Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Abortusz vagy nem abortusz?

Abortusz vagy nem abortusz?

Figyelt kérdés

Én is kismama lettem, a szüleim rettentően ellenzik, mert úgy vélik, ezzel tönkreteszem az életem. Rossz látni, mikor sírva kérnek, hogy inkább vetessem el, de én nem tudom megtenni.

Tudom, sok topik van a témában. Nem vitát szeretnék indítani, inkább a 2 tábor véleményére, érveire, hozzáállására, esetleg tapasztalatokra lennék kíváncsi. Mi az ami miatt rászánná magát valaki / mi az ami miatt soha meg nem tenné.

2012. szept. 20. 18:54
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
53%
Ha sehogyan nem lehetne megoldani az eltartását, akkor vetetném el. De ha lenne segítségem, vagy meg tudnám oldani, pl páromnak fix fizu, akkor már megtartanám. Tanulmányokat is be lehet fejezni később. Tény, hogy nehezebb lenne az élet, de megoldható.
2012. szept. 20. 18:56
 2/25 anonim ***** válasza:
33%
mennyi idős vagy? párod támogat?
2012. szept. 20. 18:57
 3/25 anonim ***** válasza:
56%
Hány éves vagy? Szüleiddel élsz? Párod mit szól a babához?
2012. szept. 20. 18:57
 4/25 anonim ***** válasza:
38%

Én is csak a legvégső esetben nem tartanám meg!

A párod támogat? Dolgozik? Mit szól a babához? Ő mennyi idős?

Te menny idős vagy? Tanulsz vagy már dolgozol?

A szülők (a te szüleidet már tudjuk), a párodé is mit szólnak hozzá?

2012. szept. 20. 19:06
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Ez nálam nem úgy megy, hogy az abortusz belefér/nem fér bele.

Mindig a körülményektől függ.

2012. szept. 20. 19:16
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
hát igen, ez sok mindentől függ... lesz-e hol laknod a picivel, lesz e pénz eltartani, fűteni rá, gyógyszert venni neki ha kell. a pelusról nem beszélek,mert moshatóval is meg lehet oldani,de azt is meg kell venni egyszer. ruhákat biztos kapnátok,meg olcsón hozzá is lehet jutni. babakocsi szintúgy. de hosszú távra gondolj. a későbbiekben lesz mit enni adnod neki? lesz hol laknotok? ez a fő kérdés. persze sokan azt fogják írni, hogy nem csak fedél meg étel kell a gyereknek. és vannak akik 30 után szülnek h tökéletes legyen az anyagi háttér. de mindenki más. kívánom,hogy a legjobb belátásod szerint dönts! sok sikert!
2012. szept. 20. 19:17
 7/25 anonim ***** válasza:
78%

csak az utolsó utáni lehetőségként merülne fel bennem, hogy elvetetem.

attól függően, hogy mennyi idős vagy, pároddal hogy vagytok (együtt éltek, anyagiak, nem utolsó sorban szeretné a babát..) ha ezek megvannak, és elég idős vagy hozzá, akkor a szüleidnek igazából sok beleszólása nincs a döntésedbe. de ha még fiatal vagy hozzá tizenéves, akkor lehet, hogy igazuk van. bár én nagyon abortusz ellenes vagyok, mégis vannak kivételek, mikor megértem, hogy miért nem tudják vállalni a picit.

2012. szept. 20. 19:19
 8/25 anonim ***** válasza:
28%
Azért ítélem el minden esetben az abortuszt, mert még akkor is, ha valaki erőszakkal fogan, arról nem ő tehet! Nem őt kell megölni. Annyi más alternatíva van.
2012. szept. 20. 19:52
 9/25 A kérdező kommentje:
23 éves vagyok, a szüleimmel lakom még. Sajnos munkanélküli vagyok, és a párom is most vesztette el az állását, mikor már a pocakomban volt a baba, de az ő szüleire sajnos nem számíthatunk. Szeretnénk ezt a bébit, de nem tudjuk, hogy tudnák jóra fordítani a dolgokat. :(
2012. szept. 20. 20:00
 10/25 anonim ***** válasza:
9 hónap alatt talál a párod munkát. ha a szüleid engedik hogy ott lakjatok amíg nem lesz elég pénzetek egy kis saját házikóra, akkor sztem nem lesz nagy gondotok! beszéljétek meg közösen. én is 23 éves vagyok, a párom 24. igaz mi külön élünk egy kis félkész házikóban,de már sajnos nekem sincs munkám,csak a párom dolgozik és havi 80E ből élünk meg. nem panaszkodom, van amire kell.
2012. szept. 20. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!