Missed abortusz? Hogy lehet túlélni? Lelkileg? Fizikailag?
Persze hogy lehet még babád, fel a fejjel! Én két spontán vetélés és egy missed ab után vagyok terhes, minden rendben. A tágító felhelyezése pár másodperc, kicsit kellemetlenebb csak, mint egy rákszűrés.
22 hkm
Nekem már tö9bb, mint 2 éve volt a missed ab műtétem, de még mindig nagyon sokszor gondolok rá.
Rengeteget sírtam, nagyon megviselt a dolog. Végig azt mondogattam magamnak, hogy biztos azért nem maradt velünk a babánk mert beteg lett volna.
Nekem sajnos komplikáció is fellépett a műtét közben, ezt még nehezebben viseltem.
Csak az éltetett, hogy minél előbb újra terhes legyek. 4,5 hónap múlva újra terhes lettem, és egy nehéz, végig aggódott terhesség után megszületett a gyönyörű kislányom.
Kitartást!!!
Szia, nekem 22 évesen az első terhességem 6 hetesen halt el, de nem ürült ki minden, így műtéti befejezés lett belőle.
Lelkileg nagyon rossz érzés, hiszen a Te kicsi babád, érezted a jelenlétét, nekem a párom nem igazán értette meg miért élem meg ez a gyászt annyira intenzíven, hiszen egy hat hetes embrió még nagyon kis fejletlenke, ahogy mondta. De egy nőnek ez más. Ettől függetlenül ne ess az én hibámba, én nagyon elkeseredtem, sírtam, hogy biztos sose leszek már terhes, hogy biztos az én hibám volt (eljártam tornázni a terhesség alatt is...) és, hogy a következő baba már nem ez a baba, hogy én őt nem ismerhetem meg, szóval nagyon belemerültem ebbe a fájdalomba...Állandóan abortuszos fórumokat képeket nézegettem és a későbbi teherbeesés esélyeit...
EZT se csináld. Semmiképp. Rengeteg nőnek van abortusz, missed ab után egészséges gyereke.
Nyugodtan írj nekem, ha pár megnyugtató gondolatra vágysz, ha csak beszélgetnél.
A műtéti része semmi különös, a tágítás nem kellemes, de műtét maga nekem egyáltalán nem fájt és utána sem. Pár naptól-két hétig vérezgethetsz, amíg nem több, míg a normál menstruációs vérzésed, addig nincs gond. 38 fokos láz fölött dokihoz kell menni. de ezeket majd elmondják és nem lesz semmi gond. Várjatok 3 hónapot aztán hajrá, minden bele. A kisbabád nem fogja feladni és újra Téged választ majd. Ez a szenvedős kör, talán azért kellett, hogy majd még erősebb, még jobb anyukája lehess.
Én most 24 vagyok és egy ikerpár (egy kislány és egy kisfiú anyukája). És szerintem az egyikük már egyszer próbálkozott nálam, aztán másodszor már hozott magával társaságot is :)
Nagyon sok sikert és kitartást Neked!
Pihenj sokat, NE nézz babás filmeket, nézz valami jó sorozatot, vagy olvass. Barátnőzz, beszélj erről valakivel, de ne csak erről. És koncentrálj a következő terhességed épségére, hogy a lelki okok ne gátolják a teherbeesésedet.
Ne feledd, TE most is, akkor is babát vársz, csak most egy darabig nem a pocakodban, hanem a szívedben. Tényleg írja, ha bármiben segíthetnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!