Nektek hogy ment a névválasztás?
Van már egy 2 éves kisfiunk. Nagyon nehezen adtunk neki is nevet. Már igencsak a végefele jártam mikor sikerült egy olyan nevet találni ami a férjemnek is és nekem is tetszett. Most várjuk a második babánkat, 19 hetes vagyok, de semmi név ötletünk nincs. Tudom hogy még van időnk, de nem hogy dűlőre jutni nem tudunk, de még ötlet sincsen. Illetve van: ami a férjemnek tetszik az nekem nem, ami nekem tetszik, az neki nem. És ez is csak két név. Az első gyerkőcnél is kinyomtattuk az MTA által elfogadott és anyakönyvezhető nevek listáját hogy hátha találunk, de a rengeteg "egyedi" név között csak elvész az ember!
Ti hogy csináltátok?
Hát nekünk az elsőnél nem volt egyezés. Megbeszéltük hogy 10 nevet választ ő is meg én is. Még véletlenül sem volt olyan amit mind a ketten megjelöltünk volna. A kisfiam meg úgy kapta a nevét, hogy egy nap hazajött a férjem a melóból és előállt a Zsombor névvel hogy neki az nagyon tetszik. Nekem is nagyon tetszett csak volt a baráti társaságban egy Zsombor ezért én fel se vetettem. De mivel ez volt az egyetlen név, meg nem is találkozunk velük olyan gyakran, így kapta a Zsombor nevet. Ami ma annyira természetes, és annyira tökéletesen illik rá! :)
Lehet meg kéne várnunk hogy egyáltalán milyen nemű lesz a második és csak akkor elkezdeni gondolkozni a neveken?
Az első kettőnél könnyen ment. A harmadiknál kiválasztottam pár elfogadható nevet,amiből az apuka választott egyet. Őszintén megvallva,még a szülés után sem tetszett a név,nem is jött a számra :-) de jobbat nem találtam. Most könnyű dolgom van abból a szempontból,hogy érzem,hogy kit várunk,bár néha megfordul a fejemben,hogy mi van ha inkább Emma,vagy Emília? De ez csak nagyon ritkán van,szóval marad az eredeti.- mellesleg már a 3. gyerkőcnél is ezen gondolkoztam,hogy ezt a nevet adjuk,de nagyon nem éreztem,hogy az övé lenne! Nálunk amúgy sem a legegyszerűbb a névválasztás,hiszen olyan kevés igazán tetsző,szép név van,és mindnek nem adhattuk ugyan azt a szép nevet :-)
Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-)
Üdv: 3 lányos,19hkm
Még meg sem fogant,már előtte vitatkoztunk hogy ha fiú lesz,nem kapja az ő keresztnevét,nem lesz huszadik ugyanolyan nevű (nem is értem miért erőltette hisz ő is szenvedett hogy nem tudja sose hogy őt vagy az apját keresik még volt vezetékes teló).Én is anyám keresztnevét viselem,sosem szerettem hogy én vagyok becézve.
Azzal a feltétellel hagytam abba a fogamzásgátlót hogy olyan nevet kap a gyerek,ami nincs a családban.
Utónévkönyv,kihuztuk az összes nemtetszőt és ami van a családban.
Abból választottunk.
Na, neki ültem megint annak a bizonyos MTA-s listának. Hát én kiválasztottam lányt is fiút is, este majd a férjem elé tárom. Remélem lesz olyan ami neki is elnyeri a tetszését.
Pár név ami tetszik: Borka, Délia, Dia, Elza, Fédra, Flóra, Gerda, Hédi, Lujza, Mandula (ez a név kisgyerek korom óta nagyon tetszik), Mia, Orsolya, Rebeka, Vica, Viola, Zelda, Zorka. Ennyi névből csak talál olyat ami neki is tetszik! :)
Fiú: Ádám, Csongor, Gergely, Olivér, Simon, Soma, Zalán, Zénó, Zétény.
De valahogy úgy érzem hogy a második babánk kislány lesz. Ezért nem is törtem magam annyira a fiú nevekkel! :)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!