor az első fürdetés eljött kértem szóban segítsen, mert életemben nem fürdettem újszülöttet, kivette a kezemből a kicsit, és megsértődött, mikor visszavettem. Nagyokat hallgatva, szájat húzva ült mellettem, mikor szoptattam a szobánkban, mert zavarban volt, zavarta a fedetlen mellem, olyan is volt, hogy egy ponton be lehetett látni a szobánkba(függöny van ajtó helyett, ne kérdezzétek miért alakult náluk így), na és elkezdte rángatni a függönyt, hogy senki ne lásson be, erre a másik oldalon premierplánba be lehetett látni.

És sajnos ez nem pihi volt nekem, amikor végre összeszoktam a kicsivel, vagy a megmentő nagyapa megjött akkor 8emberre főzhettem, mosogathattam, úgy, hogy a csajok is otthon voltak.

De már a khban is elkezdte ez, még kvázi meg sem szültem, már bent topogott.

A lányunknál már hála égnek nem volt ez, mindenki bejelentkezésre jött, nem csak úgy. Nekem speciel, 1000%jobb volt, hogy egyedül voltam a két kicsivel itthon, és csak pár percre benéztek, hogy jól vagyunk e estére és hála akkor is csak a nagypapa.

2012. szept. 10. 12:14
 13/17 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy volt, hogy a szüleim bejöttek a kórházba minden nap 20-30 percre, anyukám minden nap jött, segített a fürdetésben, meg amiben kellett. Más segítségem rajtuk és a férjemen kívül nem volt. Nálunk úgy volt, hogy 2-3 nappal később jött mindenki egyszerre, de a gyereket az apja fogta vagy én. Nem adtuk oda senkinek, így 20 perc után mindenki ment is haza, és nem kellett tovább a látogatókkal foglalkoznom. :)
2012. szept. 10. 12:51
 14/17 A kérdező kommentje:

na kezdjük ott hogy az 5 PEREPUTTYOS tesóim nem kicsik!

én vagyok a családba a legkisebb (20éves vagyok)

velük nem lesz gond mindegyiknek van gyerekük és nagyon megértőek,velem már most!

csak anyósom miatt agyalok ezen,anyámmal nem lesz gond mert mikor mondok valamit neki,megérti és nem sértődik meg!

csak anyósomat nem tudom még hogy fog az első unokánál reagálni mert pl: a keresztelőbe is beleakart szólni hogy a párom öccse legyen a keresztapa. de én se se a párom nem akarjuk,és megvolt sértődve,erre meg megmondtam neki már most hogy először jussunk el oda,a másik meg majd én és az apja eldöntjük hogy ki legyen a keresztszülő,és azt is megmondtam hogy ha ebből vita lesz nem lesz megkeresztelve! na erre vissza is vett.a párom csak erre annyit mondott hogy azért ilyen a muterja mert első unoka,én meg erre mondtam hogy nálunk az első unokánál se csináltunk ilyet,elfogadtuk a döntést és kész.

2012. szept. 10. 13:02
 15/17 anonim ***** válasza:
Azért ne légy arrogáns, kérdeztél és segítőkészen próbált válaszolni mindenki. Ha tudod, mit akarsz, akkor mondd meg és kész. 2 hónapja szültem, császárral, pikk-pakk rendben voltam, de anyukám ott volt 2 hétig reggeltől estig,nekem csak a Manóval kellett foglalkoznom és gyógyulnom. Anyósomék 1x voltak a kórházban, 1x nálunk, és mi 1x náluk. A vendégségről annyit, hogy én nem szerettem volna, ha az első 6 hétben látogatók jönnek. Szerencsére mindenki elfogadta a döntésünket, akinek van gyereke, az megérti. Ha normálisan a tudtára hozzátok mindenkinek a döntéseteket, akkor nem lesz gond. Utólag ez volt a jó döntés,mert tényleg zombi az ember 2-3 hétig és én még anyukámra is ideges voltam, nem ám egy "idegenre". A segítséget fogadd el, de a látogatók ráérnek, mert ezentúl nem akkor eszel, alszol, wc-zel pár hétig, amikor te akarsz....
2012. szept. 10. 14:34
 16/17 anonim ***** válasza:

"na kezdjük ott hogy az 5 PEREPUTTYOS tesóim nem kicsik!"

Kedves kérdező! Kérdeztél valamit, amire sokan leírták a véleményüket, amiket tapasztaltak, amiket átéltek!

Nem értem a stílusodat! Ha nem érdekel más véleménye ill tudod, mit fogsz csinálni, minek kérdezel?

2012. szept. 10. 19:20
 17/17 anonim ***** válasza:

Próbálok a kérdésre válaszolni, bár eléggé felidegesít, mivel nekem is hasonló anyósom van, amilyen neked lehet.

Én nem kértem belőle, és csak a szülés után az ötödik héten jöhettek, de még így is korai volt.

Megjegyzéseket tett arra, hogyan fogom a babát. Ő mindent jobban tudott, hogy mikor miért sír. Én tudtam miért sír, és nem hitte el, hogy az a baja. És amikor ő is rájött, akkor meg aggódva, mondta, mintha meg se hallotta volna, amit mondtam.

Az anyám, akit inkább el tudok viselni, ő is jobban tudta, hogy az én lányommal mit kéne csinálnom. Mindig mindenben képesek voltak megkérdőjelezni, bármit is csináltam.

Amikor a lányom kb. 3 hónapos volt, akkor is jobban tudta az anyós, hogy mit kéne vele csinálni. Altatni kellett, az meg nem hagyta.

Ha arra vágysz, hogy mindent más mondjon meg neked, ahelyett, hogy te ráéreznél, hívd meg őket nyugodtan.

2012. szept. 11. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!